7 razloga zašto pucaju veze i brakovi

0

Nedostatak privatnosti i kontroliranje, dvostruka mjerila… “Ubojice su s predumišljajem!”

 

Svaka veza zasebna je priča.I svaka veza ima svoje uspone i padove i rekli bi mnogi, neke sasvim osobne i individualne razloge kada je o razilaženjima riječ.I nijedan prekid nije lagan, nitko ne želi tek tako prekrižiti nešto u što je ulagao dosta vremena, energije, ali i najbitnije – ljubavi. Ali kada “dođe voda do grla”, pojave se i uobličeni, konkretni razlozi da jedan od partnera izgovori: Ja više ne mogu! Ipak, nije sve tako sivo, otpjevao bi Mile iz Hladnog piva, a koliko je situacija crna ili siva zaključite sami.

Ovo su najčešći razlozi zbog kojih pucaju veze i brakovi

1. Nekompatibilnost. Koliko smo puta u djetinjstvu čuli: Suprotnosti se privlače? Ali sada bi se toj uzrečici itekako mogli prodrmati temelji. Parovi se češće sve kasnije odlučuju imati djecu pa veze bez djece i lakše pucaju, a ako partneri nemaju iste svjetonazore i vizije zajedničkog života, velika je vjerojatnost da će taj brak, ako nema dovoljno tolerancije i kompromisa, puknuti poput balona od sapunice. “Nepremostive razlike” jedan je od TOP razloga zašto partneri traže razvod.

2. Loše navike. Na početku veze ništa nije “sivo”, sve je ružičasto. I rekli bismo, gledamo svijet kroz ružičaste naočale istovremeno zaslijepljeni od zaljubljenosti. I to za “posljedicu” ima idealiziranje partnera koje će vješto skriti partnerove mane koje nakon nekog vremena mogu razbiti te ružičaste naočale i ostaviti vas u sivilu realnosti. Čarape na podu, ne spuštanje daske na wc školjki ili česta izbivanja iz kuće, noći i noći provedene s prijateljima u nekom klubu ili ignoriranje opetovanih molbi da se nešto napravi. Loše navike mogu itekako donijeti presudu i osuditi neku vezu na “smrtnu kaznu”.

3. Kolotečina. Najčešće nastaje nakon medenog mjeseca ili nakon rođenja djeteta. Neki partneri u vezi imaju osjećaj da je sve nekako stalo. Nema više onog žara s početka veze, nema iznenadnih izlazaka i malih iznenađenja, a dani postaju preslika onog od jučer. Nekima je potrebno puno više od toga, da nemaju osjećaj da je “sve stalo” u vremenu. Neki se s takvom situacijom jednostavno ne mogu pomiriti.

4. Kontrola “Ubojica s predumišljajem”. Ubojica s predumišljajem… Tako bi mogli bez problema nazvati potrebu za kontrolom. Neki se vješto “skriju” na početku veze i njihova “odlučnost” da budete zajedno što više i što češće lako se iščita kao zaljubljenost i želja da budete zajedno baš svake sekunde zbog tih predivnih leptirića u trbuhu i ubrzanog rada srca kada ste u blizini jedno drugog. A onda počinje padati zavjesa i počne se otkrivati kako se, kada leptirići nestanu, radi o partnerovoj želji za kontrolom svakog aspekta života onog drugog. Ponekad ljudi ne shvate da je veza dijeljenje i udruživanje životnih puteva i ciljeva, a ne “posjedovanje” nečijeg života i nečije svakodnevice. Nedostatak privatnosti i kontroliranje, dvostruka mjerila…”Ubojica s predumišljajem!”

5. Izolacija. Stavljanje prijatelja i društvenog života sa strane može dovesti do pucanja veze i brakova. Potpuno se posvetiti samo vezi i obitelji nije ništa loše, ali ako ste osoba koja nije za “biti zatvorena u 4 zida” i ne želite se u potpunosti odreći svog dosadašnjeg života i težite otići na to piće s prijateljem kojeg znate još iz djetinjstva, a nemate priliku, možete i vi postati dio neslavne statistike “propalih” veza.

6. Zlostavljanje. Nije riječ samo o fizičkom zlostavljanju, mnogi ne shvaćaju da postoje stvari koje idu pod zajednički nazivnik zlostavljanja, bez podizanja ruke na drugoga. Neravnopravnost u vezi, nepoštivanje, “psihičke torture”, ali i fizički napadi sve su češći razlozi za prekid u modernije vrijeme jer su partneri manje financijski ovisni jedno o drugom, ali i svjesniji toga da “ne moraju ostati u nečemu lošem” samo radi sela.

7. Nedostatak komunikacije. Ubrzani ritam života, nedostatak vremena za sebe i manjak kvalitetne komunikacije u vezi.. Sve su to “sastojci” koji će “jelo učiniti gorkim”. Nedostatak komunikacije u vezi jedan je od najčešćih problema u vezama. Ako ne možete razgovarati i pronaći rješenje za ono što vas muči, prekid je na vidiku.

About author

Večernji

Prvi portal neke novinske kuće u Hrvatskoj stavlja naglasak na kvalitetu tekstova, točnost i pouzdanost informacija. Kliknite vecernji.hr!

No comments

Najgora imena glazbenih bandova

Neoubičajeno ime za band je nekada cool, ali se granica ukusa lako može proći   „I dok je maska privukla pažnju hakera, Natalienina obrijana glava ...