8 stvari koje ne smijete raditi s bradom

0

Naučite iz grešaka drugih i nikada nemojte napraviti sa svojom bradom neku od ovih stvari!

Bradu nije dovoljno samo pustiti. Odlučili ste pustiti bradu i čestitamo vam na tome. Međutim, ako mislite da ste puštanjem napravili najveći dio posla – prevarili ste se. Bradu nije dovoljno samo pustiti jer ako je jednostavno samo pustite da raste brzo će se pretvoriti u neurednu masu dlaka koja će svima biti odbojna. Bradu treba održavati, paziti, kratiti kad je potrebno te koristiti preparate kako bi je održavali sjajnom i mekanom.

Ni slučajno ne razmišljajte o kozjoj bradi. Da, postoje čak i muškarci kojima dobro stoji ali su u manjini i velikom većinom su ili rockeri ili boemske umjetničke duše. Ukoliko čitate ovaj portal pretpostavljamo da želite biti ozbiljan muškarac koji želi biti bolji, a to nikako nećete postići neozbiljnom bradom poput kozje. Ne samo da izgleda neuredno nego je čak prozvana i kozjom vaginom!? Zar želite to na sebi?

Izbjegavajte brade bez brkova. Osim ukoliko je riječ o jako tankoj bradi koja prati same linije vašeg lica, ali čak ni tada nije preporučljivo, vaša brada bi trebala uključivati i brkove! Pitajte djevojke kako im izgleda brada bez brkova i brzo ćete dobiti potvrdu ove teorije. Srećom, velika većina muškaraca to već zna, ali uvijek je dobro napomenuti da ni slučajno ne brijete brkove a puštate ostatak brade da raste!

Ne puštajte bradu ukoliko nemate genetske predispozicije za to. Svi smo mi genetski određeni za neke stvari, a za neke druge nismo. Postoje muškarci koji su prirodno dlakaviji, i postoje oni sa samo par dlaka. Ukoliko ste od onih kojima je lice prirodno kao „bebina guza“ puštanjem brade (ako se u vašem slučaju to tako može nazvati) samo bi ispali smiješni – poput pubertetlije koji pokušava biti muškarac. Postoje muškarci i kojima su dijelovi lica dlakavi, a dijelovi lišeni brada. Ukoliko spadate u prethodno nabrojane dvije skupine bolje je da bradu ne puštate.

Brada nije za egzibicije. Vaša brada u niti jednom trenutku ne bi trebala biti neka egzotična skulptura s kojom ćete izvoditi egzibicije. Vatrena brada, brada u obliku violinskog ključa i slične stvari su samo nešto što možete povremeno vidjeti na internetu, ali nikako nešto što bi itko iti malo ozbiljan napravio sebi. I djevojke i muškarci bradu vide kao oznaku muževnosti, a to nikako ne bi vidjeli ukoliko bi se odlučili za nešto ekstravagantno.

Ne ostavljajte samo trokutiće. Pod egzibicije bi mogli svrstati i mali trokutić ispod usne ali smo mu odlučili posvetiti poseban prostor jer je riječ o neviđenom kriminalu. Brada, koju je zajedno s malim trokutićem na samom dnu brade, popularizirao John Travolta je jedan od najvećih grooming kriminala svih vremena! Ukoliko mislite da ova brada izgleda cool možda je vrijeme da promislite o svojoj muškosti. Zaboravite na ove egzibicije i pustite bradu kao pravi muškarac.

Aksesoari za bradu ne postoje! Ne vjerujemo da je itko normalan poželio tako nešto, ali stavljanje šljokica u bardu, nešto što se u svijetu pokušava progurati kao trend, je najgore što u životu možete napraviti. Isto vrijedi i za bojanje brade, a čak i stavljanje elastičnih gumica u bradu je nešto što bi trebali zaobilaziti u širokom luku. Neka vaša brada bude prirodna jer ponavljamo – aksesoari za bradu ne postoje!

Brada ne smije biti prljava. Postoji li išta gore od brade u kojoj su ostaci hrane ili ne znamo čega? Možda vam ovo zvuči kao iz nekog starog doba, ali iznenadili bi se koliko je velik postotak muškaraca koji bradu samo puste i više ne vode aračuna o njoj. Svaki pravi muškarac će svoju bradu paziti kao što pazi i svoje tijelo. A to znači da će je redovno prati, čistiti, češljati i održavati uljima i melemima.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Nove ludorije Kena Blocka

Ulice San Francisca ugostile su legendarnog Kena Blocka koji je još jednom ostavio bez daha   Gymkhana Five, naziv je novog nevjerojatnog videa koji je ...