10 najvećih serijskih ubojica

0

Nedavno je u Meksiku uhićen ubojica koji je iza sebe ostavio 40-tak žrtava, ali tko su najsmrtonosnije serijske ubojice svih vremena?

 

AhmadSuradji

10. AHMAD SURADJI

Država: Indonezija

Vrijeme aktivnosti: 1986-1997

Broj žrtava: 42 (70-80)

Psihopat iz Indonezije je mislio da će mu ubojstva žena i djevojčica donjeti magične sposobnosti. Žrtve, žene i djevojčice u dobi između 11 i 30 godina, bi namamio u svoju kuću gdje bi ih onesvjestio, nakon čega bi ih ukopao u zemlju tako da im samo glave vire. Glave su morale biti okrenute prema njegovoj kući jer mu je to, kako je izjavio, donosilo magične sposobnosti. Nakon toga bi nesretne žrtve zadavio kabelom. Do ove sulude ideje je došao nakon što mu je otac u snu rekao da mora ubiti 70 žena kako bi mogao postati iscjelitelj! Poludjeli Suardji je uhićen zajedno s njegove tri supruge, koje su mu pomagale sakriti tijela, a svoju „karijeru“ je, unatoč tome što je tvrdio da je nevin, završio pred strijeljačkim vodom 2008. godine.

 

ALEXANDERPISCHUSHKIN

9. ALEXANDER PISCHUSHKIN

Država: Rusija

Vrijeme aktivnosti: 1992-2006

Broj žrtava: 48 (60)

Pischushkin, poznatiji i kao Šah ubojica, je imao samo jednu želju – postati najveći ruski serijski ubojica! Želja mu je bila preteći Chikatila i ubiti 64 žrtve (broj polja na šahovskoj tabli), ali je kasnije priznao da bi ubio i veći broj žrtava da nije uhićen. Žrtve je ubijao prikradajući im se s leđa i udarajući ih čekićem u sljepoočnicu kako sebe ne bi poprskao krvlju. Nije birao – ubijao je djecu, starce, muškarce, žene… Nakon što je uhićen, priznao je ubojstvo 62 žrtve ne znajući da su dvije uspjele preživjeti. Na kraju mu je dokazano 48 ubojstava te je osuđen na doživotnu kaznu zatvora, s tim da prvih 15 godina provodi u samici!

 

GARYRIDGWAY

8. GARY RIDGWAY

Država: SAD

Vrijeme aktivnosti: 1982-2000

Broj žrtava: 49 (71-90)

Green River Killer je na piku imao prostitutke iz Seattlea kojima bi platio, te s njima pošao na obalu Green Rivera gdje bi ih zadavio. Nakon ubojstva bi njihova trupla bacio u obližnju šumu, često se vraćajući kako bi se seksao s truplom! Nakon što su ga DNA dokazi povezali sa četiri žrtve uhićen je 2001. godine. Iako se sumnja da je ubio 90 prostitutki, sam Ridgway je priznao ubojstvo njih 71, a dokazana su mu ubojstva njih 49. Smrtnu kaznu je izbjegao jedino zato što je pristao pokazati gdje je zakopao ostatke svojih žrtava. Tako je na kraju osuđen na doživotnu kaznu bez mogućnosti pomilovanja.

 

ANATOLYONOPRIENKO

7. ANATOLY ONOPRIENKO

Država: Ukrajina

Vrijeme aktivnosti: 1989-1996

Broj žrtava: 52

Ukrajinska zvijer, ili Terminator kako su ga tadašnji mediji voljeli zvati, već u svom prvom zločinu ubio je 10-ero ljudi. Zajedno sa prijateljem upao je u jednu kuću s namjerom da je opljačka. Kada su otkriveni, Onoprienko je sačmaricom pobio supružnike i njihovo osmero djece! Tijekom idućih sedam godina, broj žrtava se popeo na 52, a modus operandi je uvijek bio isti. Naoružan vatrenim oružjem upada je u kuće, prvo ubijao oca, pa majku, te nakon toga djecu. Po završetku krvavog posla palio je kuće kako bi prikrio tragove. Nakon velike potjere, Terminator je uhićen te je, nakon što je priznao ubojstva, osuđen na doživotnu kaznu. U kolovozu ove godine je preminuo u zavtoru od srčanog udara.

 

andreichikatilo

6. ANDREI CHIKATILO

Država: Ukrajina

Vrijeme aktivnosti: 1978-1990

Broj žrtava: 53 (56)

Psihopat, poznatiji kao Krvnik iz Rostova ili Crveni silovatelj, je mogao ostvariti erekciju i orgazam jedino kada bi ubijao. Otkrio je to sam Chikatilo kada je pokušao silovati devetogodišnju djevojčicu, ali nije mogao ostvariti erekciju. Kako se opirala, Chikatilo ju je davio i počeo ubadati nožem pri čemu je doživio orgazam! To opasno saznanje ga je odvelo na smrtonosni put tijekom kojeg je, prema njegovom priznanju, ubio 56-ero žena i djece (oba spola). Zanimljivo da je na polovici svog ubojitog puta bio uhićen ali je pušten zbog nedostatka dokaza. Konačno je uhićen 1990. godine te je osuđen na smrt. Kazna je izvršena 1994. godine strijeljanjem.

 

xinhai

5. YANG XINHAI

Država: Kina

Vrijeme aktivnosti: 1999-2003

Broj žrtava: 67

Najgoreg kriminalca kojeg je Kina ikada vidjeli tamošnji mediji su prozvali Čudovište. Yang Xhinai je prvi put u zatvoru završio 1996. godine radi pokušaja silovanja a izašao je tri godine kasnije kada i počinje svoj ubojiti pohod tijekom kojeg je ubijao i silovao, većinom po farmama. Žrtvama bi ulazio u kuće po noći ubijajući ih sjekirama, lopatama i čekićima. Žene je većinom silovao, a u posljednjem zločinu je lopatom ubio oca i 6-godišnju djevojčicu, dok je trudna supruga s teškim ozljedama preživjela silovanje i pokušaj ubojstva. Nakon što ga je policija privela zbog sumnjivog ponašanja priznao je 67 ubojstava i 22 silovanja. Osuđen je na smrt te je pogubljen strijeljanjem 2004. godine.

 

pedrinho

4. PEDRO RODRIGUES FILHO

Država: Brazil

Vrijeme aktivnosti: 1967-2003

Broj žrtava: 71 (100)

Pedrinho Matador je počeo ubijati već s 14 godina kada je ubio zamjenika gradonačelnika koji je otpustio njegovog oca. Pobjegavši u Mogi das Cruzes, skrasio se sa djevojkom sve dok je nisu ubili pripadnici lokalne bande. Pedrinho kreće u osvetnički pohod mučivši i ubivši sve za koje je sumnjao da su upleteni u smrt njegove djevojke. Ubijanje mu se uvuklo pod kožu pa je nastavio i nakon završetka „misije“. Uhvaćen je 1973. godine a suđene je trajalo čak do 2003. godine! U međuvremenu je u zatvoru ubio čak i vlastitog oca koji je iza rešetaka završio zbog ubojstva supruge. Pedrinho mu je isjekao srce te ga pojeo! 2003. godine je osuđen na 128 godina zbog 71 dokazanog ubojstva, ali je 2007. pušten iz zatvora.

 

DanielCamagro

3. DANIEL CAMARGO

Država: Kolumbija

Vrijeme aktivnosti: 1974-1986

Broj žrtava: 72 (150)

Žrtva zlostavljanja od strane maćehe, Daniel Camargo, je u svijet kriminala ušao uz pomoć tadašnje zaručnice. Naime, nakon što je otkrio da nije djevica (kako se predstavljala), Camargo je pristao ostati s njom ako mu bude dovodila djevice da se seksa s njima. Nakon pete žrtve, od kojih nijednu nije ubio, oboje su uhićeni te su odslužili zatvroske kazne. Međutim, Camargo je htio još, pa je nastavio sa silovanjima djevojčica, ovaj put ubijajući ih na kraju, sve do 1974. godine kada je uhićen i osuđen na 30 godina. 10 godina kasnije, Camargo bježi iz zatvora Gorgone, poznatijeg kao kolumbijski Alcatraz, te svoju „karijeru“ nastavlja u Ekvadoru sve dok 1989. godine nije ponovo uhićen. Pet godina kasnije, u zatvoru ga je ubio rođak jedne od žrtava.

 

Pedro-Alonso-Lopez

2. PEDRO LOPEZ

Država: Kolumbija

Vrijeme aktivnosti: 1969-1980

Broj žrtava: 110 (310-350)

Nakon što ga je kao 8-godišnjaka majka izbacila iz kuće, a nepoznati muškarac pokupio na ulici, odveo u kuću i redovno silovao, Pedro Lopez je brzo otkrio svoju mračnu stranu. S 18 godina je brutalno silovan u zatvoru gdje je završio zbog krađe automobila. Nakon izlaska preselio je u Peru gdje je počeo sa silovanjem i ubojstvima djevojčica starih između 8 i 12 godina. 11 godina nakon prvog ubojstva konačno je uhvaćen te je priznao silovanja i ubojstva preko 300 djevojčica (pronađeno je samo 110 tijela) na području Kolumbije, Perua i Ekvadora. Osuđen je, ali je pušten nakon samo 18 godina, nakon čega mu se gubi svaki trag.

 

luis-alfredo-garavito

1. LUIS GARAVITO

Država: Kolumbija

Vrijeme aktivnosti: 1990-1999

Broj žrtava: 147 (172-400)

Kolumbijac Luis Alfredo Garavito Cubillos, poznatiji kao La Bestia, je najgori dokazani serijski ubojica u povijesti. Trenutno mu je dokazano 147 ubojstava, ali stvarni broj bi mogao biti i gotovo 400! Njegove žrtve su bili siromašni dječaci između 8 i 16 godina koje bi privukao poklonima ili novcem, a nakon šetnje u kojoj bi dječake iscrpio, silovao bi ih te im na kraju prerezao grkljan. Nemali broj žrtava je čak i mučio. 1999. godine je osuđen na (tada) u Kolumbiji maksimalnu kaznu od 30 godina, s tim da bi mogao biti pušten nakon 22 godine. Kako je u međuvremenu maksimalna moguća kazna povećana na 60 godina, država trenutno pokušava povećati i njegovu kaznu kako ova beštija ne bi više izašla na slobodu.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Najopakiji filmski automobili

Najbolji badass automobili koje smo vidjeli u filmovima a koje bi tako rado provozali   „Mješavina automobila i tenka sa stealth tehnologijom iz F-117 bombardera, ...