5 ključnih stvari za odličan seks

0

Psihoterapeutkinja i stručnjakinja za seks i veze Tammy Nelson piše o pet ključnih stvari koje su bitne za odličan seks

 

1. ODLIČAN SEKS JE PLANIRAN

Nekad parovi misle da je spontani seks odličan seks. No to nije istina. U stvari dogovaranje spoja za seks može stvoriti ”seksualno očekivanje” koje kod žena stvara više želje za seksom – piše Nelson.

 

2. ODLIČAN SEKS JE ČEST

Nekada vam ljudi kažu da nije važno koliko često vodite ljubav, ali važno je, pogotovo za muškarce – piše Nelson. Ona kaže da prisiljavanje sebe na seks kada se niste raspoloženi za njega zapravo dovodi do povezanosti. Nekada se ”kondicijski seks” pretvori u odličan seks.

 

3. ODLIČAN SEKS PODRAZUMJEVA AKCIJU

Iako, kako piše, zarađuje novac tako da ljude uči da komuniciraju Nelson ističe da je ponekad šutnja jednako važna. Savjetuje da pokušate ne koristiti riječi, nego da na druge načine pokažete partneru što vas uzbuđuje. Ipak, onima koji su verbalne osobe, Nelson savjetuje da, ako žele povratnu informaciju, da počnu s isticanjem onoga što cijene odnosno potvrđivanjem. – Nemojte partneru reći ”mrzim kad ideš lijevo”, recite umjesto toga ”volim kad ideš desno” – napisala je Nelson.

 

4. ODLIČAN SEKS JE OPUŠTEN

Ne morate vezati partnera oko kreveta ili skakati poput manijaka da biste imali odličan seks. Zapravo nekad je više seksi da se prisilite da se opustite i uživate u jednoj poziciji – piše Nelson.

 

5. ODLIČAN SEKS JE PRIVATAN

Postoji razlika između tajnovitosti i privatnosti. Tajne su nešto što vas odvaja od partnera, a privatno je mjesto unutar vas gdje njegujete razvijate svoje seksualno i erotično ja. Vaš partner trebao bi poticati taj dio vas jer to dodaje uzbuđenje u seksu za vas oboje – piše terapeutkinja.

 

Tekst preuzet s vecernji.hr

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

9 savjeta kako preboljeti bivšu

Prekidi su uvijek nezgodna stvar, pogotovo ako je prekinula ona. Stoga vam donosimo par savjeta koji vam mogu pomoći   DRUŽITE SE S PRIJATELJIMA Što ...