7 alkoholnih mitova koji nisu točni

0

Znanost je otkrila da su neki ukorijenjeni mitovi o alkoholu ipak laž

 

1. SVI KONZUMETNI ALKOHOLA IMAJU PIVSKI TRBUH

Nije istina. Sam alkohol ne deblja. Debljaju kalorije kojih u pivu ima dosta. Jedna krigla svijetlog piva sadrži oko 170 kalorija. Ako bi netko trebao primijetiti efekte pivskog trbuha onda su to Česi koji konzumiraju najviše piva po glavi, odnosno drobu stanovnika. Ipak, studija provedena na 2000 Čeha nije pronašla vezu među količine popivenepive i veličine trbuha. Uostalom, popijte pola litre vode kad se vratite iz provoda, a ne tri sendviča i sarmu od ručka!

 

2. BOMBONI OD MENTOLA NEĆE ZAVARATI ALKOTEST

Neće. Ni žvakaće gume, ni cigarete… Ovo često čujemo kao korisnu metodu, ali nije dokazano. Ne riskirajte, i pozovite taksi.

 

3. KLIN SE KLINOM IZBIJA

Ako mamurni nastavite piti alkohol, ne da ga nećete izliječiti, nego ćete samo produžiti patnju. Ako ste imali blackout uzrokovan alkoholom, nikada se nećete moći prisjetiti što se događalo, pa ako ste pogledali neki od nastavaka Mamurluka…

 

4. KAVA ĆE VAS BRŽE OTRIJEZNITI

Neće. Kofein vas može razbuditi, ali neće sniziti razinu alkohola u krvi. U stvari, uz šalicu kave će vam biti samo teže shvatiti da ste pijani.

 

5. MIJEŠANJE RAZNIH ALKOHOLNIH PIĆA IZAZVAT ĆE MUČNINU

Nema kombinacije između pića poput piva, vina ili žestice zbog koje biste se osjećali loše. Naravno, ako u koktele ne ubacujete kurkumu, origano ili Čokolino… Ono što je bitno jest ukupna količina alkohola koju konzumirate. Ne pretjerujte, nema smisla.

 

6. BRŽE ĆETE SE NAPITI AKO PIJETE NA SLAMČICU

Osim ako ne uvlačite alkohol kroz slamčicu mnogo brže nego što ga pijete iz čaše, ovaj način konzumiranja ne povećava razinu alkohola u krvi brže od uobičajenih načina. Mit je možda nastao zbog toga što pića koja dolaze sa slamkom često imaju voćnu aromu koja maskira okus alkohola, zbog čega se popiju veće količine.

 

7. OD ABSINTHA ĆETE IMATI HALUCINACIJE

Imat ćete halucinacije ako popijete išta toliko ubojito jako! Pazite na zdravlje, pijte odgovorno i pametno!

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Recenzija: Američki varalice

Jedan od favorita za Oskara je ujedno i zabavan film s nevjerojatnom glumačkom ekipom     Filmovi napravljeni prema istinitom događaju uvijek imaju određenu težinu, ...