8 pravila zimskog slojevitog odijevanja

0

Dolazi zima, a ukoliko se želite biti modno usklađeni s vremenom strogo se držite ovih pravila

 

„Nepisano je pravilo da na sebe ne stavljate više od tri sloja jer je cilj da izgledate definirano“

 

1. OD TANJEG PREMA DEBLJEM

Prvo i osnovno pravilo je da počnete od najtanjeg odjevnog predmeta pa da idete prema debljem. To znači – majica kratkih rukava treba biti na vaše golo tijelo, a nakon toga gradite prema završnom sloju – kaputu.

 

2. VODITE RAČUNA O SVAKOM SLOJU

Smisao slojevitog odijevanja nije da nabacite odjeću na sebe, sloj po sloj, i da na kraju bude važno samo ono zadnje što nosite, što je i najvidljivije. Vodite računa da svaki sloj ima svoju priču i svoj identitet.

 

3. INVESTIRAJTE U MAJICE KRATKIH RUKAVA

Možda vam se čine najmanje važne u cijeloj priči pošto se (vjerojatno) neće ni vidjeti, ali izuzetno je važno investirati u majice kratkih rukava osnovnih boja – crne, bijele i sive. One će činiti jezgru vašeg odijevanja, stoga se u njima morate osjećati ugodno.

 

4. CASUAL OSJEĆAJ

Nije važno samo da se u kratkim rukavima osjećate udobno, već je važno da se u svemu osjećate udobno. Stoga, koliko god se svečano odjenete, vodite računa da se u tom outfitu osjećate ugodno i slobodno kao da ste se obukli – casual.

 

5. JEANS JAKNA

Iako je vrijeme odijevanja u jeans prošlo još u 80-tim, ne podcjenjute moć kvalitetne jeans jakne. Ona vam može poslužiti čak i umjesto košulje, tj. kao sloj između majice kratkih rukava i kaputa. A, kao imate mašte, možete je kombinirati čak i sa sakoom.

 

6. NE PRETJERUJTE SA SLOJEVIMA

Koliko god kvalitetni bili pojedini slojevi, previše nečega nikada nije dobro. Tako, u ovom slučaju, nemojte pretjerivati niti sa slojevima. Nepisano je pravilo da na sebe ne stavljate više od tri sloja jer je cilj da izgledate definirano.

 

7. PRAVILO O OVRATNICIMA

Važno pravilo, koje nekim čudom pojedini muškarci zaborave – vanjski ovratnik uvijek mora biti veći od unutarnjeg. Vrijeme, kada su ovratnici košulje stršali sve do ramena, je srećom odavno prošlo, stoga se strogo držite ovog pravila.

 

8. NE BOJTE SE BOJA

Sa crnom, sivom, smeđom i tamnom plavim bojama nikada nećete pogriješiti, ali slobodno se odvažite i dodajte malo boje. S narančastim tonovima nikada nećete pogriješiti, a ako se baš želite istaknuti, obucite majicu s nekim zanimljivim printom ispod sakoa ili kaputa.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments