4 savjeta za ispijanje alkohola

0

Znamo da, kada je riječ o alkoholu, sve znate, ali svejedno bi trebali pročitati i zapamtiti ove četiri stvari

 

1. PAZITE NA RITAM

Sigurni smo da su vas godine iskustva naučile neke stvari, ali uvijek se dobro posjetiti s par savjeta. Prvo i osnovno pravilo jest da pazite na ritam ispijanja pića. Ritam bi trebao biti umjeren, ne previše brz da već nakon pola sata ne bi znali za sebe, ali ne ni pre spor da ne bi ništa osjetili. Također, jako je važno koje piće će biti vaše prvo. Mnogi smatraju da je dobro početi sa što žešćim pićem (vatreno krštenje), ali na taj način će vam tijelo doživjeti šok od kojeg se neće oporaviti cijelu večer. Stoga se odlučite za piramidu – od lakšeg do žešćeg i ponovo prema lakšem.

 

2. KOMBINIRAJTE S VODOM

Možda će vam društvo reći da niste pravi muškarac, ali dok se oni budu valjali po podu i pravili budale od sebe, vi ćete kao pravi muškarac još uvijek stajati na nogama. Kao što vam je poznato, alkohol baca vašu jetru i bubrege u prekovremeni rad, tijelo crpi svu tekućinu iz sebe, a sve zajedno vašem tijelu samo šteti. Stoga, svako piće, bez obzira na to o kojemu je riječ, kombinirajte s vodom. Jedno piće, jedna čaša vode. I da, sutra neće biti mamurluka, ili će biti puno blaži nego što bi inače bio.

 

3. UZMITE PAUZU ZA SENDVIČ

Dobro vam je poznato pravilo da se ne opija na prazan trbuh jer će vam se noć, ali i većina sutrašnjeg dana, pretvoriti u noćnu moru. Stoga, ne samo prije, nego i na polovici večeri uzmite pauzu za jelo. Stručnjaci kažu da je dobro izbjegavati prženu hranu, a najbolje što možete napraviti jest pojesti kruh. Naručite stoga sendvič (ili kupite štrucu kruha u pekari) i jedite. Naime, kruh će u vašem trbuhu apsorbirati višak alkohola olakšavajući tako posao vašem tijelu.

 

4. NE VOZITE

Nažalost ovo bi trebalo biti svima jasno, ali previše je onih koji unatoč svemu sjednu za volan pod utjecajem alkohola jer se nesreće događaju nekome drugome. To je potpuno pogrešno razmišljanje, nesreće se mogu dogoditi svakome, a za nesreću je nekada dovoljno samo dijelić sekunde nepažnje. Stoga, nikada, ali baš NIKADA, ne sjedajte za volan ukoliko ste pili, već ključeve od automobila dajte nekome iz društva tko je potpuno trijezan, ili se kući vratite javim prijevozom ili taksijem. O ovome se uopće ne bi trebali razmišljati već obavezno napraviti – nečji život može biti prekinut zbog vaše gluposti.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Najgori filmovi svih vremena

Čitatelje Empirea izabrali a mi prenjeli 10 najgorih filmova svih vremena   10. SOBA Tko je kriv? Tommy Wisseau Što ne valja? Za ovaj film ...