4 vježbe s girjama za jači core

0

Osnažite svoj core s pomoću ove četiri vježbe kako bi vam i icjelo tijelo bilo snažnije i pokretljivije

 

„Istraživanje provedeno na  University of Wisconsin je pokazalo da samo dva treniga tjedno s girjama mogu ojačati vaš core za čak 70% Da ne psominjemo da se s girjama troši 800 kalorija na sat!“

 

Vježbe za core su nešto što ne bi smijeli preskakati pošto snažniji core znači priječavanje ili rejšavanje problema s leđima, veću snagu i bolju pokretljivost. A da bi što prije osnažili core uhvatite se girja, jer je istraživanje provedeno na  University of Wisconsin pokazalo da samo dva treniga tjedno s girjama mogu ojačati vaš core za čak 70% Da ne psominjemo da se s girjama troši 800 kalorija na sat! Stoga, pročitajte ovaj tekst, uzmite girju (bit će vam dovoljna samo jedna) u ruke i osnažite svoj core!

 

JEDNONOŽNO MRTVO DIZANJE S GIRJOM

Stanite s lijevom nogom lagano ispred desne i s girjom na podu 60 cm ispred vas. Savijte lagano lijevo koljeno i podignite desnu nogu kako bi spustili torzo premo podu, držeći leđa ravno. Uhvatite girju, podignite je, i gurnite bokove naprijed dok se vraćate u stojeći položaj. Ponovite 10 puta nakon čega zamijenite noge.

 

JEDNORUČNI ZAMAH GIRJOM

Stanite uspravno, nogu lagano razmaknutih i lagano pognutih u koljenima, ruku opuštenih malo šire od ramena. Uzmite girju u lijevu ruku tako da vam dođe između nogu. U jednom eksplozivnom pokretu utegnite noge, gurnite bokove naprijed i podignite girju rukom do visine ramena. Nakon toga pustite da se ruka s girjom vrati između vaših noga. Napravite 10 ponavljanja nakon čega promijenite ruku.

 

NOŠENJE KOVČEGA

Stanite uspravno držeći girju u lijevoj ruci bez da se naginjete prema naprijed. Hodajte 50-tak metara, nakon čega se okrenete i vratite. To je jedno ponavljanje, a trebate ih napraviti 10, nakon čega ponovite isto sa drugom rukom.

 

KLEČEĆE PODIZANJE

Kleknite sa desnom nogom naprijed, lijevom prema natrag. Uzmite girju u desnu ruku i držite je okomito u odnosu na vašu nogu, tako da vam ruka bude savijena u laktu, a vrh girje u razini s vašom glavom. Jednim eksplozivnim pokretom ispružite ruku okomito u vis podižući girju visoko iznad glave. Vratite se u početni položaj i ponovite vježbu pet puta prije nego promijenite ruku.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments