6 grešaka prilikom vježbanja trbušnih mišića

0

Brojanje napavljenih trbušnjaka ispred dijete. Formula za six pack je jednostavna – spuštanjem postotka tjelesne masti pločice se same počinju pojavljivati. Vježbe samo pomažu da se učvrste i prije pokažu, ali najvažnija stvar je pravilna prehrana.

Trening posvećen samo trbušnjacima. Za vježbanje trbušnih mišića, potrebno je izdvojiti svega 15-ak minuta treninga. Sve preko toga samo će izmoriti vaše mišiće pa nećete ostvariti željeni napredak.

Svakodnevno vježbanje trbušnih mišića. Kao i svi mišići i trbušnjaci trebaju odmor jer se oporavljaju i rastu za vrijeme odmora. Pretjerano treniranje vas čak može vratiti i korak natrag.

Izvođenje samo jedna vježbe – trbušnjaka. Trbušnjaci nisu jedina vježba za trbušne mišiće, a izvođenje prevelikog broja čak može jako loše djelovati na donja leđa. Stoga svoj trening nikako ne treba ograničavati na samo jednu vježbu.

Zaboravljanje na donji dio leđa. Tjelesna jezgra ima svoje prednje trbušne mišiće, pa i bočne, ali isto tako i zadnje – mišiće donjih leđa. Stoga, ukoliko se želi imati čvrstu i kvalitetnu strukturu morate ojačati i mišiće donjeg dijela leđa.

Zaboravljanje na složene vježbe. Mrtvo dizanje, čučnjevi, potisak iznad glave i druge složene vježbe, zahtijevaju učešće većine drugih mišića, pa i samih trbušnjaka. Stoga, ni slučajno ne preskačite i druge vježbe.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments