Navike koje usporavaju metabolizam

0

Što je brži metabolizam, to ćete se manje debljati, a zbog ove četiri navike vaš metabolizam je sve sporiji i sporiji

 

PREVIŠE SJEDITE

Današnji poslovi su velikim dijelom vezani za rad na računalu, a to znači i veliki broj sati u sjedećem položaju. Već više od tri sata u sjedećem položaju šteti vašem metabolizmu, ali ne samo metabolizmu, već vam i povećava šanse za oboljene od šećerne bolesti te srčanih oboljenja, zahvaljujući povećanom kvrnom tlaku, debljini i kolesterolu.

 

NE PERETE NAMIRNICE

Osim što smo sve više vezani za računala, život nam je sve dinamičniji pa ujedno imamo i sve manje vremena za sebe. Među ostalim, to znači i sve manje vremena za kuhanje obroka, pa stoga najšeće jednostavno ubacimo voće ili povrće i počnemo ga spravljati, pravdajući se da je kora i onako  nutricionistički važna. Pogrešno! Na kori se skupe pesticidi (koliko god tko pokušavao prodati priču o ekološkoj proizvodnji) koje utječu na vaš metabolizam, a pogotovo na zdravlje.

 

NE PERETE RUKE DOVOLJNO ČESTO

Znamo da zvučimo kao vaše majke u vašem djetinstvu, ali sigurno niste znali da neki virusi mogu biti odgovorni za debljanje i usporavanje metabolizma! Istraživanja su pokazala da je virus imena adenovirus36 sposobna pretvarati zdrave stanice u stanice masti, dakle može stvoriti priličan višak masnog tkiva u vašem tijelu. Dakle, perite ruke što je moguće češće kako bi se zaštitili od svakakvih bolesti, ali i debljanja!

 

HRANA VAM NIJE DOVOLJNO JAKA

Malo tko voli hranu jače začinjenu, ali vjerovali ili ne – upravo se tu krije i mala zamka. Ljudi koji jedu jače začinjenu hranu jedu manju količinu, dakle – ne prejedaju se. Manja količina hrane po obroku, znači lakši posao za vaš metabolizam, odnosno manju mogućnost debljanja! Ujedno kapscaicin iz crvene paprike ubrzava vaš metabolizam pa će se kalorije brže topiti.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments