7 BDSM istina koje bi trebali znati

0

Ukoliko idete gledati (ili ste ga upravo pogledali) Pedeset nijansi sive, ove bi BDSM istine trebali znati

 

1. U BDSM-u su važni komunikacija i povjerenje

Naravno da svatko tko prakticira BDSM igrice nije u vezi punoj ljubavi, kod mnogih se to svodi samo na seks, ali komunikacija i povjerenje su itekako važni ako i jedna i druga strana žele uživati. Određivanje granica prije same igre (u filmu je sve dogovarano ugovorom) je jako važno, baš kao i povjerenje da će ih druga strana poštivati. Jer u BDSM svijetu „ne“ ne znači „ne“ jer riječ „ne“ može biti izgovorena i kao dio užitka, odnosno automatski. Stoga se za prekid izgovaraju riječi poput „crveno“, odnosno riječi koje se dogovore. Dakle, prije same akcije, sjednite i dogovorite važne detalje!

 

2. BDSM igrice trebaju biti točno onakve kakve želimo

Iako se BDSM dijeli na npr. soft i hard, ne postoji jedinstveni scenarij, tako da se BDSM igrice prilagođavaju željama para koji se odlučio na tako nešto. U filmu Pedeset nijansi sive Grey i Steele raspravljaju o ugovoru u kojem je točno predviđeno što se smije što se ne smije koristiti. Vi, ukoliko se odlučite na tako nešto, sigurno nećete potpisati ugovor, ali ćete raspraviti što želite, a što ne. Početnici će se ograničiti samo na lisice, marame i poveze, dok će oni „hrabriji“ i skloniji eksperimentiranju vjerojatno uključiti i bičeve, različite vibratore, štipalice…

 

3. Dominantne osobe se ponašaju zaštitnički

Možda vam se to čini nestvarnim, ali BDSM se ne svodi na sadizam i mazohizam (iako se te riječi i nalaze u kratici), već na uživanje i pružanje užitka drugoj osobi. Aiden Starr, profesionalna domina, tako ističe da je kod pravih domina prisutna velika doza empatije tijekom cijele sesije, te da se uvijek brinu za svoje klijente, pošto im je njihovo zadovoljstvo najvažnije. Bit BDSM-a je u tome da postoje ljudi koje potčinjavanje „napaljuje“, međutim to ne znači da će uživati ukoliko ga/je dominantna osoba divljački pretuče. Poštivanje granica, i briga o užitku druge strane dovodi do konačnog užtka u igrici.

 

4. Submisivne osobe nisu osobe bez svog ja

Uobičajeno je mišljenje da su submisivne osobe mekušci koji nemaju svoje je, ali stvarnost je potpuno drukčija. BDSM je igra, u kojoj je jedna osoba podložna a druga dominantna, a igra se ona uloga koja se želi. Međutim, baš kao što i nama maškaravanje u npr. zatvorenika ne znači da smo kriminalci, tako i igranje submisivne uloge u BDSM-u ne znači da smo mekušci. Baš suprotno, većina muškaraca koji posjećuju domine su vlasnici i šefovi koji po cijeli dan, pa i cijeli svoj život, izdaju naređenja, te su željni promjene.

 

5. Bit BDSM-a nije u kontroli žene od strane muškarca

Iako se 50 nijansi sive svodi na to, da Grey kontrolira (tj. pokušava) cijeli život Anastasie Steele, BDSM je ipak u konačnici samo igrica, i kontrola prestaje sa završetkom seksualne igrice. Naravno, postoje i slučajevi kada se netko potpuno prepusti nekome, ali i to s vremenom završava, a i takvi scenariji su rijetkost. BDSM su igrice dominantne i submisivne osobe, a kada se igrica završi i izađe (ukoliko postoji) iz prostora namijenjenog BDSM igricama, kontrola prestaje. Osim toga, submisivna osoba nije osoba bez ikakvih prava, i čak može (ukoliko je taktična) i upravljati osobom koja njom dominira. Baš kao što je Anastasia napravila u filmu.

 

6. U BDSM-u su ipak uključeni osjećaji

Christian Grey je čovjek kojemu je ljubav nepoznat pojam, on se nije sposoban vezati i jedina veza koju želi imati sa ženama je ta u kojoj on nju kontrolira. Stvarnost? Ukoliko izuzmemo profesionalne domine koje klijenti plaćaju za igrice, BDSM se u biti i svodi na ljubav, jer se takvih igrica igraju većinom oni parovi koji su u dugoj vezi, koji vole svog partnera i koji jednostavno žele isprobati nešto drugo, a znaju da će im partner pružiti baš ono što ih uzbuđuje. BDSM traži opuštenost kod oba partnera, a to je lakše ostvariti ukoliko dobro poznaš partnera.

 

7. BDSM je kinky stvar koja nije nastrana

BDSM jest kinky stvar, ali je li stvarno nastrana? Nekima možda i jest, ali njima je vjerojatno poznat samo vanilla seks. Međutim, već kada malo isprobate spanking, već ste prešli u „kinky svijet“, koliko god to bilo nevino. Ali, i BDSM može bit i nevin – sve je u tome kolike ćete granice postaviti. međutim, kolike god granice postavili, uživali u laganom spankingu ili ozbiljnijem bičevanju, ako obje osobe u tome uživaju – tko smo mi, ili bilo tko drugi da vas proziva nastranim? Živite seksualni život kakav želite, a ne kakav vam drugi određuju.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Tko će osvojiti Moto GP naslov?

Tijekom idućih 18 utrka dobit ćemo novog (ili starog) prvaka u Moto GP klasi, a ovo je pet najvećih favorita za osvajanje titule   „U ...