11 najvećih filmskih promašaja

0

Filmski producenti su u ove filmove ulagali stotine milijuna dolara da bi im se vratili samo mali dijelovi

 

„Tko bi rekao da će Anne Hathaway bolje izgledati u kožnom kostimu žene mačke nego Halle Berry?“

 

aleksandar

ALEKSANDAR VELIKI

Epski spektakl Olivera Stonea je imao Colina Farrella i Anngelinu Jolie, te 150 milijuna dolara za snimanje, od čega je većina otišla na specijalne efekte. Međutim, unatoč svemu tome film nije ni približno uspio vratiti uloženo, a osim toga svi su dobili negativne ocjene – od Stonea, koji je u filmu posebno naglasio Aleksandrovu biseksualnost, do Farrella koji je očekivao nagrade a dobio samo poruge.

 

Gigli

GIGLI

Ako vas sjećanje služi, sjetiti ćete se da su prije deset godina Ben Affleck i Jennifer Lopez bili par, točnije sve do početka prikazivanja ovog filma. Nakon toga su vjerojatno počeli optuživati jedno drugo iako više krivnje može snositi Latino diva čiju su izvedbu kritičari proglasili – kriminalnom. Gigli je na kraju ostao u minusu 54 milijuna dolara!

 

marsneedsmoms

MARS TREBA MAME

Animirani 3D filmovi se u pravilu smatraju sigurnim okladama, ali ne i kada je riječ o filmu koji se pokazao najvećim promašajem 2011. godine. Nevjerojatno zvuči da je ovaj „flop“ došao iz studija Walt Disney, a gubitak je na kraju iznosio čak 100 milijuna dolara!

 

catwoman

CATWOMAN

Tko bi rekao da će Anne Hathaway bolje izgledati u kožnom kostimu žene mačke nego Halle Berry? Ali, upravo se to dogodilo, iako tamnoputa glumica nije jedini razlog zbog čega je Catwoman od 100 milijuna dolara uspio povratiti samo 40. Halle Berry je na kraju nagrađena i Zlatnom malinom za najgoru glumicu!

 

speedracer

SPEED RACER

Speed Racer je imao sve preduvjete za uspijeh – rađen je prema kultnom crtanom filmu, a autori su braća (sada već brat i sestra) Wachowski, autori Matrixa. Unatoč tome, film nije uspio vratiti niti polovicu od uloženih 120 milijuna. Dosta bolje prošla su DVD izdanja pa je gubitak u konačnici ipak manji.

 

bojnopoljezemlja

BOJNO POLJE ZEMLJA

Po mnogima najveći „flop“ svih vremena je pokušaj uzdizanja scientologije kroz epsku priču njezinog osnivača L. Rona Hubbarda. Scijentolog John Travolta je htio napraviti nove Ratove zvijezda a umjesto toga Bojno polje Zemlja mu je gotovo po drugi put uništio karijeru. Možda bi bilo i bolje da se to dogodilo pa se o njegovoj homoseksualnosti ne bi toliko puno pričalo.

 

ljubavidrugiporoci

LJUBAV I DRUGI POROCI

Obična komedija s budgetom od 120 milijuna dolara? Nije ni čudo da je uspjela upisati gubitak od čak 95 milijuna! Film s Warrenom Beattyjem i Diane Keaton je bio toliko loš i neduhovit da je s njim umrla i glumačka karijera legendarnog hollywoodskog zavodnika Beattyja.

 

otokbojekrvi

OTOK BOJE KRVI

Ono što je danas Michael Bay nekada je bio Renny Harlin, a njegova draga Geena Davis se pojavljivala u svakom drugom filmu Hollywooda. Sve dok Harlin nije spiskao 90 milijuna dolara na akcijski spektakl o piratima. Koliko je zaradio u svijetu? Nevjerojatno malih 10 milijuna dolara!!! Ne samo da je uništio karijeru i Harlina i Davis, već je odvukao i Carolco Pictures u bankrot!

 

plutonash

AVANTURE PLUTA NASHA

Eddie Murphy je 80-tih i početkom 90-tih bio superstar, a kada je počeo padati potonuo je poput kamena – skroz do dna. Daleko najvećim promašajem pokazala se SF komedija Pluto Nash koja je od 100 milijuna dolara budgeta uspjela povratiti samo sedam milijuna! Murphy kao da je uklet i nikako da se vrati barem na hollywoodsku B listu. Možda mu nastavak Blizanaca pomogne.

 

plutonash

POŠTAR

Nakon propasti Vodenog svijeta Costner je umislio da se može vratiti sličnim epskim spektaklom – Poštar. Naravno, rezultat je bio isti, dapače još i gori! Budget je iznosio 80 milijuna dolara (što za 1997. godinu nije bio mali iznos) a film je u cijelom svijetu uspio zaraditi samo 18 milijuna! Za Costnera je poražavajuće bilo i to što je u filmu ne samo glumio već ga je i režirao.

 

sahara

SAHARA

Zarada od 120 milijuna dolara zvuči izvrsno, ali ne i kada je budget za snimanje iznosio čak 241 milijun! Toliko je naime koštao akcijski spektakl Sahara s Matthewom McConaugheyem i Penelope Cruz u glavnim ulogama. Međutim, privlačnost glumačke ekipe očigledno nije bila dovoljna, a autor knjige prema kojoj je snimljen film, Clive Crussler, je i dan danas u sudskom sporu s producentima.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

10 monstruoznih stvarnih kanibala

Njihovi zločini su potresli cijeli svijet, a detalji su toliko mučni da promislite želite li čitati dalje   „Nijemac Meiwes je od malih nogu maštao ...