12 Dunphyjevih lekcija o odgoju djece

0

Omiljeni lik iz humoristične serije Moderna obitelj, Phil Dunphy, vas puno toga može naučiti od odgoju djece

 

„Pratite trendove i vaše dijete će vas s ponosom predstavljati kao svog cool oca“

 

1. Smanjite očekivanja. Ne očekivajte previše od djece i bit ćete zadovoljniji jer ćete češće doživljavati ugodna iznenađenja.

2. Budite cool otac. Pratite trendove i vaše dijete će vas s ponosom predstavljati kao svog cool oca.

3. Znajte kada djeteu dati slobodu. To je nekada prilično teško ali djeca rastu, a dio života je sazrijevanje i učenje kada stvari treba pustiti.

4. Volite svoju ženu. Nije dovoljno samo to reći jer riječi nekada mogu biti prazne. Pokažite i svojim djelima.

5. Ne pokazujte strah. Zapamtite da ste vi uzor svom djetetu stoga se nebojte ničega kako bi i vaše dijete bilo neustrašivo.

6. Nastojte poslove koje radite odrađivati maksimalno perfektno. Vaše dijete će to primjetiti pa će se i samo truditi raditi što bolje može.

7. Naučite brzo čitati momke i djevojke vaše djece. Ne zato da bi znali jesu li pravi za vašu djecu, nego da bi znali kako im prići.

8. Znajte što želite. Neodlučnost nije dobra odlika, stoga znajte točno što želite kako bi znali što napraviti da to i dobijete. Sjetite se – djeca uče od vas.

9. Budite spremni djetetu dati pravi savjet. Djeca će vam često, ukoliko imate pravi odnos, dolaziti po savjet. Budite sigurni da ste mu dali pravi savjet!

10. Budite heroj. U očima vaše djece idealno je da budete njihov heroj, junak, uzor…

11. Naučite se nositi s pritiskom. Nikako ne smijete pred vašom djecom pokazati pucanje pod pritiskom, stoga se naučite nositi s njim.

12. Samopouzdanje je ključ svega. Pokažite svojim primjerom koliko je samopouzdanje važno u životu, i koliko se s njim može postići!

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Filmske seks scene koje morate probati

Ne padaju li vam trenutno na pamet ideje kako poboljšati seksulani život oživite seksi scena iz filma koje garantiraju dobru zabavu   „Iako možda nećete ...