5 boksačkih zvijezda budućnosti

0

Vrijeme Mannyja Pacquiaa, Floyda Mayweathera i braće Klitschko prolazi, tko će ih zamjeniti?

 

„Sudeći po rezultatima Alvarez je već zvijezda, ali mu treba pobjeda protiv pravog velikog imena, stoga se nagađa da je okršaj s neporaženim Floydom Mayweatherom, njegov idući korak“

 

MikeyGarcia

MIKEY GARCIA

(31-0, 26 KO)

Još prije dvije godine, stručnjaci su isticali Garciu kao buduću superzvijezdu koja je već tada imala strpljenje veterana, i nevjerojatan ubojiti instinkt. Da su u pravu, potvrdio je u siječnju kada je preoteo titulu WBO prvaka u pero kategoriji dotadašnjem prvaku Orlandu Salidu, koji je čak četiri puta bio na podu prije nego je borba prekinuta. Iduća borba je protiv Juana Manuela Lopeza, a nakon toga bi trebao usljediti superokršaj s Guillermom Rogondeauxom ili Yurijem Gamboom.

 

DannyGarcia

DANNY GARCIA

(26-0, 16 KO)

U velter kategoriji, prepunoj velikih imena, Garcia je već sad jedno od najvećih. Neporaženi prvak po WBA i WBC u poluvelter kategoriji već je naredao poznata imena, uključujući dvije pobjede nad Ericom Moralesom, Zab Judahom, te nevjerojatan knockout u 4. rundi Amira Khana! Ono što je najimpresivnije jest da njegovo vrijeme tek dolazi, a nakon okršaja s Lamontom Petersonom ili Lucasom Matthysseom vjerojatno prelazi u višu kategoriju.

 

SaulAlvarez

SAUL ALVAREZ

(42-0-1, 30 KO)

S 43 borbe iza sebe Meksikanac je već veteran pa zvuči nestvarno da ima samo 22 godine! Prvak po WBA i WBC u polusrednjoj kategoriji izlazio je kao pobjednik iz ringa u kojem su bila i imena poput budućeg Hall of Famera Shanea Mosleya, Austina Troeta, Kermita Cintrona ili Ryana Rhodesa. Sudeći po rezultatima Alvarez je već zvijezda, ali mu treba pobjeda protiv pravog velikog imena, stoga se nagađa da je okršaj s neporaženim Floydom Mayweatherom, njegov idući korak.

 

AdrienBroner

ADRIEN BRONER

(26-0, 22 KO)

Dovoljno je pogledati bilo koju borbu The Problema i bit će vam jasno zašto ga svi stručnjaci obožavaju. Sirovi talent, koji dodatno unaprjeđuje iz borbe u borbu, ga je doveo do WBC titule u lakoj kategoriji, a mnogi ga smatraju najvećom boksačkom zvijezdom u skoroj budućnosti. Njegove knockouti protiv Antonia Demarca i bivšeg prvaka Gavina Reesa su najbolji dokaz njegove snage. Kako više nema kvalitetnog protivnika niti u lakoj kategoriji (baš kao i u peru u kojem je također bio prvak), Broner prelazi u velter gdje će za mjesec dana (pokušati) oteti WBA titulu Paulieu Malignaggiju.

 

AbnerMares

ABNER MARES

(26-0-1, 14 KO)

Bivši Olimpijac, Meksikanac iz Californije je aktualni prvak u pero kategoriji, koji je već prije demolirao cijelu bantam i polupero kategoriju. U posljednjem susretu je s neviđenom lakoćom u devetoj rundi knockoutirao dotadašnjeg prvaka u pero kategoriji Daniela Poncea De Leona. Koliko će se zadržati i u pero kategoriji, prije nego pređe u višu, nitko ne zna ali je sigurno da će se okušati protv zvijezda kategorije poput Mikeyja Garcie ili Guillerma Rigondeauxa.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Što nas čeka u novoj sezoni SoA?

Tvorac serije Kurt Sutter nam daje par naznaka što će se događati u šestoj sezoni Sinova anarhije   „Puno priče koju treba ispričati je ostalo ...