5 najljućih papričica na svijetu

1

Veliki broj muškaraca voli ljute papričice, ali ove su samo za one izuzetno hrabre

 

InfinityChili

5. INFINITY CHILI

Ovu ljutu papričicu je u Velikoj Britaniji uzgojio Nick Woods iz Granthama, a s 1,067,286 Scovilleovih jedinica (SHU) dva tjedna je bila i najljuća papričica na svijetu, nakon čega ju je s trona skinuo Naga Viper. Ova papričica može izazvati bol već dužim dodirivanjem, pa diranje očiju nakon toga nikako nije preporučljivo. Oni koji su je zagrizli sirovu, bol opisuju kao neizdrživu, a iskustvo kao pravu patnju.

 

TrinidadMoruga

4. TRINIDAD MORUGA SCORPION

Trinidad MorugaScorpion, ili latinski Capiscum chinese, dolazi iz područja Moruga u Trinidad i Tobagu, te na Scovilleovoj listi bilježi 1,2 milijuna. Ova itekako ljuta papričica ima čak i okus sličan na voću, koji će na prvu izgledati ugodan, da bi nakon toga odjednom počeo bosti poput škorpiona! Ova se papričica može uzgajati u svim krajevima svijeta u kojem nema poledica, a iz nje su izvedene i mnoge druge podvrste.

 

NagaViper

3. NAGA VIPER

Nekadašnja najljuća papričica na svijetu je proizvedena u Engleskoj i kombinacija je Naga Morich, Bhut Jolokiae i Trinidad Scorpion, tri ljute papričice koje su među najljućim papričicama na svijetu. Riječ je o prilično nestabilnoj kombinaciji, čija jačina ovisi od primjerka do primjerka, pa GerlandFowler još radi na stabilizaciji kako bi je ponudio tržištu. Najveći skor koji je zabilježila na Scovilleovoj listi je 1.382.118.

 

TrinidadScorpionBUTCH

2. TRINIDAD SCORPION BUTCH T

Sve do pojave Carlona Reapera ova je sorta Capsicum chinense ljute papričice s 1.463.700 na Scovilleovoj listi bila rekorder. Izvedena je iz Trinidad Moruga Scorpion papričice koja je porijeklom s Trinidada i Tobaga, ali je proizvedena u Mississippiju. Zanimljivo, svoje je ime dobila jer konzumiranje ove izuzetno ljute papričice proizvodi osjećaj kao da vam je cijelo tijelo izbo škorpion!

 

CarolinaReaper

1. CAROLINA REAPER

Sorta Capsicum chinense ljute papričice je od kolovoza 2013. i službeno najljuća ljuta papričica na svijetu, te se njezino ime nalazi i u Guinnessovoj knjizi rekorda. Uzgojena je u Pucker Butt Pepper Company u Kaliforniji, a njezin skor na Scovilleovoj listi je čak 2.200.000 što je gotovo duplo više nego drugoplasirana! Ovaj križanac Ghost Chilli i Red Habanero papričice definitivno nije preporučljiv za konzumaciju.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

1 comment

Post a new comment

Recenzija: Zemlja: Novi početak

Otac i sin Smith u suradnji s povratnikom Shyamalanom. Kakav je rezultat?   INFO Datum premijere: 6. lipanj 2013. Redatelj: M. Night ShAymalan Uloge: Jaden ...