4 osnovna pokreta za svaki trening

0

Ukoliko želite imati kraće a učinkovitije treninge, ove četiri osnove bi trebali biti dio vašeg trening programa

 

„Radite klasični čučanj ali s razlikom da na ramena stavite šipku sa dovoljno težine“

 

Ukoliko ste jedni od onih koji žele trenirati sve mišićne skupine svog tijela (dakle, od većine), trebali bi organizirati svoj trening program tako da svaki put napravite ova četiri pokreta. Naime, ova četiri pokreta su osnova jer njima aktivirate više mišićnih skupina od samo jedne, te prave prilično ozbiljan posao za razliku od vježbi kojim ciljate na samo jednu mišićnu skupinu. U konačnici to znači da ćete raditi manje posla a ostvarivati veći učinak. A to je ono čemu bi trebali težiti.

 

POKRET 1: GURANJE

Idealna vježba: Bench potisak

Lezite na klupu te dlanovima, u širini ramena, prihvatite šipku na kojoj je dovoljna težina. Spustite teret na prsa tako da vam laktovi idu u stranu. Gurate tako da vam ruke budu potpuno opružene.

Alternativne vježbe: Potisak bučicama, jednoručni potisak girjom, sklekovi

 

POKRET 2: POVLAČENJE

Idealna vježba: Zgibovi

Držeći se za šipku podignite noge tako da budu paralelno s tlom. Podižete tijelo prema gore sve dok vam brada ne bude iznad šipke nakon čega se lagano spuštate u početnu poziciju.

Alternativne vježbe: Veslanje na spravi, povlačenje na lat spravi

 

POKRET 3: ČUČNJEVI

Idealna vježba: Čučanj sa šipkom

Radite klasični čučanj ali s razlikom da na ramena stavite šipku sa dovoljno težine. Iz uspravne pozicije se spuštate sve dok vam bedra ne budu paralelno s tlom. Važno je da su vam leđa cijelo vrijeme uspravna.

Alternativne vježbe: Čučanj s iskorakom, čučanj s bučicom

 

POKRET 4: PREGIB U KUKOVIMA

Idealna vježba: Mrtvo dizanje

Nagnite se prema naprijed tako da su kukovi izbačeni natrag, dok vam leđa moraju biti uspravna. Šipku s dovoljno težine uhvatite dlanovima u širini ramena te prilikom ustajanja kukove gurate prema naprijed, dok vam istovremeno leđa moraju ostati uspravna, sve dok vam cijelo tijelo ne bude uspravno.

Alternativne vježbe: Rumunsko mrtvo dizanje, zamah girjom

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Ne dopustite da vas sunce ubija

Šanse da obolite od melanoma su četiri puta veće nego u doba vaših roditelja   „Ako imate kremu s faktorom 50 ne znači da ste ...