6 mitova i zabluda o analnom seksu

0

Analni seks više nije tabu, ali uz njega su još uvijek neopravdano vezani neki mitovi

 

MIT 1: ANALNI SEKS PRAKTICIRAJU SAMO NASTRANI LJUDI

Analni seks je toliko postao čest i prihvaćen da se više ne smatra čak niti tabuom. „Ljubav na stražnji ulaz“ je danas jedna od omiljenih maštarija većine muškaraca, a prema našem istraživanju čak 68% Hrvatica ga je isprobalo, a dvije trećine od njih su ga nastavile i prakticirati. Dakle, mišljenje da je analni seks samo za nastrane ljude spada u neka prijašnja doba.

 

MIT 2: ANALNI SEKS MORA BITI BOLAN

Analni otvor se sastoji od dva mišića – unutarnjeg i vanjskog sfinktera. Kako je unutarnji sfinkter povezan s autonomnim živčanim sustavom hoće li analni seks biti bolan ili ne, ovisi o opuštenosti vaše partnerice. Ukoliko postoji želja, opuštenost i povjerenje u vas, kao i uz korištenje lubrikanta, za vašu partnericu ne samo da analni seks neće biti bolan, nego joj može biti toliko ugodan da doživi i višestruke orgazme.

 

MIT 3: ANUS NIJE STVOREN ZA SPOLNE UŽITKE

Ljudsko tijelo osim genitalija ima jako puno erogenih zona čijim se stimuliranjem može izazvati užitak. Je li analni otvor jedna od erogenih zona? Recimo samo da se u njemu nalazi veliki broj vrlo osjetljivih živčanih niti čije stimuliranje može stvoriti osjećaj ugode. Također, pri penetraciji vaš penis istovremeno može stimulirati i vaginu i njezinu G-točku, što samo dodatno povećava užitak!

 

MIT 4: ANALNI SEKS JE PRLJAV

Da, analni seks je definitivno prljaviji od vaginalnog, ali samo ukoliko se ne vodi računa o higijeni. Prije analnog seksa je dobro istuširati se i oprati oko analnog otvora, a ako baš želite potpunu čistoću može se napraviti i klistir. Također, preporučljivo je pri penetraciji koristiti zaštitu koja će vas ne samo zaštititi od potencijalnih spolnih bolesti, već i od prljavštine koja bi mogla kod vas uzrokovati infekciju.

 

MIT 5: PRIVLAČNOST ANALNOM SEKSU UKAZUJE NA HOMESEKSUALNE SKLONOSTI

Homoseksualni muškarci prakticiraju analni seks jer jedino taj, uz oralni, mogu i prakticirati. Vezu između analnog seksa i potencijalne homoseksualnosti mogu pronaći samo osobe koje padaju pod utjecaj homofobnosti. Po toj logici, i oralni seks bi mogao ukazivati na homoseksualnost, pošto ga prakticiraju i osobe homoseksualne sklonosti! U analnom seksu svi uživaju, bez obzira na spol i spolno usmjerenje.

 

MIT 6: ANALNIM SEKSOM SE LAKO MOŽETE ZARAZITI HIV-OM

Analno i rektalno tkivo je osjetljivije pa se lakše može ozlijediti, a samim tim se i povećava mogućnost zaraze spolno prenosivim bolestima, uključujući i HIV. Međutim, analni seks ni u kom slučaju ne bi trebali izjednačavati s ovom opakom bolešću.  Ako se analni seks pametno prakticira, uz upotrebu kondoma i lubrikanta, tada je takav seks isto toliko siguran kao bilo koji drugi oblik seksa.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments