5 precijenjenih NBA igrača današnjice

0

Nova NBA sezona nam se približava, a mi ove igral još uvijek smatramo jednim od najboljih na parketu

 

CB

CHRIS BOSH

Kako i Bosh, kao i James, ne bi napustio Miami, Heat ga je za pet sezona platio nevjerojatnih 118 milijuna dolara! Ali, vrijedi li igrač koji je proteklih sezona bio potpuno u sjeni Jamesa i Wadea toliko? U Raptorsima je pokazao da može biti igrač koji nosi tim, ali u Heatu kao da se izgubio, posebno u playoffu u kojemu je redovno imao lošije brojke. James više ne stanuje u Miamiju pa ćemo dobiti odgovor je li Bosh spreman nostiti veliku momčad.

 

RH

ROY HIBBERT

Centar Indiana Pacersa ima već dva nastupa na All Star utakmicama, što je ipak samo dokaz koliko Istok zaostaje za zapadom u igračima na toj poziciji. Indiana je posljednje dvije szone hit, pa se samim time počelo više i pisati o Hibbertu, ali zaslužuje li netko tko u prosjeku postiže 10,8 koševa i 6,6 skokova toliko priče? Čak 36 igrača je prošle godine ostvarivalo više od 11 koševa i sedam skokova (dakle više od Hibberta) u prosjeku, a većina ih čak nisu ni centri.

 

DH

DWIGHT HOWARD

Dwight Howard je u Orlandu bi smatran pravim nasljednikom Shaquillea O’Neala, i na svojim je širokim ramenima nosio mladu momčad Magica do finala protiv Lakersa. Ali, Howardov ego je bio veći pa je smatrao da mora igrati u najvećim momčadima. Los Angeles je bilo novo odredište ali je brzo došao u svađu s Kobeom (i većinom ostatka momčadi) pa je podigao sidro i otišao u Houston gdje su ga dočekali kao spasitelja koji će im donijeti prsten. Prstena ipak još nema, ali svađi sa drugom zvijezdom Rocketsa Hardenom – ima.

 

KI

KYRIE IRVING

Irving je eksplozivan igrač koji oduševljava svojim driblinzima i prodorima pod koš, te nema sumnje da je riječ o velikom igraču. Međutim, Irving je playmaker koji bi trebao voditi cijelu momčad na terenu i koji bi svojim razigravanjima suigrače trebao napraviti boljim. Je li Irving to napravio? Iako imaju solidnu momčad prepun mladih zvijezda od kad je Irving izabran na draftu Cleveland Cavaliersi imaju skor 78-152.

 

JJ

JOE JOHNSON

Joe Johnson ima već sedam nastupa na All Star utakmicama i smatra ga se jednim od najboljih šutera u NBA ligi. I dok ta izjava i stoji, pitanje je što Johnson može ponuditi drugo osim šuta. Nije najbolji u obrani, nije najbolji u asistencijama… Čak mu je i šut prilično pao pa je prošle godine šutirao 45% i postizao relativno malih 15,8 koševa. Čak 52 igrača su prošle godine postizali više koševa od 7-strukog All Star igrača, a od tih 52, njih su 24 imali bolji postotak šuta.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Novi sjaj Norton Commanda 750

Restaurirani stari motoocikl koji s novim sjajem izgleda bolje nego ikada   Na nedavno održanom Handbuilt Motorcycle Showu održanom u Austinu najviše pažnje je privukao ...