5 zdravstvenih razloga zašto je dobro imati bradu

5

Imati bradu nije samo simbol muškosti, te nešto što je trenutno „in“, imati bradu je, prema provedenim istraživanjima, i nešto što je zdravo! Stoga vam danas donosimo pet razloga zbog kojih ćete biti zdraviji muškarac ukoliko pustite bradu!

Smanjuje rizik od melanoma. Istraživanja su pokazala da brada sprječava prolaz čak 95% UV zraka do vaše kože. Stoga, što gušća brada to manja šansa da ćete oboljeti od melanoma. Ali, naravno, trebate paziti i o zaštiti ostalih dijelova kože.

Ublažavanje astme. Muškarci koji imaju astmu bi trebali pustiti punu bradu jer će im u borni pomoći brkovi! Naime, dlake ispod nosa djeluju kao svojevrsni filter i sprječavaju ulazak prašine i peludi u nos, odnosno u organizam.

Usporava proces starenja. Dlake na licu tijekom mogu pomoći koži da ostane mlada i u dobrom stanju jer sprječavaju dehidraciju kože, odnosno održavaju njezinu vlažnost i štite od vjetra koji nagriza kožu.

Pomaže u borbi protiv bolesti. Znanstvenici su dokazali da brada pomaže vašem imunitetu da se bori protiv upala grla na taj način što dlake griju vaše grlo i lice, a održavajući ga toplim sprječavaju da se prehladi!

Sprječava iritaciju kože. Ukoliko imate bradu ne trebate voditi računa o bakterijskim infekcijama kože koje najčešće nastaju zbog brijanja, uraslim dlakama i općenito iritaciji kože. Jednostavnim prestankom brijanja ćete se riješiti ovih problema.

 

Nagradna igra:

Komentirajući ovaj tekst možete osvojiti i vikend boravak u Dubrovniku! Povodom našeg 10. rođendana pripremili smo nagradnu igru u kojoj će najsretniji čitatelj osvojiti vikend boravak u prelijepom Grand Hotelu Park u Dubrovniku.  Tijekom iduća dva tjedna komentirajte neki od naših tekstova na našoj web stranici, a svakim komentarom imate jedan ulaz u nagradnu igru. U petak, 11. ožujka, nasumičnim izborom netko od vas će moći početi planirati put za Dubrovnik.

Pri komentiranju vodite računa da napišete ispravan mail, kako bi vas mogli kontaktirati, te da komentar na tekst bude smislen. Jednostavne komentare, samo radi sudjelovanja a koji u biti nemaju veze s tekstom, nećemo uvažavati za ovu nagradnu igru. Također, moramo istaknuti da samo vaš prvi komentar na našoj stranici traži odobrenje administratora (kako bi spriječili spamove), a nakon toga možete komentirati bez ikakvih autorizacija.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

5 comments

Post a new comment

TechArt Porsche 911 Carrera 4S

Njemački tuneri su i od onako moćnog 911 modela napravili nevjerojatno atraktivan bolid!   „Perfomanse možda nisu savršene u usporedbi s Ferrarijima i Lamborghinijima, ali ...