10 zloglasnih maloljetnih ubojica

0

Brutalnosti zločina koje su počinila ova djeca su zastrašujuća

 

„Ime tamnoputog dječaka zauvijek će biti uspisano u knjige kao najmlađi zatvorenik nad kojim je izvršena smrtna kazna“

 

CindyShirley

CINDY COLLIER I SHIRLEY WOLF

Danas smo Cindy i ja pobjegle i ubile staricu. Odlično smo se zabavile – napisala je u svoj dnevnik 14. srpnja 1983. godine tada 14-godišnja Shirley Wolf u svoj dnevnik. Samo nekoliko sati ranije Shirley je upoznala godinu dana stariju Cindy Collier, te su dvije teenagerke pokucale na vrata 85-godišnje Anne Bracket, koja ih je ne znajući što se sprema pustila u svoj dom. Shirley je kasnije priznala da su istog trenutka kada ih je Bracket pustila u svoj stan znale da će je ubiti. Bila je toliko stara da je bila dealna žrtva, mi smo željele njezin auto i nismo htjele biti uhićene, rekla je Shirley šokiranim policajcima. S nesretnom staricom su pričale punih sat vremena prije nego je Shirley mesarskim nožem 28 puta izbola staricu koja je molila za svoj život. Djevojčice su brzo uhvaćene, a najšokantnije od svega je da su se djevojke upoznale tek nekoliko sati prije ubojstva!?

 

King

DEREK I ALEX KING

Prema Kathleen M. Heide, psihologinji i autorici knjige Why Kids Kill Parents postoje tri tipa djece koja ubiju svoje roditelje – zlostavljana, mentalno neuračunljiva i opasno asocijalna. U koju skupinu djece spadaju braća Derek i Alex King vjerojatno se nikada sa sigurnošću neće moći odgovoriti, pošto ni 13 godina kasnije još nisu poznati motivi njihova zločina. Naime, tada 13-godišnji Alex i godinu dana mlađi Derek, su 2001. godine baseball palicom u snu ubili svog oca, te su zapalili kuću kako bi prikrili zločin. Cijeli slučaj je šokirao SAD, a istragu su pratili brojni preokreti prije nego je slučaj konačno riješen. Optužen za zločin je bio čak i seksualni predator Ricky Chavis. Na kraju su dokazi ipak doveli do braće koja su osuđena za ubojstvo i palež. Derek je dobio osam godina zatvora, a Alex sedam. Ni do danas nisu poznati motivi ovog zločina.

 

Smith

ERIC SMITH

Tog 2. kolovoza 1993. godine 13-godišnji Eris Smith se vozio biciklom prema ljetnom kampu kada je naišao na četverogodišnjeg Derricka Robiea koji je pješačio u istom pravcu. Smith je nesretnog dječaka na prevaru odveo u šumu gdje ga je zadavio, razbio mu glavu kamenom te ga silovao granom!? Samo nekoliko sati kasnije tijelo je otkriveno, a Smith je uhićen. Kada su ga pitali zašto je to učinio, odgovorio je da ne zna. Psiholozi su kasnije otkrili da Smith ima eksplozivni sindrom, odnosno da mu je nemoguće kontrolirati bijes, a sve kao posljedica zlostavljana prijatelja kojima su smetale njegove debele naočale, crvena kosa, pjegice i velike uši. Godinu dana kasnije osuđen je na sedam godina do doživotne kazne, a njegove molbe za pomilovanjem nisu urodile plodom – posljednji put je odbijen ranije ove godine.

 

JoshuaPhillips

JOSHUA PHILLIPS

Kada je 8-godišnja Maddie Clifton nestala 3. studenog 1998. godine, u potragu se priključio i tada 14-godišnji Joshua Phillips. Sedam dana kasnije, čisteći njegovu sobu, šokirana majka je otkrila Maddieno tijelo ispod kreveta! Joshua je odmah priznao ubojstvo i ispričao policajcima nevjerojatnu priču. Joshua je tako ispričao da je slučajno u dnevnom boravku udario Maddie baseball palicom u glavu, te je ona počela plakati. Joshua ju je odnio u sobu, a kako nije prestajala plakati počeo ju je gušiti telefonskim kabelom, udarao ju je baseball palicom, te je ubo nožem 11 puta! Zašto je to učinio? Joshua je rekao da se uspaničario jer ga je bilo strah kako će reagirati njegov otac koji ga je navodno zlostavljao. Na kraju je teenager ubojica dobio najstrožu moguću kaznu – doživotni zatvor bez mogućnosti pomilovanja. Smrtnu kaznu je izbjegao samo zato što je bio maloljetan.

 

MaryBell

MARY BELL

I prije nego se otkrilo o kome je riječ dobila je ime Davitelj iz Tynesidea. Svi su mislili da je ubojica muškarac, ali se na kraju ispostavilo da je riječ o 11-godišnjoj djevojčici Mary Bell! Dan prije svog 11-rođendana Mary je u napuštenoj kući zadavila četverogodišnjaka Martina Browna. Nedugo nakon zločina zajedno s prijateljicom Normom Bell provalile su u vrtić, te ostavile poruke po zidovima preuzimajući krivnju za ubojstvo. Međutim, policija je poruke smatrala neslanom šalom, što je dalo dovoljno vremena poremećenoj Mary da „odradi“ još jedno ubojstvo. Žrtva je ovaj put bio trogodišnji Brian Howe, kojemu je čak urezala i slovo M na trbuhu. Bell je uhićena, ali nije htjela priznati ubojstvo. Ipak, opisom škara, kojima je urezala slovo, se odala te je uhićen,a i kasnije osuđena na 12 godina zatvora.

 

EdmundKemper

EDMUND KEMPER

Zločinački pohod 15-godišnje Kempera počeo je 27. kolovoza 1964. godine kada je ubio vlastitog djeda i baku. Kemper je uhićen i poslan u mentalnu ustanovu iz koje je pušten nakon pet godina. Bila je to velika pogreška jer je Kepmer između 1969. i 1973. godine ubio šest studentica koje su stopirale, pri čemu je dobio naziv Ubojica studentica. Kemper nije bio samo serijski ubojica već i seksualni manijak koji bi tijela ubijenih žena odnio u svoj stan gdje bi s njima spolno općio nakon čega bi ih iskidao. Nažalost, policiju tragovi nisu doveli do Kampera koji je stigao „odraditi“ još dva ubojstva. Prvo je čekićem ubio svoju majku, nakon čega je njezinu prijateljicu Sally Hallet pozvao u stan, te je ubio i nju. Nakon toga je pozvao policiju, priznao sva ubojstva i predao se. Osuđen je na kaznu doživotnog zatvora bez mogućnosti pomilovanja.

 

Pomeroy

JESSE POMEROY

Jesse Pomeroy će biti zamapćen kao jedan od prve djece ubojica. Uhićen je davne 1874. godine zbog ubojstva četverogodišjeg Horacea Mullena i 10-godišnje Katie Curran. Obe žrtve je skinuo do gola, začepio im usta, vezao za telefonski stup, nekon čega ih je bičevao te iživljavanje završio ubojstvom nožem. Tijela je sakrio u podrum butika odjećom svoje majke gdje su i otkrivena. Međutim, ispostavilo se da je tada 14-godišnji Pomeroy već imao kriminalnu prošlost – dvije godine ranije je seksualno zlostavljao sedmoricu dječaka zbog čega je bio poslan u popravni dom. Nakon suđenja Pomeroy je dobio smrtnu kaznu, ali tadašnji guverner Massachusettsa William Gaston nije htio potpisati smrtnu kaznu zbog Pomeryovoih godina. Umjesto toga, Pomeroy je idućih 56 godina proveo u zatvoru gdje je i preminuo.

 

Stinney

GEORGE STINNEY

Ime tamnoputog dječaka zauvijek će biti uspisano u knjige kao najmlađi zatvorenik nad kojim je izvršena smrtna kazna. Tada 14-godišnji George Stinney je osuđen postupku za ubojstvo dvije djevojčice, Betty June Binnicker (11) i Mary Emma Thames (8), a cijelu slučaj je prilično odjeknuo u SAD-u koji je tada još bio u Drugom svjetskom ratu. Kako je sam priznao policajcima, Stinney je poželio seks sa starijom djevojkom Betty, ali kada ga je ona odbila „nekako“ (njegove riječi) je završio ubivši obje djevojke čekićem. Tijela nesretnih djevojčica, kojima su glave bile smrskane, su brzo pronađena, a Stinney uhićen. Kako Stinney nije pokazao žaljenje, a sigurno mu u to vrijeme nije pomogla ni njegova boja kože, kao i činjenica da su ubijene djevojke bile bijelkinje, osuđen je na smrt. Kazna bi vjerojatno ipak bila promjenjena u doživotnu da je obitelj dječaka imala novaca za žalbu. Stinney je smaknut na električnoj stolici 16. lipnja 1944.

 

CraigPrice

CRAIG PRICE

Policija je ostala šokirana scenomna koju je naišla u domu 39-godišnje Joan Heaton 4. rujna 1989. godine. Beživotno tijelo nesretne Joan je, uz tijela njezinih kćerki Jennifer (10) i Melisse (8) ležalo u lokvama krvi. Brutalnost zločina je bila neviđena, Joan je na sebi imala 60 ubodnih rana, a njezine kćerke po 30. Silina kojima je ubojica ubijao nožem je bila tolika da je nož puknuo u vratu malene djevojčice. Kako je oružje ubojstva potjecalo iz kuhinje ubijene obitelji policija je sumnjala da je bila riječ o provali, te da je provalnik uhvaćen na dijelu nakon čega je počela borba za život. Također, bilo je očigledno da je u toj borbi počinitelj ranjen. Samo nekoliko dana kasnije, policajci su ugledali 16-godišnjeg susjeda Craigea Pricea sa zavojem na ruci. Price je porekao zločine, ali su pretresom njegove sobe pronađeni ostatak noža kao i krvava odjeća. Ujedno je otkriveno da je istu stvar, provalu i ubojstvo, Price počinio i u susjedstvu prije dvije godine. Osuđen je na doživotnu kaznu bez mogućnosti pomilovanja.

 

Venables2

JON VENABLES I ROBERT THOMPSON

Majka trogodišnjeg Jamesa Bulgera je ostavila svoje dijete na ulazu u mesaru, misleći (s obzirom da nije bilo gužve) kako će se brzo vratiti. Nažalost, bilo je to posljednji put da ga je vidjela živog. Nesretnog dječaka su otjela dva 11-godišnjaka, Jon Venables i Robert Thompson koji su već neko vrijeme maštali o tome da gledaju kako nekoga gazi vlak. Dva poremećena dječaka su tako nesretnog dječačića vukla tri kilometra, udarajući ga i bacajući putem. Da stvar bude gora, u šetnji ih je vidjelo više prolaznika koji nisu reagirali smatrajući da su to dva starija brata koja nespretno čuvaju dijete!? Kada su došli do tračnica, ubojice su nesretnom dječaku ušpricali boju u oči, gađali ga kamenjem, udarali ciglama, pa čak i pokušali silovati. Misleći da je mrtav ostavili su ga na tračnicama, da ga pregazi vlak. Autopsija je pokazala da je dječak još neko vrijeme bio živ, ipak preminuvši prije trenutka kada ga je vlak pregazio. Dječaci su 1993. godine osuđeni na zatvor za maloljetnike do 18 godine, kada su pušteni uz doživotni rok kušnje. Venables se deset godina kasnije vratio u zatvor, da bi 2013. ponovo pušten. Ubojice su dobile i novi identitet kako bi bili zaštićeni…

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Najljepši dresovi Brazila 2014

Naše kockice su još jednom među najljepšim dresovima najveće nogometne smotre   „Ponosni smo na naše kockice koje su postale prepoznatljive širom svijeta, a naš ...