13 stvari koje niste znali o Leonardu DiCapriu

0

Film Povratnik idući tjedan dolazi u naša kina, a baš za tu ulogu je DiCaprio nominiran za Oskara, jedinu nagradu koja mu nedostaje. U iščekivanju filma i dodjele Oskara, donosimo vam 13 stvari koje (vjerojatno) niste znali o ovom popularnom glumcu.

1. Ime Leonardo je dobio po Leonardu Da Vinciju zbog toga što je njegova majka, dok je bila trudna, gledala Da Vincijevu sliku u trenutku kada je njezin sin prvi put u trbuhu udario nogom.

2. U dobi od 10. godina umalo je, na svajet agenta, promijenio ime u Lenny Williams jer je agent smatrao da je DiCaprio previše etničko ime te da će zbog toga biti izbjegavan u Hollywoodu.

3. Tijekom 90-tih bio je dio grupe prijatelja koji su sebe nazivali Pussy Posse. U grupi su, između ostalih, bili i glumac Tobey Maguire, redatelj Harmony Korine i iluzionist David Blaine.

4. Tobey Maguire je i dalje njegov najbolji prijatelj a zajedno su snimili samo jedan film – Don’s Plu. Međutim, film je bio toliko loš da se DiCaprio ishodovao zabranu da film ikada bude pušten u američkim kinima, kao i na DVD-u u SAD-u.

5. Leonardu je bila ponuđena uloga Patricka Batemana u filmu Američki Psiho ali ju je odbio jer su njegovi fanovi tada bile većinom mlade djevojke. Uloga je proslavila Christiana Balea. Leonardo je odbio i ulogu Anakina u ratovima zvijezda, Robina (srećom) u filmu Batman i Robin, Nea u Matrixu, Spidermana, Landa u Nemilosrdnim gadovima…

6. DiCaprio je stvarno želio glumiti Jaya Gatsbyja jer ga je privlačila priča o čovjeku koji se izdigao iz ničega zahvaljujući svojoj mašti. Očigledno je prepoznao sebe u toj priči.

7. Njegov omiljeni redtalje je Martin Scorsese s kojim je snimio čak pet filmova – Bande New Yorka, Avijatičar, Pokojni, Otok Shutter i Vuk s Wall Streeta.

8. Tijekom snimanja filma Krvavi dijamant radio je s 24-ero siročadi iz Mozambiquea, a s jednom djevojčicom se toliko zbližio da ju je na neki način usvojio. Redovno joj šalje novac za život i školovanje te su i danas u stalnom kontaktu.

9. DiCaprio i KateWinslet su 2009. godine zajedno platiti doživotne troškove uzdržavanja posljednjoj preživljeloj ženi s Titanica kako ne bi morala prodati svoju kuću.

10. Do sada je donirao preko četiri milijuna dolara za spašavanje tigrova širom svijeta. Zbog toga ga je čak i Vladimir Putin nazvao pravim muškarcem.

11. Poznat je kao veliki borac za zaštitu planeta te je odlučio privatni otok u blizini obale Belizea pretvoriti u eco-friendly resort koji će u potpunosti iskorištavati prirodne resurse.

12. Unatoč glasinama DiCaprio tvrdi da nikada nije isprobao droge. Za to, kaže, može zahvaliti siromaštvu za vrijeme odrastanja.

13. DiCaprio, očekivano, ima obožavateljice širom svijeta, a ženski finski rock band je snimio i pjesmu I’m in Love with Leonardo DiCaprio.

 

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments