Kategorije
Zabava

10 nam je godina tek…

Deset godina! Kada se zamislim da je prošlo već 10 godina od dana kada je Kult ugledao svijetlost ne mogu vjerovati da je toliko prošlo. Većina vas vjerojatno i ne zna da smo toliko „stari“ jer su nas upoznali u posljednje tri godine. I dok je portal koji danas čitate star četiri godine, nama je u stvari danas okruglo 10. Kako? Tako što smo prije točno 10 godina karijeru počeli kao dubrovački mjesečnik. U dane kada je papir još bio na cijeni, Kult je svaki mjesec donosio teme zanimljive mladima, prvenstveno muškarcima, i prije svega – najljepše Dubrovkinje. Zbog koncepta magazina, i naslovnica, često su nam govorili da smo imitacija legendarnog Klika, iako nam Klik nikada nije bio uzor, već smo svog uzora pronašli u jednom britanskom magazinu – Loaded!

Da danas uzmete Kult, iz tog vremena, u ruke vjerojatno bi se čudili jer nema baš nikakve sličnosti s današnjim Kultom. Tadašnji Kult se svodio samo na one stvari na koje se svodio i život tadašnje male i mlade redakcije – na zezanciju. Provodili smo tako noć u ukletoj kući, vozili se s juniorskim prvakom Dalmacije u auto utrkama kroz Mokošicu s 190 km/h u vozilu koje nije imalo fiksirano suvozačevo sjedalo, išli u noćnu patrolu s najzeznutijim dubrovačkim policajcem, pokušavali ulovit legendarnog duha s Lokruma, provodili 24 sata izolirani na otoku bez hrane i s jednom bocom vode (po uzoru na tada popularnu seriju Izgubljeni), nudili turistima apartman koji je u stvari bio šator… Na naslovnicama smo imali lijepe djevojke u donjem rublju kao što su naše najveće otkriće Sanja Metković koja nam je naslovnicu krasila čak četiri puta, bivše MissUniverse Ivana Gržetić i Ivana Paris, jedna od najuspješnijih dubrovačkih manekenki Aida Šipčić koja je ujedno bila i naša prva naslovnica, neponovljiva Big brother zvijezda Tanja Jovanović, Playboyeva zečica Leona Rajačić, a ponekad smo znali baciti oko i van Dubrovnika pa smo na naslovnici imali Ivu Jerković, Aleksandru Grdić, prelijepu danas pin up djevojku Anu Perduv i vlasnicu najljepših očiju koje smo ikada vidjeli – Anitu Barbir.

Dolaskom krize troškove održavanja tiskanog medija je postalo sve teže podmirivati pa smo se odlučili ono što su neki napravili i prije nas – prelazak u formu portala. Prvo smo nastavili kao dubrovački portal, da bi tada uvidjeli da nam bespuća interneta nude toliko puno mogućnosti da smo se odlučili ponuditi čitateljima širom Lijepe naše, ali i onima koji dolaze iz susjedstva. Ujedno smo odlučili i promijeniti koncepciju jer smo u međuvremenu i mi, kao i Kult,ostarili te nam je postalo malo blesavo pisati o nekim „teenagerskim“ temama, pa smo se posvetili ozbiljnijim temama sa samo jednim ciljem – da budemo portal za muškarce koji se trude biti bolji i koji će na ovom mjestu pronaći tekstove koji će im kroz neke savjete pomoći da napreduju – bilo da je riječ o tome koji trening program izabrati, kako spariti odijelo i cipele ili kako izabrati novi smartphone.

Koliko smo u tome uspjeli znat ćete bolje vi nego mi, mi samo znamo da se svaki dan pišući tekstove zabavljamo jer najljepše je kad radiš nešto što želiš, nego nešto što moraš. I tako već 10 godina. A to ne bi bilo moguće da nije vas – naših dragih čitatelja. Bilo da ste nas kao mladi Dubrovčani čitali dok smo izlazili u papirnatom formatu, ili da ste nas otkrili u posljednjih nekoliko godina, ili nas možda čitate bez prekida od samih početaka – baš svima vama dugujemo to što danas možemo proslaviti ovaj jubilej! Stoga vam jedno veliko hvala od srca na svakom kliku, a pogotovo na svakom likeu na našim društvenim mrežama kao i svakom komentaru koje ostavite ispod tekstova i na Facebooku. Takve stvari nam znače više od ičega i zbog toga ćemo vam zauvijek biti zahvalni!

Autor Toni Čeović

Pokretač i urednik Kulta, ljubitelj filmova, obožavatelj U2 i veliki zaljubljenik u formulu 1

1 odgovor na “10 nam je godina tek…”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *