5 najvećih MMA rivalstava

0

Padale su teške riječi i uvrede, a u oktagonu i brutalni udarci

 

LesnarMir

FRANK MIR VS. BROCK LESNAR

U svom debiju u UFC-u, tada bivša zvijezda, Brock Lesnar je dobio priliku boriti se s Frankom Mirom, koji je smatrao nepoštenim da netko tko se bori u tek svojoj drugoj MMA borbi dobije takvu priliku. Mir je pokazao koliko znači iskustvo te je u samo 90 sekundi pobijedio mrcinu Lesnara. međutim, unatoč porazu Lesnar je bio taj, a ne Mir, koji je brzo nakon toga dobio priliku boriti se za naslov prvaka protiv Randyja Couturea što je razbjesnilo Mira. Nakon pobjede i osvajanja naslova, Lesnar se ozlijedio, a Mir je postao privremeni prvak, što je značilo da se dvojac mora ponovo boriti – ovaj put za jedinstvenog prvaka na UFC 100. Mir je izjavio da se nada da će Lesnar biti prvi borac koji će izgubiti život u oktagonu, a sav trash talk je urodio plodom – UFC 100 je postao (i još uvijek je) najgledaniji UFC turnir u povijesti. Okršaj je bio jednostran – Lesnar je dominirao i pobjedio prekidom na polovini druge runde.

 

GSP-Diaz

GEORGES ST-PIERRE VS. NICK DIAZ

Kada je UFC kupio Strikeforce dobili su cijeli niz novih zanimljivih boraca, među njima i Nicka Diaza koji je odmah dobio priliku boriti se za naslov prvaka protiv legendarnog GSP-a. Međutim, Diaz je priliku brzo izgubio jer se nije pojavljivao na presicama kojima je promovirana borba, pa ga je UFC odlučio skinuti s liste i umjesto njega priliku dati BJ Pennu. U međuvremenu se Georges St-Pierre ozljedio, a zbog ozljede je morao pauzirati gotovo godinu dana. Međutim, Diaz je smatrao da GSP simulira ozljedu kako bi izbjegao borbu s njim. Konstantno je prozivao velikog Kanađanina, koji je ostao gospodin i nije se dao isprovocirati. Dvojac se konačno susreo na UFC 158, a dugi jezik Diazu nije pomogao – St-Pierre je uspio obraniti naslov.

 

Liddell-Ortiz

CHUCK LIDDELL VS. TITO ORTIZ

Kada je jedan od prvih prvih PPV mamaca Toti Ortiz izgubio titulu od Randyja Couturea, odlučeno je da će se boriti sa zvijezdom u usponu Chuckom Liddellom na UFC 47. Liddell je postao prvi borac koji ne nokautirao Ortiza, a kasnije je pobjedom nad Coutureom postao i prvak. Dvije godine je Ortiz prozivao Liddella da bi konačno ponovo dobio priliku, ali ponovo s istim rezultatom – pobjedom Liddella. Napetost prije borbe i konstantni trash talk su doveli do toga da UFC 66 bude prvi s preko milijun pretplatnika., te ovu borbu smatraju borbom koja je UFC gurnula u mainstream. Pošto je Ortiz i dalje smatrao da je Liddell nezasluženo pobijedio u obje borbe, bila je planirana i treća, ali ideja nikada nije materijalizirana.

 

ortiz shamrock1

KEN SHAMROCK VS. TITO ORTIZ

Tito Ortiz nikada nije bio omiljen zbog svoje prgavosti, bahatosti i dugog jezika, međutim Tito Ortiz je uvijek odlično radio jednu stvar – prodaju. Svaka njegova borba je bila izuzetno dobro prodavana jer su gledatelji htjeli vidjeti samo jedno – kako netko razbija Ortiza. Na UFC 40 Ortiz i Shamrock su se susreli prvi put, a Ortiz je obrani titulu u poluteškoj kategoriji prekidom u 3. rundi. Uzvrat je uslijedio na UFC 61, ali je Ortiz ponovo bio bolji, ovaj put prekidom već u prvoj rundi. Međutim, Shamrock je toliko mrzio Ortiza da je htio još jednu priliku da mu zabije glavu. Priliku je dobio na specijalnoj noći Ortizvs. Shamrock 3: TheFinalChapter. Na Shamrockovu žalost, Ortiz je slavio i treći put!

 

Rampage-Wanderlei

WANDERLEI SILVA VS. QUINTON JACKSON

 

Trilogija Wanderlei ‘TheAxeMurderer’ Silva Vs.Quinton ‘Rampage’ Jackson će među ljubiteljima MMa borbi ostati zapamćena kao jedna od najkrvavijih, ako ne i najkrvavija, trilogija u povijesti. Tijekom pet godina, ova su dva borca izmjenjivali udarce i sočne uvrede, a sve je počelu u Japanu na Pride Final Conflict 2003, kada je Silva pobijedio Jacksona. Na Prideu 28, Silvina pobjeda je bila još uvjerljivija – nakon udarca koljenom u glavu, Jackson je ostao beživotno visiti o konopcima dok mu se krv slijevala niz glavu. U međuvremenu su oba borca prešla pod okrilje UFC-a, pa je odlučeno da se ponovo susreću na UFC 92. A na američkom tlu, Jackson je konačno dobio zadovoljštinu koju je čekao – nakoautirao je Silvu već u prvoj rundi.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Recenzija: Terminator Genisys

Schwarzenegger se vratio kao Terminator, ali je li film opravdao očekivanja?     Terminator, a pogotovo Terminator 2: Sudnji dan, se smatra jednim od najboljih ...