6 zanimljivosti o penisu koje niste znali

0

Čitali ste, pitali ste, vidjeli ste, ali informacija o ovoj temi nikad dosta…

 

PROMJENE TIJEKOM EVOLUCIJE

Muški spolni organ je u prošlosti izgledao puno strašnije. U jednom trenutku tijekom evolucije naše vrste ovaj je organ imao bodlje! Ljudski preci izgubili su tu bodljikavu strukturu prije 700.000 godina, navodi se u studiji iz 2010. objavljenoj u časopisu Nature. Znanstvenici nisu sigurni u namjenu bodlji, ali se pretpostavlja da je to povezano s promiskuitetnom vrstom s obzirom na to da se ovakvom specifičnom strukturom brže dolazilo do erekcije. Još jedna promjena koja se izgubila tijekom evolucije jest kost muškog reprodutivnog organa ili bakulum. Većina majmuna i dalje ima tu kost, a kod ljudi se ona izgubila tijekom evolucije te se sada pripadnici muškog roda oslanjaju samo na dotok i pritisak krvi, čime se postiže čvrstoća.

 

VELIČINA JE VAŽNA

Kada je riječ o penisu, veličina je važna barem nekim pripadnicama ljepšeg spola. Žene koje češće doživljavaju vaginalni orgazam, kažu da je tu vrstu seksualnog klimaksa lakše doživjeti s muškarcem koji ima veći penis, navodi se u studiji iz 2102. objavljenoj u magazinu Sexual Medicine. Iako i nije potpuno razjašnjeno zašto, čini se da duži penis bolje stimulira samu vaginu i cerviks, objašnjava jedan od autora studije. U studiji iz 2013. godine, objavljenoj u magazinu Proceedings of the National Academy of Sciences, izvještava se kako žene smatraju da veličina penisa varira u odnosu na muškarčevu visinu i da veći spolni organ izgleda bolje na visokim muškarcima.

 

DVA PENISA

Vrlo rijetko, ali moguće je da se muškarac rodi s dva spolna organa. Ovo stanje nosi medicinsko ime difalus. Nažalost, ta anomalija ne znači i duplu zabavu. Muškarci s dva penisa moraju operirati genitalije kako bi bile potpuno funkcionalne.

 

KONSTANTA EREKCIJA

Stanje koje uzrokuje čestu pojavu erekcije naziva se prijapizam. Ta iznenadna erekcija koja nije izazvana nego je zapravo potpuno neželjena, može trajati do nekoliko sati i izazvati neugodne bolove.

 

PROSJEČNA VELIČINA

Prosječna veličina penisa u erekciji je 14 centimetara, rezultati su posljednje studije iz 2013. godine, objavljenom u magazine Sexual Medicine, koje je provedeno na 1661 muškarcu. Ipak, različitost je životna pojava te su u ovom istraživanju mjere varirale od 4 do 26 centimetara. Razlike ovise i o načinu na koji je postignuta erekcija. Oni koji su mjerili penise nakon oralnog ili običnog seksa imali su veći prosjek od onih koji su erekciju postigli zahvaljujući bujnoj mašti. Također, zbog smanjenog protoka krvi, konzumiranje cigareta može skratiti prosječnu dužinu do 1 centimetra, navodi se u ovoj studiji.

 

AKCIJA TIJEKOM SNA

Penis će tijekom noći biti aktivan, iako je tijekom dana bilo akcije. Ako ste bili fini i samo se mazili tijekom dana, nemojte njegovu erekciju u snu shvaćati osobno. Većina muškaraca tijekom spavanja ima tri do pet erekcija bez obzira na to jesu li sanjali o svojoj baki ili o Sofiji Vergari. Aktivnosti tijekom sna održavaju mušku vrstu u seksualnoj formi. Spolni organi koji ne postižu ovu regularnu aktivnost, riskiraju gubitak elastičnosti i veličine. S obzirom na učestalost ovakvog stanja, većina doktora uvijek pita svoje pacijente koji imaju problema s erekcijom, imaju li noćne erekcije. Ako imaju, ne moraju strahovati.

 

Tekst preuzet s cosmopolitan.hr.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Što žene žele od muškaraca…

Osam stvari koji ljepši spol očekuje od vas u nekim važnim trenucima njihovog života   „Uzmite cjelodnevni paket koji uključuje sve: manikuru, predikuru, masažu… Vjerujte ...