5 tenisača s najviše Grand Slam naslova

0

Osvajanjem Australian Opena Đoković je došao do osam Grand Slam naslova te je trenutno na diobi 8. mjesta

 

5RodLaver

5. ROD LAVER

11 naslova

Legendarni Australac je rekorder po broju osvojenih turnira (okruglo 200), a na broju jedan je bio sedam godina za redom. Od 1960. godine do 1969. Laver je bio gotovo nepobijediv, te je u tom razdoblju igrao 17 finala Grand Slam turnira, osvojivši 11 od njih. Najuspješniji je bio u Wimbledonu kojega je osvoji četiri puta, te igrao još dva finala. Laver se ujedno može pohvaliti da je jedini igrač u povijesti koji je osvojio sva četiri Grand Slama u godini – i to dva puta!

 

4royemerson

4. ROY EMERSON

12 naslova

Prvi igrač koji je osvojio sva četiri najveća Grand Slam turnira barem dva puta harao je, zajedno sa zemljakom Laverom, svjetskim tenisom tijekom 60-tih godina. Emerson ne samo da je osvojio 12 Grand Slam turnira, nego toj brojci može dodati i 16 Grand Slam turnira u konkurenciji parova! Svoj prvi pojedinačni naslov osvojio je na travi Australija (tada se Australian Open igrao na travi) 1961. godine, a njegov domaći turnir mu je ujedno bio i najdraži jer ga je osvajao šest puta.

 

3petesampras

3. PETE SAMPRAS

14 naslova

Kada netko šest godina za redom drži broj jedan na ATP listi očigledno je riječ o jednom od najboljih tenisača svih vremena. Pete Sampras je svoju 14-godišnju karijeru završio s isto toliko Grand Slam naslova, a posebno mu je bila omiljena trava Wimbledona na kojoj je pobjeđivao sedam puta (dva puta u finalu pobijedivši našeg Ivaniševića). Iako nije izgubio niti jedno finale u meki tenisa, svoj prvi Grand Slam naslov je osvojio pred domaćom publikom – US Open 1990. godine. Roland Garros, sa druge strane, nikada nije uspio osvojiti.

 

2RafaelNadal

2. RAFAEL NADAL

14 naslova

Kralj zemlje još uvijek može dostići prvoplasiranog, iako mu sklonost ozljedama u posljednje vrijeme taj zadatak znatno otežava. Rafa je, sasvim očekivano, apsolutni kralj Roland Garrosa kojeg je osvojio devet puta (nitko nije više puta osvojio neki Grand Slam turnir) iz isto toliko pokušaja! Prvu titulu je osvojio upravo u Francuskoj 2005. godine, njegov „skor“ je trenutno na 14 titula, a odigrao je još i šest finala u kojima je izašao kao poraženi.

 

1RogerFederer

1. ROGER FEDERER

17 naslova

Neki će reći – najbolji tenisač svih vremena, drugi se neće složiti s tim, ali bez obzira koje mišljenje zastupali velikom Švicarcu nitko ne može osporiti prvo mjesto na listi igrača s najviše Grand Slamova. Igrač koji je u topu 10 od travnja 2001. godine je svoj prvi Grand slam osvojio u Wimbledonu 2003., a legendarnu travu je osvajao ukupno sedam puta. Sa druge strane, osvojio je samo jedan Grand Slam na zemlji (2009.). Osvojio je ukupno rekordnih 17 naslova, a još osam puta je igrao finale.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Seksualne perverzije

Tko se još može napaliti na glumljenje bivše djevojke ili djeteta i stavljanje prsta muškarcu u guzu?   „Malo po malo došao je njegov fetiš ...