5 najskupljih filmskih scena

0

Neke od ovih scena su imale budget kao prosječan film a trajale su svega par minuta

 

„Čak 10 milijuna dolara je potrošeno na snimanje uvodne scene razočaravajućeg Supermana, da bi se nakon toga scena – izbrisala!?“

 

SCENA NA BROOKLYN MOSTU

Ja sam legenda, 5 milijuna dolara

Budget cijelog filma je iznosio 150 milijuna dolara, a osim na ogromnu plaću Willa Smitha, najviše je otišlo na scenu koje se događa tijekom evakuacije na Brooklyn mostu. Ova se scena snimala tijekom šest noći a zahtijevala je koordinaciju 14 agencija, preko 1.000 statista i 250 članova snimateljske ekipe, kao i ogromnu rasvjetu kako bi se osvijetlio cijeli set.

 

https://www.youtube.com/watch?v=sDVjU4dByls

 

EKSPLOZIJA BRODOVA

Pearl Harbor, 5,5 milijuna dolara

Michael Bay je dobro poznat po eksplozijama u kojima raznosi sve živo, a Pearl Harbor će biti zapamćen samo po fantastičnoj sceni napada. Za scenu eksplozije brodova, bilo je potrebno 12 timova kamermana, 700 komada eksploziva i 16.000 litara goriva. Za pripremu cijele cijele scene i „koreografije“ bilo je potrebno mjesec i pol dana, a taj dio scene je na ekranu trajao samo 12 sekundi.

 

https://www.youtube.com/watch?v=bxIsVYdB0lA

 

UVODNA SCENA

Povratak Supermana, 10 milijuna dolara

Čak 10 milijuna dolara je potrošeno na snimanje uvodne scene razočaravajućeg Supermana, da bi se nakon toga scena – izbrisala!? Scena koju niste vidjeli, osim ako imate originalni Blu-ray, prikazuje povratak Supermana svemirskim brodom na svoj rodni planet Krypton. Režiser i producenti su na kraju gotovo u posljednji trenutak odlučili da ta scena nije zadovoljavajuća.

 

https://www.youtube.com/watch?v=sF44PEypDQs

 

HELIKOPTERSKA SCENA

Operacija sabljarka, 13 milijuna dolara

Ova scena vam nije poznata? Naravno, kada su producenti zaključili da scena u kojoj se helikopter zabije u zgradu i ona se sruši, nije baš najpametnija ideja nedugo nakon 11. rujna 2001. godine. Scena je koštala ogromnih 13 milijuna dolara, a kako je snimana s tada uobičajenim tehnikama poput kompjuterski ubačenih pozadina mnogi smatraju da je mogla biti snimljena za dosta manje novaca.

 

 

NEO PROTIV STOTINA AGENATA

Matrix Reloaded, 40 milijuna dolara

Sve ove dosadašnje scene ne koštaju zajedno koliko najskuplja scena u povijesti kinematografije! Scena u kojoj se Neo u dvorištu zgrade bori sa stotinama agenata zahtijevala je jako puno CGI jer su braća Wachowski tražila da sve izgleda savršeno. 17-minutna scena, koja je uzela čak 40% ukupnog budgeta, se snimala čak 27 dana.

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=QoIXUKTYxyM

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Kako obrijati glavu?

Neki to rade zato što to trebaju, a neki jer žele. Bez obzira htjeli obrijati glavu jer ste počeli ćelaviti pa smatrate da je obrijana ...