7 mjesta koje morate posjetiti u Dubaiju

0

BURJ KHALIFA

Trenutačno najviša građevina na svijetu (829 metara) je najprepoznatljiviji dio Dubaia. Službeni obilazak ove stvarno spektakularne građevine traje 90 minuta, pri čemu je najviša točka obilaska stvarno samo za one najhrabrije, a slobodno možete uživati i u najvišim restoranima i barovima na svijetu!

2mall

DUBAI MALL

Najveći i najposjećeniji trgovački centar na svijetu je sa svojih 1.200 shopova pravi raj za shoppingholičare! Zajedno sa svojim zabavnim kompleksima samo ovaj centar ima više posjetitelja nego New York! Dubai Mall ujedno predstavlja ulaz i u svjetski poznati akvarij kao i Burj Khalifa.

3burjalarab

BURJ AL-ARAB

Prvi hotel u svijetu sa sedam zvjezdica je ujedno bila i prva atrakcija koja je počela skretati pozornost svijeta na Dubai kao turističku destinaciju. Cijena većine soba u ovom hotelu u obliku jedra se kreće iznad 15.000 dolara po noćenju!

4jumeirah

PALM JUMEIRAH

Palm Jumeirah je jedan od ukupno tri umjetno napravljena poluotoka u obliku palme koje su razvili Nakheel Properties. U sklopu poluotočja koja su brzo postala jedna od najprepoznatljivijih turističkih otočja su shopping centri, hoteli i luksuzne vile.

5atlantis

ATLANTIS PALM JUMEIRAH

Ovaj spektakularni resort je puno više od hotela koji nudi 1.539 soba. Osim spektakularnih soba, hotel nudi i bazen, umjetno jezero u kojem je moguće plivati s dupinima, te najpoznatiju plažu u Dubaiu.

6akvarij

DUBAI AQUARIUM AND UNDERWATER ZOO

Želite li roniti, plivati s dupinima i morskim psima, ploviti podmornicama ili jednostavno uživati u spektakularnim akvarijima sve to možete napraviti u Dubaiu. U sklopu ovog akvarija svoj dom je pronašlo čak 33.00 vrsta životinja!

7skipark

SKI PARK

Činjenica da je Dubai usred pustinje nije niti malo spriječila da bogati šeici naprave snijeg! Spektakularno zatvoreno skijalište otvoreno 2005. godine u sklopu Mall of the Emirates se proteže na 22.000 kvadratnih metara, uključuje i 60 metarsku „planinu“ te pet različitih staza za sve ljubitelje skijanja!

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Kako se obući za prvi spoj?

Prvi spojevi su posebni, a vi sigurno želite ostaviti najbolji mogući dojam   1. Obucite se za sebe, a ne za posao. Namojte zaboraviti da ...