5 najskupljih cigara na svijetu

0

Pušenje nije jeftin sport, i svakome tko je stavio na papir koliko mjesečno potroši na cigarete se sigurno zavrtilo pri pogledu na brojku. Međutim, svaki užitak, a pušenje mnogima predstavlja užitak, košta. I dok neke cigare i cigarete ne koštaju puno, druge su pravi luksuz i za užitak u njima treba izdvojiti ozbiljniju svotu novca. Ovih pet cigareta košta pravo malo bogatstvo.

 

001BlackDragon

THE GURKHA BLACK DRAGON

Jedna cigara ovog brenda prodaje se po cijeni od 1.150 dolara i jedna je od najskupljih na svijetu, pa se godišnje proizvede samo nekoliko kutija. Dužina ove cigareje 21 centimetar, tako da omogućava dugotrajno uživanje u duhanu.

 

001majesty

THE GURKHA HIS MAJESTY’S RESERVE

Ono što ovoj cigari daje posebnost je doza Louis XII konjaka, a samo 100 paketića njih izađe na tržište godišnje. Pakovanje od 20 komada košta 15.000 dolara.

 

001Cohiba

THE COHIBA BEHIKE

Ovo je jedna od premijum cigara koja je među ljubiteljima duhana među najomiljenijim. Zbog svoje popularnosti je često i kopirana, pa dok originalna Cohiba košta 1.150 dolara po cigaret, njezina mnogo jeftinija verzija prodaje se po cijeni od 50 dolara po komadu.

 

001fuente

THE FUENTE DON ARTURO ANNIVERXARIO

Vlasnik kompanije Fuente osmislio je ovu vrstu cigare u čast svog oca, čije ime joj je i dao. Iako je napravljena još 2001. godine, serija je zvanično predstavljena tek sedam godina kasnije. Jedna cigara se u prodavnicama luksuzne robe može kupiti po cijeni od 85 dolara.

 

001arturofuente

ATE ARTURO FUENTE OPUS X-A

Ukoliko volite dugačku cigaru, u kojoj se može dugo uživati vaš idealan izbor je ova cigara koja je dugačka čak 24 centimetra. Nažalost, jako ju je teško pronaći jer je među najrjeđim cigarama na svijetu. Može se kupiti samo u određenim prodavaonicama i to po cijeni od 80 dolara po komadu.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments