12 ubojitih filmskih robota

0

Filmovi su nam donjeli bezbroj robota a mi smo izabrali one najubojitije koje je publika obožavala, ali ih se i bojala

 

‘Tadašnji superjaki Mr. Universum je dobio čelični okvir, kompjuterski mozak i supersnagu, te je postao vrhunsko oružje za ubijanje’

 

 

Mechagodzilla

12. MECHAGODZILLA

Godzilla Vs. Mechagodzilla

Ogromni robot kojeg su napravili vanzemaljci kako bi uništili Godzillu i osvojili Zemlju. Mechagodzilla sliči Godzilli, jednako je moćna, a naoružana je neuništivim oklopom i projektilima koji se nalaze u prstima i koljenima! Iako na kraju nije uništila Godzillu, japansko čudovište je trebalo pomoć i drugih čudovišta kako bi je savladala! Mechagodzilla se pojavila u još nekim filmovima Godzilla serijala, te je jedan od najomiljenijih Toho kaijua (čudovišta).

 

 

Pris

11. PRIS

Istrebljivač

U svijetu budućnosti Ridleya Scotta replikanti, odnosno kiborzi ljudskog oblika su dizajnirani da služe ljudima. Međutim, problem nastaje kada se ovi kiborzi pobune protiv već unaprijed isplaniranog života koji završava već unaprijed planiranim „gašenjem“. Što može biti opasnije po čovjeka od neprijatelja kojeg ne prepoznaješ? Tako će se Harrisonu Fordu suprostaviti zgodna Pris koja je ubojito lijepa, ali i doslovno ubojita zahvaljujući fleksibilnosti i supersnazi.

 

Fembots

 

10. FEMBOTS

Austin Powers

Zgonda žena sa očaravajućim cicama u donjem rublju će pokositi svakog muškarca, a takve robotizirane žene će doslovno pokositi muškarce! Fembote je osmislio zli um Dr. Evila kako bi svojim strojnicama ugrađenim u cice pobili muškarce. Ove roboženke su lako mogle pokoriti cijeli svijet da nisu naišle na najopasnijeg tajnog agenta koji je toliko fatalan za žene da je uspio zavesti i izluditi čak i žene strojeve!

 

IronManDrones

9. IRON MAN DRONE ARMY

Iron Man 3

Što može biti bolje od badass Iron Mana? Cijela vojska bespilotnih Iron Mana! Baš to nas je dočekalo u spektakularnoj završnici trećeg dijela Iron Mana. Tony Starkovi izumi su tako pokazali da mogu biti cool i bez Roberta Downeya Jr. u njima, ali svejedno sumnjamo da bi i ovako cool roboti mogli spasiti franšizu ukoliko karizmatični Downey ne bude i dalje glumio čovjeka od željeza! Do novog Iron Mana ostaje nam samo da uživamo u njegovim dronovima.

 

 

StrikerEureka

8. STRIKER EUREKA

Pacifik Rim

U nesretnom svijetu u kojem Kaijui uništavaju čovječanstvo Striker Eureka je najmodernij Jaeger (lovac), posljednji model prije ukidanja cijelog programa od strane ujedinjenih zemalja. Naoružan najmoćnijim senzorima i opremom, zbog čega je njegova izgradnja koštala „samo“ 100 miliajrdi dolara, te all-star posadom sastavljenom od oca i sina, Striker Eureka je pobio nebrojeno vanzemaljskih čudovišta prije nego se „umirovio“.

 

Sentinels

7. ČUVARI

Matrix trilogija

Obzirom da je prema braći (sada brati i sestri Wachowski) svijt u budućnosti osuđen na propast i da će vlast preuzeti strojeve, matrix je prepun zlih robota i strojeva, ali ako morao izabrati najopasnijeg onda su to strojevi lignje – Čuvari. Leteći okolo ostacima Zemlje, posebno ostacima kanalizacije, Čuvari pretvaraju djecu u baterije, te love sve one koji se usude pobjeći. Pojavljuju se u izuzetno velikom broju, a teško ih je ubiti jer su otporniji i od žohara!

 

OptimusPrime

6. OPTIMUS PRIME

Transformeri

Od svih Transformera koji su izmišljeni tijekom godina, niti jedan nije stekao kultni status kao Optimus Prime, veliki kamion (18 wheeler) koji se transformira u moćnog vođu Autobota koji je posvetio svoj život čuvanju Zemlje i ljudi. Optimus Prime je najprodavanija igračka, superzvijezda crtane serije i filmska zvijezda koja je od 1984. godine pa do danas isprašila nebrojeno Decepticona, što na malom i velikom ekranu, što u dječjim sobama!

 

GipsyDanger

5. GIPSY DANGER

Bitka za Pacifik

Kada su se Kaiju pojavili, ljudi su morali proizvesti Jaeger (lovce) kako bi im se suprostavili, a Gipsy Danger je bio jedan od klasičnih Jaegera koji su „tamanili“ čudovišta iz dubina. Iako su se, kako je vrijeme odmicalo, pojavljivali novi i moderniji Jaegeri, klasika je klasika, pa je Gipsy Danger, u rukama pravog pilota kao što je lik Charliea Hunnama, ostao pravo oružje za spas čovječanstva!

 

T1000

4. T-1000

Terminator 2: Sudnji dan

Što ćete učiniti ako trebate negativca koji se može nositi sa Schwarzeneggerovim Terminatorom? James Cameron se dosjetio riješenja – potpuno novi tipš terminator robota načinjen od likvidnih materijala koji mu omogućavaju da poprime oblike i bez problema prolazi kroz prepreke. T-1000 je brzo postao kultni filmski negativac zahvaljujući zatrašujućoj bezizražajnoj faci Roberta Patricka i do tada neviđenim CGI specijalnim efektima.

 

Megatron

3. MEGATRON

Transformers

Bez obzira poznali ga kao velikog robota iz crtane serije koji se pretvara u pištolj, ili velikog robota iz Micahel Bayovog filma koji se pretvara u hrpu pitaj Boga čega, ostaje činjenica da je Megatron najmoćniji zli transformer. Kao vođa Decepticona Megatron je činio mnoge zle stvari, uključujući ubijanje (ako se robota može ubiti) Autobota. A kako su zli roboti uvijek nekako bili cool, moramo ga proglasiti i najmoćnijim transformerom općenito. Sorry Optimus.

 

Hal

2. HAL

2001: Odiseja u svemiru

HAL nije tipični robot. HAL nema ljudski oblik, ili oblik nekog stvorenja, HAL je obični kompjuter s proračunatom svijesti, „creepy“ glasom koji vidi sve oko sebe. Zli kompjuter HAL nije samo pobio cijelu ljudsku posadu već se i poigravao sa njihovim razumom mučeći ih na sve načine i osuđujući ih na tešku smrt. Bez ikakve sumnje HAL je najopasnija i najstravičnija kutija koju je povijest filma ikada vidjela!

 

Terminator

1. TERMINATOR

Terminator

Postoji li poznatiji robot u svijetu filma od vremenskog putnika stroja ubojice koji je od Arnolda Schwarzeneggera napravio superstara? Tadašnji superjaki Mr. Universum je dobio čelični okvir, kompjuterski mozak i supersnagu te je postao vrhunsko oružje za ubijanje. Ova uloga je inače bila idealna za austrijskog snagatora jer je njegova „talent“ za glumu ovdje djelovao ne kao nedostatak nego badass prednost!

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Lucy Pinder

Britanska starleta najpoznatija je po bujnim grudima koje ne skriva pred foto aparatima     Iako su britanki časopisi poput Loadeda, ZOO-a, i nedavno ugašenog ...