5 mjesta koja morate posjetiti u Beču

0

Glavni grad Austrije nam je tako blizu da je pravi grijeh ukoliko ga do sada niste posjetili. A kad se jednom nađete u kulturnoj i povijesnoj meke Europe, ovo su lokacije koje bi obavezno trebali obići!

 

panoramskikotac

PANORAMSKI KOTAČ

Možda nije razvikan kao London Eye, ali ovaj 65-metarski panoramski kotač u sklopu zabavnog parka Pratera nudi podjednako zabave. Tijekom 20-minutne vožnje Wiener Reiserandom, izgrađenim daleke 1897. godine, moći ćete slikati spektakularne slike Beča, a za užitak ćete platiti 9,50 eura.

 

Schonbrunn

SCHONBRUNN PALAČA

Nekadašanja ljetna residencija Habsubrogava je jedan od najvećih atrakcija u Beču. Ovu barkonu građevinu, koja je pod zaštitom UNESCO-a, nazivaju i Mini Versailles zbog čak 1.441 sobe i brojnih veličanstvenih vrtova. Cijena ulaznice s vodičem iznosi 18,90 eura.

 

hofburg

PALAČA HOFBURG

Centrom Beča dominira palača Hofburg, koja se do 1918. godine smatrala sjedištem Habsburške monarhije. Danas se u carskom kompleksu nalazi i Prirodoslovni muzej, dijelovi Muzeja povijesti umjetnosti, Etnološki muzej, Muzej carice Elizabete, austrijska nacionalna biblioteka… Cijena ulaznice je 12,50 eura.

 

beckaopera

BEČKA OPERA

Bez obzira bili ljubitelj opere ili ne, ovu bi jednu od najvažnijih europskih opernih kuća ipak trebali posjetiti. Osim baroknih opera i kazališta, ovdje se održavaju i Bečke simfonije, Radijskog simfonijskog orkestra Austrijske radiotelevizije, Bečkih dječaka… Cijena ulaznica se kreće od 15 do 230 eura.

 

beczoo

ZOOLOŠKI VRT

Tiergarten Schonbrunn je poseban jer je riječ o najstarijem zoološkom vrtu na svijetu, otvorenom davne 1792. godine. Atraktivan po jedinstvenom spoju kulture i prirode, ovaj je vrt dom preko 700 vrsta životinja, uključujući i pandu i sibirskog tigra. Cijena ulaznice je 16,50 eura.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Najopasnije terorističke skupine

Donosimo vam trenutno 10 najopasnijih terorističkih organizacija koje šire strah širom našeg planeta   „Kako im je ideologija radikalni islam, bore se protiv bilo kakvih ...