13 nikad snimljenih blockbustera

0

Gladiator koji putuje kroz vrijeme, Forrest Gump na Berlinskom zidu, Katie Holmes kao Wonder Woman i nastavak filma Sedam su ostali samo na ideji

 

„Uspijeh je bio zagarantiran, ali nakon što je za glavnu ulogu izabran Nicholas Cage, stvari su krenule nizbrdo“

 

E.T. II: NOCTURNAL FEARS

1985

Svega par tjedana nakon izlaska E.T.-a, Spielberg je napisao kratki sinopsis za nastavak na devet stranica. U nastavku zločesti vanzemaljci dolaze u potragu za E.T.-jem, za kojeg se ispostavlja da mu je pravo ime Zrek. Vanzemaljci teroriziraju Elliotta kako bi otkrili gdje se nalazi Zrek, koji se na kraju i pojavljuje i ispraši vanzemaljcima tur! Srećom, Spielberg je shvatio da je ideja grozna pa je od svega i odustao.

 

SUPERMAN LIVES

1998

Superman je bio nezamisliv bez Christophera Reevea, ali kako je prolazilo vrijeme producenti su shvatili da je vrijeme za reboot. Okupljena je odlična ekipa, Kevin Smith kao scenarist i Tim Burton kao redatelj. Uspijeh je bio zagarantiran, ali nakon što je za glavnu ulogu izabran Nicholas Cage, stvari su krenule nizbrdo. Producenti nikako nisu bili zadovoljni finalnom verzijom scenarija pa su naručivane bezbrojne prepravke, što je i prije nego je počelo snimanje koštalo 30 milijuna dolara! Na kraju je sve otkazano.

 

ALIEN 3: THE LOST TALE OF WOODEN PLANET

1990

Naravno, treći dio je u konačnici snimljen, ali je prvotno trebao biti snimljen ranije i izgledati potpuno drukčije. Radnja se trebala događati na drvenom planetu (!?) kojeg su izgradili ljudi, a koji je nastanjen svećenicima! Film je trebao unjeti štimung Srednjeg vijeka, a iako je ideja bila potpuno luda, ekipa predviđena Sigourney Weaver je stavila svoj potpis. Na kraju se studio prepao reakcije publike i od svega odustao.

 

BIOSHOCK

2010

Legendarna igrica je trebala dobiti svoju filmsku verziju, a vijest je svečano objavljena 2008. godine. Film je zamišljen kao spektakularan ep, prepun nasilja i seksa, a odobren mu je i budget od gotovo 300 milijuna dolara! Redateljska palica je prepuštena Goreu Verbinskom, pa su fanovi igrice imali razloga za zadovoljstvo. Međutim, nakon flopa Čuvara, studio nije htio riskirati i uložiti velike novce, pa je budget smanjen na „samo“ 100 milijuna dolara što je bio razlog da Verbinski odustane od snimanja, a s njegovim odlaskom i propadne cijela ideja!

 

GRAYSKULL

2006

Zvuči nevjerojatno da se na filmu pojavljaju svaki superjunaci i likovi iz stripova a He-Mana nema! Nažalost, gorak okus koji je nastao davne 1987. godine, kada je Dolf Lundgren bio mišićavac s mačem, je još uvijek prisutan! Nada se za fanove crtane serije pojavila kada je John Woo pritsao režirati reboot. Nažalost i to je propalo. Pa se režije trebao prihvatiti redatelj Kung fu pande. Pa je i to propalo. Pa redatelj G.I. Joe: Osveta. Pa je i to propalo…

 

24

2010

Fanovima Jacka Bauera, među kojima smo i mi, serije 24 nikada dosta. Da se nas pita, imala bi više sezona i epizoda nego Santa Barbara. Razumljivo je stoga što su se, nakon završetka posljednje sezone, najboljeg agenta na svijetu planirale preseliti na filmsko platno. Režija ja bila dodjeljena Antoineu Fuqueiu, Kiefer Sutherland je bio oduševljen, ali se sve toliko razvuklo da je u konačnici propalo. Sutherland je nedavno izjavio da bi želio snimiti film, pa nada kod nas još traje!

 

WONDER WOMAN

2007

Jedna od najzgodnijih superjunakinja, ako ništa barem zbog dekoltea, trebala je nakon davne serije dobiti svoju filmsku verziju. Režije se prihvatio genijalac koji stoji iza Osvetnika Josh Whedon, a za ulogu čudesne žene su konkurirale glumice od Katie Holmes i Mische Burton do Megan Fox. Warner Bros je na kraju odbio scenarij i cijeli rad je otišao u vjetar. Nedavno je ipak Nicolas Winding izrazio želju da ugura Christinu Hendricks u kostim Wonder Woman! E to bi bio film…

 

GHOSTBUSTERS 3

1999

Lovci na duhove su već odavno trebali dobiti treći nastavak, a posebno zagrijan za snimanje je bio Dan Aykroyd. Međutim, kamen spoticanja je bio (i ostao) Bill Murray koji nije htio ni čuti za ponvono igranje Petera Venkmana. Popustiti je bio spreman samo ako njegov lik bude ubijen u prvih pola sata filma. Nitko nije htio pristati na takav scenarij pa film nije ni snimljen… do iduće godine kada se ipak planira snimanje filma bez Murraya.

 

EI8HT

1999

Jedan od najboljih filmova svih vremena, genijalni triler Sedam, i nije baš ostavio prostora za nastavk – jedan lik je bio ubijen, drugi ostao bez glave, treći umirovljen a četvrti u ludnici. Međutim, to nije spriječilo scenaristu Oceanovih 11 da napiše scenarij za „nastavak“ koji bi pratio slučaj detektiva Somerseta tj. Morgana Freemana. Film nije ušao niti u predprodukciju, a scenarij je poslužio kao temelj za film Solace koji se pojavio godinu kasnije u kinima.

 

JURASSIC PARK IV

2006

Nakon fantastičnog prvjenca serijal Jurski park se kvalitetom počeo strahovito srozavati. Kako će izgledati svojevrsni reboot možda saznamo iduće godine, ali film je trebao biti snimljen prije sedam godina kada je bio pripravljen scenarij a predprodukcija već krenula. Scenarij je bio napisao Oscarom nagrađeni William Monahan, a radnja se vrtila oko hibrida dinosaura kojeg su stvorili ljudi i prema kojem je Alien iz istoimenog filma mačji kašalj. Srećom, odlučeno je da to ipak nije put kojim bi franšiza trebala ići pa se za iduću godinu priprema sasvim druga priča.

 

GUMP & CO

2001

Malo je poznato da je Forrest Gump trebao dobiti nastavak! Kako se u prvom dijelu radnja većinom događala 70-tih, nastavak bi nam otkrio što je Gump radio u iduća dva desetljeća. Scenarij je završen dan prije napada na Blizance, pa je Tom Hanks na kraju odlučio da Amerika nije raspoložena za još jednu prču s autobusne čekaonice. Propustili smo tako film u kojem Gump upoznaje princezu Dianu, penje se na Berlinski zid, bori u Pustinjskoj oluji…

 

GLADIATOR 2

2005

Nic Cave je vrhunski galzbenik, ali to nikako ne znači da bi bio dobar i scenarist. A u to su se uvjerili i svi koji su čuli za njegov scenarij nastavka Gladiatora. Russell Crowe i Ridley Scott su angažirali Australca da napiše scenarij a ovaj je došao sa suludom idejom – Maximus bi bio putnik kroz vrijeme i borio bi se u bitci kod Hastinga, Vietnamu, da bi na kraju dobio posao u Pentagonu! Čelnici studia u ekspreno rekli – NE.

 

HALO

2008   

Obzirom koliko legendarni serijal igrica zarađuje, bilo je sasvim očekivano da će se pristupiti realizaciji filma. Peter Jackson se prihavtio produciranja, a redatelj Okruga 9 Neill Blomkamp režije. Film je napredovao prilično dobro dok se Microsoft , vlasnik serijala, nije počeo konstantno mještai što je natjeralo Blomkampa da odustane od projekta. Halo će na kraju ipak oživjeti kao Spielbergova TV serija za Xbox One TV.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments