10 najopasnijih gradova svijeta

0

Neki od ovih gradova su turističke atrakcije, dok su drugi prave ratne zone

 

„Samo 2009. u Juarezu je ubijeno čak 2.600 stanovnika, a ubojstva, pucnjave iz jurećih automobila i osvete bandi su svakodnevnica“

 

Rio-de-Janeiro

10. RIO DE JANEIRO

Brazil

Brazilski gradovi su opasnost za turiste, a pogotovo njihova najveća turistička atrakcija – Rio de Janiero. Glavna meta su turisti, pa su napadi na njih i krađe učestali. Ali, Rio ima i veći problem – zbog razlike u klasama česte su otmice članova bogatijih obitelji za kojih se traži otkupnina, a ako se ne plati žrtve završavaju ubijene u jarku.

 

Cape-Town

9. CAPE TOWN

Južna Afrika

Johannesurg i Cape Town bilježe velike poraste u kriminalu, prije svega ubojstvima, otmicama i pljačkama. U Cape Townu, baš kao i cijeloj Južnoj Africi, velika je razlika između klasa, a kriminal se događa u siromašnijim dijelovima grada, stoga se turisti upozoravaju da se drže turističkih ruta i ne zalaze u predgrađa i siromašnije dijelove.

 

Guatemala

8. GUATEMALA CITY

Gvatemala

Kao i mnogi gradovi u Južnoj Americi i problemi Guatemala Cityja su vezani za drogu. A sa drogom dolaze karteli, oružje, nasilje i ubojstva. Veliki broj žrtava se događa u uličnoj pucnjavi između različitih bandi, a česta su pljačkanja autobusa prepunih turista. Gvatemala svojim ljepotama privlači turiste, ali njihova iskustva na kraju mogu biti samo razočarenje.

 

Acapulco

7. ACAPULCO

Meksiko

Iznenađujuće je da je turistička destinacija poput Acapulca na listi najopasnijih gradova na svijetu, ali stopa kriminala je u konstantnom porastu pa je s 142 ubojstva na 100.000 stanovnika Acapulco u samom vrhu. Naravno, sve se vrti oko droge, ali (za sada) kriminal je vezan za predgrađa i vanjske kvartove pa su torusti još uvijek relativno sigurni.

 

Caracas

6. CARACAS

Venezuela

Ulice Caracasa bojište su na kojem se karteli i bande bore za prevlast na tržištu droge. Turisti koji odluče posjetiti ovaj grad redovno završe kao žrtve pljački i krađi. U Caracasu se sve vrti oko nasilja pa je tako samo u prosincu 2008. godine ubijeno 510 ljudi. Što je najgore, iako nema točnih podataka, pretpostavlja se da je stopa ubojstava od tada porasla za čak 67%!!!

 

Kabul

5. KABUL

Afganistan

Kada na jedno mjesto stavite vladajuće koji se jedva drže na vlasti, američke vojnike, agresivne grupe željne vlasti te terorističke grupe rezultat ne može biti nego grad u kojem život svakodnevno visi o koncu. Kabul je potpuno nepredvidiv grad u kojem svaki sekund bombaš samoubojica može iskočiti iza zida, netko vam iz čista mira prosvirati glavu ili vas izbosti nožem…

 

Karachi

4. KARACHI

Pakistan

Nestabilan politički sustav, etnička netrpeljivost, terorizam su razlog zbog kojeg turisti ovaj grad izbjegavaju u širokom luku. Napadi samoubojica bombaša, egzekucije, pljačke, silovanja i krađe automobila su izuzetno česti, ali najveći problem leži u tome da je Karachi vodeći u svijetu po otimanju žena koje se prodaju u seksualno roblje.

 

Baghdad

3. BAGDAD

Irak

Da je Bagdad na ovoj listi ne bi trebalo nikoga iznenaditi, dapače – očekivali bi da je i na broju jedan. Ali unatoč tome što je Bagdad još uvijek ratna zona u kojem se različite vjerske skupine bore za vlast, još uvijek je sigurniji nego druga posljednja dva grada na ovoj listi. Nažalost, bombaši samoubojice su u ovom gradu postali svakodnevnica.

 

Juarez

2. CIUDAD JUAREZ

Meksiko

Južno od granice sa SAD-om nalazi se najopasnije mjesto u Meksiku u kojem se sve vrti oko droge. Policija ne radi apsolutno ništa, većinom zbog korumpiranosti, ali i straha od kartela i bandi. Samo 2009. u ovom gradu je ubijeno čak 2.600 stanovnika, a ubojstva, pucnjave iz jurećih automobila i osvete bandi su svakodnevnica.

 

SanPedro

1. SAN PEDRO SULA

Honduras

San Pedro Sula je na listama najopasnijih gradova već godinama. Loša ekonomaska situacija, trgovina drogom i oružjem dovela je do stvaranja bandi i konstantnih okršaja po ulicama. Ovaj grad ima najveći postotak ubojstava – 169 na 100.000 stanovnika, velika većina njih kao posljedica okršaja bandi.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments