8 horora koje morate pogledati u 2015.

0

Ovom godinom će dominirati spektakli i visokobudžetni nastavci poznatih serijala, ali bi svaki muškarac trebao pogledati i ovih osam horora

 

„Tko se još ne sjeća prvog dijela Insidousa, definitivno jednog od najstrašnijih horora ikada snimljenih“

 

lazaruseffect2

LAZARUS EFFECT

Kada grupa studenata medicine otrkije serum pomoću kojeg se upravo preminulu osobu može vratiti u život, jednostavno znate da će stvari krenuti krivo. A baš se to događa u novom hororu s Oliviom Wilde čiji trailer najavljuje zanimljiv horor koji bi nas mogao lijepo isprepadati. Napomenimo da to što je tema povratak iz mrtvih ne znači da ćete gledati zombije – ovdje ih nema.

 

itfollows

IT FOLLOWS

Ako je suditi po prvim reakcijama It Follows bi mogao biti horor godine, jer nakon limitiranog prikazivanja na festivalima ima 100% skor na Rotten Tomatoes. Na 19-godišnju Jay nakon seksualnog odnosa je preneseno prokletstvo kojega se može riješiti samo smrću, a zanimljiva priča, odlična gluma i glazba, samo su dodatne preporuke za gledanje.

 

insidious3

INSIDIOUS: CHAPTER 3

Tko se još ne sjeća prvog dijela Insidousa, definitivno jednog od najstrašnijih horora ikada snimljenih. Ni dvica nije puno zaostajala, a sada nam stiže i trica koja će u biti biti prequel za prva dva dijela. Radnja se ovaj put vrti oko oca koji pokušava zaštititi kćer od zlih nadnaravnih sila, a redatelj film je čovjek koji dobro pozna priču jer je napisao scenarij za sva tri dijela!

 

poltergeist

POLTERGEIST

Problem kod remakeova je taj što budu ili potpuni pogodak ili potpuni promašaj – češće ovo drugo. Nakon 33 godine stiže remake jednog od najuspješnijih horora svih vremena, i jednog od najboljih filmova 80-tih. Pitanje je može li se novi Poltergeist nositi s vremenom u kojem su, za razliku od ranh 80-tih) horori postali nešto uobičajeno. Prvi trailer svejedno obećava barem malo straha.

 

sinister2

SINISTER 2

Kada govorimo o filmovima koji mogu ili biti pun pogodak, ili totalni promašaj, moramo spomenuti i Sinister 2. Prvijenac je definitivno bio pun pogodak, jedan od najstrašnijih horora u posljednjem desetljeću, a scene umiranja obitelji su mnogima ostale urezane u sjećanje. Na taj način Sinister je postavio letvicu vrlo visoko, ali kakav god bio nastavak moramo ga pogledati!

 

CrimsonPeak

CRIMSON PEAK

Horor film o kojem se najviše priča u ovoj 2015. godini je definitivno Crimson Peak, horor o ukletom dvorcu čija se radnja događa u 19. stoljeću. A razlog zašto se o njemu priča jest – Guillermo del Toro. Čovjek mračne mašte, koji nam je donio Panov labirint i Đavolju kralježnicu, će nas isgurno ponovo oduševiti, a među ulogama je i Charlie Hunnam iz Sinova anarhije.

 

rings

RINGS

Horor s početka ovog stoljeća, o videokazeti koja donese smrt u roku od sedam dana svima onima koji je pogledaju, je bio (i ostao) jedan od naoriginalnijih horor filmova. Na film se već zaboravilo, a sada je Paramount odlučio snimiti nastavak o čijoj se radnji malo toga zna. Za očekivati je da će se Samara vratiti, a već je to dovoljno da izazove trnce…

 

31

31

Rob Zombie nije baš poznat po kvalitetnim filmovima, ali jest po sadističkoj mašti. Krajem godine, kako je najavljeno, bi nam trebao donijeti priču o petoro ljudi zatvorenih u klaonici nazvanoj Murder World, u kojoj u perverznoj igri moraju preživjeti 12 sati. Da im zadatak bude teži lovit će ih sadistički nastrojeni klaunovi!

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments