22 savjeta pri kupovini odijela

0

Odijelo je nešto što moramo imati u svojoj garderobi, bez obzira nosi li ga samo na vjenčanja i sprovode, ili ga nosili svakodnevno. Kupovina odijela je puno kompliciranija od kupovine bilo kojeg drugog modnog artikla, stoga pročitajte ove savjete kako bi kupili odijelo koje će vam savršeno stajati.

1. Razmislite o tome u kojim ćete prigodama najčešće nositi odijelo. Tražite li odijelo za vjenčanja i sprovode, ili ćete ga najčešće nositi na posao?

2. Modro ili tamno sivo odijelo je idealan izbor za odijelo koje nosite svaki dan. Srna odijela su idealnija za sprovode.

3. Odredite budget jer će vam on odrediti gdje ćete kupovati.

4. Ne znate gdje bi počeli? Počnite sa velikim odjelima u robnim kućama gdje ćete imati i veći izbor.

5. Provedite neko vrijeme sami prolazeći cijeli odjel, upoznavajući se s modelima i njihovim cijenama. Tek nakon toga, ukoliko želite tražite pomoć prodavača.

6. Nikada ne kupujte odijelo u posljednji tren jer su tada velika šanse da ćete donjeti ishitrenu odluku i da ćete kasnije požaliti. Uzmite si vremena koliko treba, i nikada ne nasjedatje na priče prodavača da je baš to odijelo koje vam savršeno stoji te da stoga i ne trebate tražiti dalje.

7. Kada kupujete odijelo ponesite sa sobom ili na sebi lijepu košulju i cipele na koje ćete najčešće nositi odijelo. Iznenadili bi se koliko drukčiji dojam može ostaviti odijelo ukoliko se isproba na nekoj drugoj obući.

8. Poznajte materijale od kojih se prave odijela. Lanen ne bi trebali birati za zimu, a flanel za ljeto. Pamuk je idealan materijal za sva godišnja doba.

9. Izbjegavajte bilo kakva odijela koja izgledaju svjetlucavo. Želite biti primjećeni zbog skladnog odijela, a ne po tome koliko svjetlosti reflektira.

10. Pri kupnji odijela trebate voditi računa o tome da vam što bolje stoji, ali teško da ćete nači odijelo koje vam savršeno stoji baš na svakom dijelu. Stoga se obratite za pomoć krojaču koji jednostavnim potezima može prepraviti odijelo da vam stoji savršeno.

11. Gronji dio odijela vam mora stajati poput rukavice. Između prsa i odijela vam mora stati dlan – ukoliko imate još „lufta“ odijelo je preveliko, ukoliko nema dovoljno prostora odijelo je premaleno.

12. Dva reda dugmadi ili jedan? Sve ovisi o vašim željama, ali jedan red izgleda jednostavnije, čišće i profinjenije .

13. Posvetite posebnu pažnju reverima. Velika većina odijela dolazi sa standardnim, klasičnim reverima, koja stoje svakome. Veliki, špicasti, reveri se trebaju nositi samo s velikim oprezom jer od vas mogu napraviti klauna. Odijela bez revera, tzv. dalmatinska odijela, sa druge strane su samo za posebne prilike i ne bi se trebali nositi svakodnevno.

14. Odijelo sa dva ili tri dugmeta? Odijela sa tri dugmeta su bila u modi 90-tih, dok se danas nose odijela sa dva dugmeta pa je bolje igrati na tu opciju. Međutim, bez obzira koliko dugmadi imalo vaše odijelonikada ne kopčajte najdonje dugme.

15. Vaš rukav bi trebao završavat ina vašem ručnom zglobu. Vrh vaše košulje bi trebao uvijek biti vidljiv, ali ne više od centimetra.

16. Rukavi na odijelu su većinom napravljeni kao jednolična cijev. Pođite kod krojača koji će ih na mjestima suziti kako bi rezultati vaših treninga bili vidljivi.

17. Dno vaših hlača ne bi trebao sjedati na vašim cipelama. Sadašnji trend je da hlače budu pola centimetra iznad. Stoga kupite duže hlače i pođite kod krojača da ih prekroji točno koliko treba.

18. Koliko god se nabori vraćaju u modu, istovremeno mogu vizualno dodati na težini oko vašeg struka.

19. Kada već kupujete odijelo, kupite i nekoliko kravata koje mogu napraviti veliku razliku u tome kako izgledate u odijelu.

20. Nakon što kupite odijelo, ne zaboravite povaditi sve sigurece kao i etikete sa cijenom s njega.

21. Ne nosite odijelo na kemijsko čišćenje prečesto. Temperature i kemikalije mogu oštetiti odijelo.

22. Za kraj najvažnije – unatoč svim savjetima na koje trebate obratiti pozornost, ne zaboravite pratiti svoje instikte a ne trendove. Jer čak i savršeno odijelo na vama neće izgledati savršeno ukoliko se u njemu tako i ne osjećate.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Kakve su Hrvatice u krevetu?

Kult pokreće veliko istraživanje seksualnih navika Hrvatica kako bi dobili odgovor   „Anketa je potpuno anonimna, da nikakav trag o ispunjanju ankete neće biti zabilježen, ...