5 neporaženih boksačkih velikana

0

Ovih pet boksača su u svojoj karijeri iz baš svih borbi izlazili kao pobjednici

 

Mayweather

FLOYD MAYWEATHER

Od prve borbe protiv Roberta Apodace, pa sve do nedjelje kada je po drugi put pobijedio Marcosa Maidanu, Mayweather ne zna za poraz. U 47 susreta, jedina dva borca koja su mu pružila veći otpro su bili Jose Luis Castillo i Marcos Maidana. Skor 47-0 (26 nokautom) je itekako impresivan, iako će mnogi reći da rezultat nikada neće biti velik dok ne ukrsti rukavice s Pacquiaom.

 

RockyMarciano

ROCKY MARCIANO

Legendarnog Marciana, mnogi smatraju ocem modernog boksa, a sve borbe, počevši od prve u kojoj ne nokautirao Lee Eppersona, pa do posljednje u kojoj je osam godina kasnije poslao na pod Archiea Moorea, je završio pobjedom. Umirovio se kao nedodirljivi prvak teške kategorije koji je pobijedio u svih 49 mečeva, a itekako impresivno zvuči da je nokautom završio čak 43!

 

JoeCalzaghe

JOE CALZAGHE

Ponos Velsa je još jedan od boksača s perfektnim skorom, u njegovom slučaju 46-0 uz 32 nokauta. Calzaghe je svoj pohod počeo 1993. pobjedom nad Paulom Hanlonom, a završio 2008. pobjedom nad Roy Jonesom Jr. Iako u Super srednjoj kategoriji nije imao preveliku konkurenciju, svoju kvalitetu pokazao je prelaskom u lakotešku u kojoj je pobijedio legendarne Bernarda Hopkinsa i Jonesa Jr.

 

EdwinValero

EDWIN VALERO

Venezuelanski boksač zauvijek će ostati zapamćen po izuzetno agresivnom boksanju i snažnim udarcima, kao i nevjerojatnom skoru 27-0, od čega su sve pobjede ostvarene nokautom (čak 19 u prvoj rundi). Valero je zbog svog stila imao veliki broj fanova, ali njegova priča ima i tamu stranu – nakon što je uhićen zbog ubojstva supruge u pritvoru je počinio samoubojstvo.

 

Mihaileu

MIHAI LEU

Bivši velter prvak po WBO svoju je profesionalnu karijeru, nakon izuzetno uspješne amaterske, počeo 1991. godine pobjedom na bodove nad Gejzom Stipakom. Tijekom idućih šest godina nanizao je 28 pobjeda, od čega 10 nokautom. Karijeru mu je prekinula ozljeda, ali Leu nije mogao mirno stajati pa je počeo voziti rally postavši čak i rumunjski rally prvak!

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Mogu li dugi treninzi biti štetni?

Misleći da imam dovoljno kondicije i snage često ignoriramo potrebu odmora između serija i vježbi, a kako to utječe na naše tijelo?   „U ovom ...