5 urnebesnih serijskih zločina

0

Serijski zločinci ne rade uvijek stravična ubojstva, nekada su njihovi zločini i teško shvaćene gluposti

 

„Nakon malo istraživanja Smith je zatekao Meridith i njenog psa kako kruže oko njegova auta koji je u tom trenutku imao do pola urezan muški spolni organ na sebi“

 

amisi

5. PIJANO ŠIŠANJE AMIŠA

Nije da se često čuje o kriminalnim divljanjima Amiša, al kad polude to je urnebesno.

Za primjer, u rujnu 2011. čovjeka koji se vozio na aukciju konja hrpu amiša, nevoljko je postao Jamie Foxx u Mennonite verziji Collaterala kad su putnici zamolili da staje kod kuća koje su im bile uz put.  Svaki put Amiši bi iskočili van, uletili u kuće brzo izletili van i zamolili ga da samo nastavi vozit. Vozaču je to bilo čudno, al mislio je tko je on da proispituje čudne i bizarne običaje Amiša.

Na posljetku je ispalo da su njegovi putnici bili dio iznaničke bande amiša koji su sebe nazivali Bergholz Clan. Ta banda je praksirala teroriziranje drugih amiša tako što bi im upadali u domove i uredno ih svaki put obrijali i ošišali. Vođa bande bio je prognani Amiš, veoma neugodan čovjek pod imenom Sam Mullet.

A sad ozbiljno. Njihov zločin je šišanje i brijanje, a glava organizacije je Cipol, barem po prezimenu. Prava škola žločinaca iz starih Batman stripova.

Čemu sve to?

Amiši ne briju bradu i brkove jer prema njihovim uvjerenjima to je njihov mojo, tu je skrivena sva njihova muškost. A navodno i Bog ima problema s tim da se briju. Tako je Bergholz Clan odlučio da udari amišku zajednicu gdje ih najviše boli.

 

guzoubadac

4. SERIJSKO GUZOUBADANJE

Da bi odmah uklonili najgluplji vic, blagdanski shoping u Fairfax County, Virginia može biti kako bi Ameri rekli „pain in the ass“ pod čime mi mislimo da je netko u Fairfax County shoping centru doslovno nasumično ubadao ljude u stražnjicu.

To se dogodilo jednoj osamnaestogodišnjakinji dok je pregledavala stvari u svom omiljenom dućanu Forever 21. Dok se sagnula da pokupi nešto robe što je pala sa vješalica osjetila je oštru bol u zadnjici koja je bila rezultat brzog i plitkog uboda nožem. Od tada je barem devet žena bilo ubodeno nožem u guzu. U većini slučajeva to je bilo tako čudno i neočekivano da žrtve nisu skontale da su zapravo napadnute sve dok nisu vidjele vijest o napadima na TV-u.

Zločinački um se pokazao na vrhuncu guzoboda. Strategija je bila nepogriješiva – baciti komad odjeće na pod, sačekati da se žrtva sagne i BAM . Bocnut je skalpelom ili nožićem u pozadinu i nestati u sjeni. Čista umjetnost.

Čemu sve to?

Prema bivšem FBI profileru Gregg McCrary napadač doživljava uzbuđenja svaki put kad probode svoju žrtvu u stražnjicu a naziv ovog poremećaja je ‘piquerism“ Je li stvarno moguće da postoji toliki broj ovakvih guzobodaca da je taj poremećaj dobio svoje ime? Iako nikad nitko nije uhićen policija je pokrenula opsežnu pretragu i otkrili su sumljivca na video kamerama jedne od trgovima. Nažalost, ili na njegovu sreću, sumnjivac je pobjegao iz grada.

 

ludastara

3. VANDALKA S MIROVINOM

Vandalizam kao najmanja i najgluplja krimiminalna radnja obično biva rad tinejdžera. Kada nađete vrata svoje garaže ukrašena črčkarijama auto laka rijetko kad odete vašoj umirovljenoj susjedi po odgovor Zato se vjerovatno 62-godišnja udovica Elaine Meredith provlačila tako dugo.

Tijekom 10 mjeseci, stanovnici u gradu Caldicot u South Wales su bili terorizirani nepristojnim rezbarijama na njihovim autima od strane neke od bandi, kako su to oni tad pretpostavljali. Deseci vozila su bili oštećeni i činilo se da nema načina da spriječe vandale nego da postave zamke za medvjede oko svojih limenih ljubimaca.

Jednoga dana 32-godišnji Gary Smith čuo je nešto što je zvučalo poput škripanja krede po ploči ispred svoje kuće. Nakon malo istraživanja zatekao je Meridith i njenog psa kako kruže oko njegova auta koji je u tom trenutku imao do pola urezan muški spolni organ na sebi. Dama je tvrdila da je vidjela grupu mladića kako bježe s mjesta zločina, ali nožić s ostruganom bojom u njenoj ruci govorio je drugačije.

Čemu sve to?

Do dana danas starica ne priznaje da je to ona napravila, usprkost tome što je tužitelj doveo tumača rukopisa da potvrdi da su riječi „Fuck you“ urezane u više od dvadeset auta djelo njenih ruku. Nije strano da se ljudi izgube glavom po stare dane, ali ova dama nije pokazivala nikakve tragove senilnosti.

 

cisterna

2. MASNE KRAĐE

Priča počinje kao prava hollywoodska pljačka. Kamion staje u osiguranu ulicu, grupa brzih kriminalaca iskače iz vozila, razbija lokot koji stoji između njih i njihovog pljena. Odmotavaju vatrogasno crijevo, preljevaju sadržaj u cisternu njihovog kamiona. Što brže mogu odjure u nepoznatom smjeru sa … kamionom punim masti i ulja iz otpadnog kanistra u stražnjoj ulici restorana!!!  Dokazujući još jednom da život imitira Simpsone i epizodu kad Homer i Bart kradu staro ulje iz restorana ova priča zaživila je i u stvarnom svijetu.

Čemu sve to?

Regularna kuhinjska mast i ulje mogu se fitrirati i očistiti u nešto što se naziva žuta mast, ključni sastojak za proizvodnju biogoriva. Dok cijene goriva skaču i trolovi na vrhovima naftnih kompanija nadziru tržište potražnja za biogorivima, a time i za žutom masti, je skočila do nevjerovatnih granica. Ulična cijena kuhinjske masti porasla je za 500 posto u zadnjih 10 godina, čineći galon masti rivalom galonu nafte i pretvarajući crno tržište masti vrućom robom. Krađa masti postala je toliko raširena i nekontrolirana da su restorani prisiljeni ulagati ogromne količine novca u osiguranje svojih spremnika da bi zaštitili ono što i vi obično uklonite sa svoje hrane koliko je gadno. Neki čak i predlažu da se taj tip krađe i zakonski kažnjava.

 

kakanje

1. SERIJSKI VRŠITELJ NJUŽDE

U rujnu i listopadu 2011, učenici sa Ft. King Middle School počaščivani su serijom anonimnih donacija koje su se pojavljivale na ulazu u obliku mali božićnih poklona. Nažalost, darovi su bili sviježi ljudski izmet.

Nakon nekoliko odvojenih incidenata pojavljivanja ljudskog izmeta, na ulazima u učionice policija je postavila kamere da uhvate velikodušnog dobrotvora u činu djeljenja. Očekivalo se da će se uhvatiti neki ljuti klinac, ljut na učitelja koji mu je dao jedinicu, jer tko bi drugi imao vremena i volje da se svaki dan olakša u papirnu vrećicu i prenese je skoz do škole, i tako dan za danom? Ali ne, snimke sigurnosnih kamera dovele su do uhićenja 23 godišnjeg  Kenneth Martin Sorsonyja.

Čemu sve to?

Voljeli bi smo vjerovati da je ovo sve neka pametna, proračunata i dobro odigrana politička satira. Nešto tako briljantno u svom stilu i provedbi da mi obični pijuni možemo samo puko zaključivati i pokušavati dokučiti sve slojeve značenja tog čina. Ali nakon što smo vidjeli policiske slike počinitelja došli smo do zaključka da je to jedan lik koji jako, jako, jako voli s…i.

 

 

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments