6 stvari koje muškarci s isklesanim trbušnjacima rade svaki dan

0

Ukoliko želite imati zavidne trbušne mišiće, a tko ne želi, naučite nešto od onih koji ih imaju. Ovo su stvari koje takvi muškarci rade svakodnevno, isprobajte i vi!

Jačanje corea. Da bi imali impresivne trbušne mišiće osnova je da ojačate mišiće corea koji stabilizira cijelo tijelo i pomaže u prijenosu snage između gornjih i donjih udova. Idealne vježbe za core su nabačaj na grudi i izbačaj iznad glave.

Zdravi ugljikohidrati. Dobri trbušnjaci zahtijevaju unošenje zdravih ili složenih ugljikohidrata. Namirnice poput žitarica, slatkog krumpira i voća dat će vam neophodnu energiju da izgurate intenzivan trening i da brže topite masne naslage.

Fizička aktivnost. Ne morate trenirati svih sedam dana u tjednu ali se potrudite da tijekom cijelog dana budete što više fizički aktivni. Stežite se, provedite vrijeme u šetnji… bilo što samo da dan ne provedete na kauču ispred TV-a.

Kvalitetan san. Dobar san je također važan čimbenik u izgradnji trbušnjaka. Manjak sna izaziva stres u tijelu, usporava metabolizam i pokreće hormonalni disbalans što rezultira povećanjem apetita i akumulacijom abdominalnih masti.

Proteini. Unos proteina je važan korak prema trbušnim mišićima. Piletina i crveno meso, proizvodi od soje i grašak su puni moćnih amino-kiselina koje doprinose izgradnji mišića. Proteini su pogotovo važni za jačanje mišića corea i to u vremenu od tri sata od konzumiranja.

Izbjegavanje nekvalitetne hrane. Hrana koja sadrži velike količine šećera, natrija, masti i drugih kemikalija pokreću upalne procese, pa se samim tim sporije razgrađuje  i doprinosi stvaranju masnih naslaga, a to je zadnje što želite.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Kult uzima kratku pauzu

Vjerojatno neki od naših čitatelja to ne znaju, ali Kult je pokrenut prije 10 godina kao dubrovački magazin. Kult sam pokrenuo zato što sam se ...