Kategorije
Fitness

8 dobrih razloga zašto prestati pušiti

Mislite li da je vrijeme da se ostavite pušenja? Evo razloga zašto bi to trebali napraviti

 

1. Pušenje stvara loš zadah. U početku još žvakaćom gumom možete sakriti smrad cigarete, ali nakon nekog vremena pušenje će vam stvoriti stalni loš zadah i nema te žvakaće gume koja će ga uspjeti sakriti.

2. I novac odlazi u dim. Svatko će najviše osjetiti posljedice nečega na svom džepu. Znamo da vam je to užitak, ali jednostavno uzmite kemijsku olovku i izračunajte koliko mjesečno potrošite na cigarete. A kada izračunate, nakon što dođete sebi, promislite što sve možete napraviti s tim novcem.

3. Nepušači izgledaju mlađe nego pušači. Smeta li vam kada vam netko, pogađajući godine, da 40 a vi imate 30? Pušenje stari kožu, pa samim time pušači izgledaju stariji nego što jesu. A nije baš ugodno kada vas netko svrsta u stariju kategoriju, zar ne?

4. Pušenje utječe na sposobnost u krevetu. Mlađi pušači se s ovim neće složiti, ali ne znaju što ih čeka u budućnosti. Pušači, dokazano, ranije upadaju u probleme s erekcijom nego nepušači, a broj spermija, kao i njihova pokretljivost su manji nego kod nepušača.

5. Žuti zubi. Postoji li išta ljepše od lijepog osmjeha s lijepim bijelim zubima. Ako ste pušač ne nadajte se ovoj sceni jer će vaši zubi nepovratno postajati sve žući i žući…

6. Trujete i ostale. Opravdanje „trujem samog sebe“ vam nikako ne stoji, jer svojim pušenjem u caffe baru ili u nekom drugom prostoru trujete i sve ostale, ponajviše nepušače koji su čak i osjetljiviji od vas! Mislite da od raka pluća umiru samo pušači?

7. Pušenje je ovisnost. Iako mnogi tvrde da o pušenju nisu ovisni, kada se odluče prestati pušiti da je to zadatak koji je puno teži nego što su mislili. Kada pušenje ne bi bilo ovisnost, svi bi prestali pušiti kada god bi htjeli!

8. Pušenje je kancerogeno. I na kraju ono što je najočitije, ali iz nekog razloga uvijek mislimo da je rak nešto što se događa drugima. E pa, isto su mislili svi oni koji su na kraju i oboljeli. Naravno, ne znači da ćete sigurno oboljeti, ali drastično si povećavate šanse ne samo od raka pluća, nego i od srčanog i moždanog udara. Stvarno želite umrijeti prije vremena?

Autor Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *