5 legendarnih komičnih likova

0

Nasmijavali su nas do suza, natjeravali na plač od smijeha, oni su najbolji likovi koji su se ikad pojavili u humorističnim serijama!

 

„Vječni zavodnik u ranim tridesetima, Joey ni sam ne zna s kojim je sve ženama spavao pa mu se često dogodi da iznova pokušava zavesti žensku sa kojom je već bio“

 

joeytribbiani

JOEY TRIBBIANI

Prijatelji, Joey

Obilježje: „How you doin’ ?“ pitanje kojim se upucava ženama

Bio: Dolazi iz mnogobrojne talijansko-američke obitelji koja broji još majku Gloriu, baku Nonnu i sestre Ginu, Tinu, Dinu, Mary Angelu, Mary Theresu, Veronicu i Cookie. Glumac u usponu, poznat po ulozi Dr. Drakea Ramoraya u sapunici „Day of Our Lives“. Vječni zavodnik u ranim tridesetima, ni sam ne zna sa kojim je sve ženama spavao pa mu se često dogodi da iznova pokušava zavesti žensku sa kojom je već bio. Tribbianiji su poznati po želucu sličnom kao u Alfa pa je i Joey često sa barem sendvičem u ruci a kako je porijeklom Talijan, poseban specijalitet su mu pizza i tjestenina. Poznat je i po ne baš najbistrijem umu i „brzom“ zaključivanju. Prvotno živi u New Yorku zajedno sa svojim prijateljima Rachel, Monicom, Phoebe, Rossom i najboljim prijateljem Chandlerom, da bi kasnije, kada se većina njih poženi, preselio u L.A. sestri Gini.

Jeste li znali?: Joey je jedini lik koji na kraju serije ne završava u vezi sa nekim a kada je bio dijete, imao je zamišljenog prijatelja Mauricea koji je bio svemirski kauboj! Posjeduje i plišanog pingvina Haughseya kojega možemo vidjeti svaki put kada se u sceni prikaže njegov krevet. Osim toga, posjeduje i fotelju koju je nazvao Rosita te TV kojemu je dao ime Stevie. Joey nikada, ali baš nikada ne dijeli hranu te obožava izlaziti vani „commando“, odnosno ne nositi ništa ispod odjeće, što je možda rezultat činjenice da ima 1/16 portugalske krvi!

 

homersimpson

HOMER SIMPSON

Simpsoni

Obilježje: Oduševljeni uzvik koji bi se na papir najbolje mogao prenijeti kao „Duhuuuu“

Bio: Rođen u Springfieldu, od oca Abrahama J. i majke Mone prije trideset i šest godina (prema nekim izvorima 38). Kada je imao šest godina majka ga je napustila pa je brigu o odgajanju preuzeo otac. U srednjoj školi se zaljubio i kasnije oženio Marge (pravo ime Marjorie Bouvier) sa kojom ima troje djece Barta, Lisu i Maggie. Iako lijen, te dane radije provodi ne uključujući mozak, na kauču pred TV-om nego na poslu u lokalnoj nuklearnoj elektrani, Homer je u stanju pokazati zavidnu inteligenciju koju koristi, naravno, da bi stvari pojednostavio i učinio ih lakšima za sebe. Tipični je predstavnik američke radničke klase, ima slabo plaćen posao koji ne voli, loše je obrazovan, debelo kilograma iznad normale i na granici je da postane alkoholičar. Svo slobodno vrijeme provodi ili pred TV-om ili u lokalnoj betuli „Moe’s Tavern“ zajedno sa prijateljima Moeom, Barneyem, Carlom i Larryem ispijajući Duff pivo.

Jeste li znali?: Homerova kosa i uši tvore MG, inicijale autora Simpsona. Popularni debeljko ima polubrata Herba Powella kojemu je u prošlosti upropastio posao sa automobilima. Obožava rock glazbu, prije svega grupe The Beatles, Grand Funk Railroad, Cheap Trick, Queen, The Rolling Stones, Led Zeppelin, KISS, The Who i Pink Floyd. Visok je 180 cm i težak 135 kg. Homerova ćelavost datira od sredine 80-tih, točnije svaki put kada bi Marge zatrudnila, Homer bi dobio nervni slom, te bi sam sebi počupao kosu. Tijekom svog života imao je i četverostruku ugradnju srčane premosnice, slomio je svaku kost u tijelu, bio ustreljen više puta, baš kao i pregažen automobilom. Nikada nije završio školu i ima IQ 55 (smatra se da ljudi sa IQ-om ispod 60 ne mogu uopće pričati).

 

albundy

AL BUNDY

Bračne vode

Obilježje: Ruka u gaćama za vrijeme gledanja TV-a

Bio: Prodavač cipela Al Bandy na svoju žalost za ženu ima crvenokoso čudovište zvano Peg i dvoje djece, plavušu Kelly i vječnog djevca Buda. Život mu je završio nakon srednje škole kada mu je ozljeda prekinula obećavajuću karijeru. „Postigao sam četiri touchdowna u jednoj utakmici“, prisjeća se Al svojih dana slave. Nakon toga mu je sve krenulo nizbrdo. Jedina dva puta kada se poseksao sa ženom, na njegov užas rezultirala su sa dvoje djece koja mu svakodnevno otežavaju život. Zadnji put je jeo prije tko zna koliko godina jer je ženi važnije gledati sapunice i trošiti Alovu bijednu plaću nego što skuhati. Kada mu obitelj ne uništava život, tu će ulogu rado preuzeti njegova susjeda simpatičnog imena Marcy D’Arcy. Jedinu sreću u životu predstavljaju mu njegov limeni ljubimac, prastari Dodge iz 1973. i odlasci u striptiz bar. Osim vlastite žene mrzi i debele žene, posao, sex sa svojom ženom, Francuze i naravno njihovu susjedu koju naziva kokoškom.

Jeste li znali?: Al je skraćeno od Albert, iako ga u jednoj epizodi knjižničar oslovljava sa Alfonse. Oženio se sa Peggy nakon što ju je mrtav pijan pogreškom zaprosio, nakon čega ga je njezin otac naoružan shot gunom natjerao da ne odustane od plana. Omiljeni film mu je Hondo, serija „Psiho otac“ a najpoznatije uzrečice „Let’s cook!“, „Home, sweet Hell“, „Women. Can’t live with them. The End“, „Hooters, hooters, yum yum yum. Hooters, hooters on a girl that’s dumb“. Osim posla prodavača cipela, Al je bio i smećar, Kellyn agent, Djed Božićnjak, zaposlenik u fast foodu, striper, zaštitar, model za kalendar i hotelski potrčko. Osnivač je organizacije NO MA’AM (National Organization of Men Against Amazonian Masterhood).

 

cosmokramer

COSMO KRAMER

Seinfeld

Obilježje: Luda frizura i šeprtljavost

Bio: Seinfeldov šašavi susjed živi na adresi 129 West 81st Street, New York u apartmanu 5B. Kako jedini od četvorice prijatelja nema stalni posao hrani se, naravno bez pitanja, u Seinfeldovom stanu iz kojega zna zauvijek posuditi neke stvari. Samostalnost Kramera počinje sa njegovih 17 godina kada bježi od majke Babs Kramer u Švedsku. Po povratku iz Švedske upoznaje Jerrya Seinfelda te Elaine i Georgea. Prijatelj je i sa poštarom Newmanom a njegova maštovitost mu stalno daje ideje za nove neobične poslovne pothvate. „Posjeduje“ i imaginarnu kompaniju Kramerica Inc. Iako mu poslovni pothvati redovito završavaju neuspjehom, Kramer ne prestaje sa novim idejama u koje često uvlači, protiv njihove volje, i svoje prijatelje. Britak je na jeziku i ne zna skrivati ništa pa svojim jezikom često prijatelje, pogotovo Jerrya, dovodi u neugodne situacije.

Jeste li znali?: Tijekom prvih pet sezona, Kramerovo ime se nije spominjalo, iako ga u pilot filmu zovu Kessler. Ime Cosmo pojavilo se tek kasnije a cijeli lik Kramera zamišljen je prema stvarnoj osobi, susjedu autora serije Larrya Davida, koji se zove Kenny Kramer. Cosmov heroj je Micky Mantle, legendarni igrač baseballa, kojeg u jednoj epizodi slučajno i nokautira. U slučaju potrebe Kramer se koristi i drugim imenima poput H. E. Pennypacker, Dr. Martin Van Nostrum i Peter Van Nostrum. „Genijalne“ ideje Kramera su uključivale i pizzeriju u kojoj gosti sami prave svoje pizze, izbacivanje frižidera iz stana kako bi mogao jesti samo svježu hranu, okretanje špijunke na vratima naopako, instaliranje kante za smeće ispod tuša kako bi za vrijeme tuširanja mogao guliti povrće, i mnoge druge. Tijekom serije spominju se neki Kramerovi prijatelji koji se nikada ne pojavljuju u seriji kao npr. Bob Sacamano, Lomez, Jay Reimenschneider, Corky Ramirez, Len Nicodemo i Specter.

 

delboy

DELBOY TROTTER

Mućke

Obilježje: Legendarna trokolica i francuski izrazi

Bio: Derek ‘DelBoy’ Trotter i njegov mlađi brat Rodney žive u stanu s njihovim djedom u stambenoj zgradi Nelson Mandela House u londonskom predgrađu Peckham. DelBoy vodi tvrtku Trotter’s Independent Traders koja u svom vlasništvu ima raspadnutu trokolicu. Iako poslove obavlja većinom na tržnici, DelBoy će uvijek reći „Iduće godine u ovo doba bit ćemo milijunaši!“. Upušta se u svakakve sumnjive poslove jer kako kaže ‘Odvažni pobjeđuju’. Omiljeno mjesto za slobodno vrijeme mu je bar Kobilja glava u kojem koktele ispija u društvu Boycieja, trgovca rabljenim automobilima i njegove žene Marlene, ne baš bistroga Brzog, vozača kamiona Denzila, vlasnika bara Mikea i Mickeya Pearcea. Obožava se koristiti francuskim izrazima za koje nema pojma što znače.

Jeste li znali?: Delova loša sreća se promijenila kada je u garaži našao vrijedan antikni sat koji ga je preko noći pretvorio u milijunaša. Ipak, pet godina kasnije ostaje bez svega te se vraća na početak. Omiljeni kokteli su mu Baileys i Cherryade a njegov najveći neprijatelj je inspektor Roy Slater, bivši muž njegove žene. DelBoy je omiljeni lik engleske kraljice a izrazi poput ‘Loverly Jubbly’ i ‘Plonker’ su u Velikoj Britaniji stekli kultnu slavu. Trokolica koju vozi DelBoy je marke Reliant Regal 3/30. Serija Mućke je 2004. godine izabrana za najbolju britansku seriju svih vremena.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments