Kategorije
Zabava

13 zanimljivosti o Momcima s Madisona

Momci s Madisona su poečli s prikazivanjem posljednjih sedam epizoda

 

1. 179 alkoholnih pića i 201 cigareta je konzumirano za vrijeme snimanja prve sezone. Trećina toga otpada samo na Dona Drapera.

2. Sin tvorca serije, Matthewa Weinera, je dobio manju ulogu u seriji, kao i stvarna supruga glumca Johna Slatterya, koji igra Rogera Sterlinga, koja u seriji igra njegovu bivšu ženu.

3. Mad Men je poznat po inzistiranju na realnosti i prenošenju stvarnog života i isutacija iz 60-tih, ali neke su im se greške ipak dogodile. Tako Don Draper gleda utakmicu šest godina prije nego se ona odigrala, dok je natpis Sterling Cooper na zgradi napisan fontom koji se pojavio tek puno kasnije.

4. Serija je optuživana zbog navodne mržnje prema ženama, ali ekipa koja radi na seriji su 70% žene.

5. Kako je u Kaliforniji zakon po kojem je pušenje zabranjeno, glumci su pušili „herbalne“ cigarete koje u sebi nisu imale duhan.

6. U jednoj epizodi pete sezone, kako bi dodatno dočarali tadašnje vrijeme, koristi se Beattlesova pjesma Tomorrow Never Knows, za što su  tvorci serije morali platiti 250.000 dolara!

7. Prosječan trošak snimanja jedne epizode je 2,4 milijuna dolara.

8. Donov omiljeni viski koji ispija u seriju je u stvarnosti bio sok od jabuke.

9. Tijekom cijele serije, Don Draper je spavao s 13 žena.

10. January Jones se pojavila na audiciji za ulogu Peggy, dok je John Slattery htio biti Don. January je na kraju postala Betty, a John Richard Sterling.

11. Serija je prvotno bila ponuđena HBO-u koji je tvorca serije odbio baš kao i Showtime, ali AMC je prepoznao potencijal.

12. Iako se serija događa u New Yorku, u potpunosti je snimana u Los Angelesu.

 

13. Lik Dona Drapera je inspiriran Draper Danielsom, poznatim likom iz reklama za Marlboro.

Autor Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *