9 namirnica koje bi trebali jesti

0

Čast izuzecima, no uglavnom su žene te koje svoje bolje polovice nutkaju voćem i povrćem

 

Muškarci često zanemaruju pravila zdrave prehrane pa ih njihove bolje polovice moraju ‘tjerati’ da posegnu za kakvom voćkom. Čast izuzecima, naravno. Donosimo stoga devet namirnica koje bi muškarci čim prije trebali uvrstiti u svoju svakodnevnu prehranu.

 

RAJČICE

Rajčice su poznate supernamirnice. Sadrže likopen koji može smanjiti rizik od razvoja raka prostate i povoljno utječe na zdravlje srca.

 

KAMENICE

Kamenice sadrže mnogo cinka koji je ključan za mušku plodnost i spolno zdravlje. Ali, dobar je i za – kosu.

 

PUNO ZRNO

Žitarice punog zrna pune su vitamina, minerala i vlakana. Zob i smeđa riža imaju B vitamin koji je nužan nutrijent za zdravlje cijelog organizma, a pomaže i u sprečavanju depresije.

 

ČEŠNJAK

Muškarci koji redovito konzumiraju češnjak imaju niže razine kolesterola.

 

LOSOS

Losos je odličan izvor proteina i omega-3 masnih kiselina koje su povezane sa snižavanjem ‘lošeg’ kolesterola. Smanjuju i rizik od srčanih bolesti, raka prostate i depresije.

 

BOROVNICE

Odlična namirnica za snižavanje rizika od raka prostate, a pomaže i kod snižavanja rizika od dijabetesa tipa 2, srčanih oboljenja, gubitka pamćenja…

 

BROKULA

Brokula sadrži nutrijente koji snižavaju rizik od raka prostate te raka debelog crijeva.

 

JAJA

Gubitak kose može se ublažiti konzumiranjem jaja. Jaja su puna proteina i odličan izvor željeza.

 

SOK OD ŠIPKA

Potpomaže snižavanje kolesterola zbog bogatsva antioksidansa i minerala. Čaša ovog soka svaki dan može usporiti razvoj raka prostate.

 

Tekst preuzet s vecernji.hr.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Najmaštovitiji načini krijumčarenja

Mašti krijumčara nikad kraja – od gay lubrikanata preko lizalica do cjevovoda i podmornica   „Podmornice omogućuju transport i do osam tona droge a postaju ...