5 najboljih uloga Brada Pitta

0

Brad Pitt je u Furyju odigrao još jednu odličnu ulogu, ali u ovih pet je bio najbolji

 

„Karizmu i ljepuškasti izgled iz npr. Thelme i Louise i Sedam je spojio s mračnosti 12 majmuna i dobili smo najbolju Pittovu ulogu njegove karijere!“

 

05Sedam

5. SEDAM

1995

U jednom od najboljih filmova 90-tih Pitt je odigrao ulogu detektiva Davida Millsa, a jedan od razloga zašto je film bio toliko uspješan je i nevjerojatna kemija između njega i Williama Sommerseta, detektiva pred mirovinom kojeg je igrao Morgan Freeman. Pitt je na svoje došao u posljednjoj i daleko najznačajnijoj sceni filma – kada se lomio ubiti John Doea ili ne.

 

04JesseJames

4. UBOJSTVO JESSEA JAMESA

2007

Film dugačkog imena (u originalu) danas se smatra jednim od najboljih westerna novije generacije, a najviše zahvaljujući izvedbama dva glavna glumca. Pittu je pripala uloga Jessea Jamesa, karizmatičnog odmetnika pri čemu je do izražaja došla Pittova prirodna karizma, a glumac je svojim glumačkim talentom dodao i „onu drugu stranu“ lika – paranoju i umor od bježanja.

 

03majmuna

3. 12 MAJMUNA

1996

Na početku svoje karijere Pitt je bio poznat po ulogama zgodnih i karizmatičnih tipova, ali tijekom 90-tih je počeo igrati mračnije i kompleksnije uloge. Jedna od njih je definitivno i ona Jeffreya Goinesa, teroriste i luđaka smještenog u ludnicu. Malo tko je očekivao da bi Pitt mogao tako odlično odigrati ulogu psihički poremećenog muškarca, a na kraju je završio čak s nominacijom za Oskara.

 

02Nemilosrdnigadovi

2. NEMILOSRDNI GADOVI

2009

Iako je Christoph Walz dobio najviše pohvala kritičara za svoju ulogu naciste Hansa Lande, posebno je oduševio i Brad Pitt koji je u Tarantinovom filmu pokazao kako se odlično snalazi i u badass ulogama nemilosrdnog gada. Pitt je jednostavno savršen kao Aldo Raine, vođa gadova iz Tennessiea koji ima nultu toleranciju prema nacistima. Njegova mimika i južnjački naglasak samo su pojačali utisak.

 

01Klubboraca

1. KLUB BORACA

1999

 

Klub boraca će vaše bolje polovice vjerojatno pamtiti po Pittovim trbušnim mišićima, ali u ovom filmu Pitt je svo svoje iskustvo i uloge u dotadašnjoj karijeri spojio u jedno. Karizmu i ljepuškasti izgled iz npr. Thelme i Louise i Sedam je spojio s mračnosti 12 majmuna i dobili smo najbolju Pittovu ulogu njegove karijere! Tyler Durden je filmski lik kojeg se ne zaboravlja, a Pitt je s njim jednostavno bio briljantan!

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Sve što trebate znati o Miroslavu Kloseu

Pogotkom protiv Brazila Nijemac poljskih korijena je postao najbolji strijelac u povijesti svjetskih prvenstava   ‘Ukoliko u finalu postigne pogodak, značit će da je u ...