10 zanimljivosti o Arnoldu Schwarzeneggeru

0

Puno je toga ispričano o jednom od najvećih akcijskih glumaca svih vremena, ali jeste li znali i ove stvari?

 

1. Njegov fitness trening je uključivao seks pet puta dnevno! Da, dobro ste pročitali, ne pet puta tjedno, već pet puta dnevno! Zna se da je seks odličan za potrošnju kalorija i topljenje masnih naslaga, pa je Arnold sebi u fitness program tijekom snimanja filma Istinite laži propisao spomenutu količinu seksa. Nije čudo stoga da ima vanbračnu djecu…

2. Pojavio se u TV showu Dating Game. Verziju spomenutog showa imao je RTL u svojim počecima, a u američkoj verziji tek okrunjeni Mr. Olympia se pojavio 1973. godine. Natjecateljicama (koje su iza paravana i ne vide ga) je tako rekao da se ne zaprepaste njegovim mišićima, na što mu je jedna odgovorila da je znači manjih dimenzija kako se spušta prema dole…

3. Tjedan dana je proveo u austrijskom zatvoru. Malo je poznato da je veliki glumac proveo sedam dana u austrijskom vojnom zatvoru i sve zbog toga što je napustio službu bez dozvole kako bi se natjecao za Mr. Olympiu, natjecanje koje će mu kasnije otvoriti vrata Hollywooda. Izgleda da je ipak dobro izabrao…

4. Pravo je čudo da u zatvoru nije završio i prije s obzirom da je znao provaljivati u lokalne teretane kako bi vježbao. naime, još od 13. godine, kada je počeo vježbati, Schwarzenegger je postao toliko ovisan od vježbanju da nije mogao podnijeti da nedjeljom teretane ne rade, pa je znao provaljivati u njih kako bi vježbao.

5. Upisan je u Guinnessovu knjigu rekorda. Nitko se nikada po broju nagrada u bodybuildingu nije približio velikom Arnieu koji je u karijeri bio pet puta Mr. Universe i sedam puta Mr. Olympia. Više nego dovoljno da ga Guinness proglasi najsavršenije razvijenim muškarcem u povijesti svijeta!

6. Bio je prvi vlasnik Humveeja. Još prije nego je Humvee postao Hummer u cestovnoj verziji, Schwarzenegger je uspio nagovoriti AM General da mu proda jedan primjerak, čime je postao prvi civilni vlasnik tog vozila. Morate priznati da nikome bolje ne stoji vojna verzija od Arniea.

7. Njegov prvi agent mu je sugerirao mijenjanje imena. Kada je odlučio napraviti korak prema Hollywoodu njegov prvi agent mu je rekao da pod hitno mora mijenjati ime (ali i naglasak) jer nikada nitko nije uspio s tako jakim naglaskom i njemačkim prezimenom. Izgleda da se agent ipak prevario.

8. Kao guverner Kalifornije nije primao plaću. Nakon što je izabran za guvernera Kalifornije Schwarzenegger je trebao imati godišnju plaću od 206.000 dolara. Schwarzie ju je ipak dobio tvrdeći da je to sitan novac prema onome kojeg je dobivao kao glumac, ali i da mu je čast služiti stanovnicima Kalifornije te da zbog toga ne želi primati novac.

9. U njegovoj prvoj filmskoj ulozi je potpisan kao Arnold Strong. Iako ga je prvi Terminator proslavio, njegov filmski debi je stigao dosta ranije – 1969. u suludom filmu Herkul u New Yorku, filmu u kojem Shwarzenegger, tada potpisan kao Arnold Strong, glumi Herkula kojemu je na Olympiji dosadno pa se spusti među ljude!?

10. Dobitnik je nagrade Zlatni globus. Iako je jedan od rekordera po broju nagrada za Zlatnu malinu, Schwarzenegger je uspio dobiti i prestižnu Zlatni globus nagradu, i to 1976. za najbolji debi u filmu Stay Hungry.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments