10 najekskluzivnijih proizvođača odijela

0

Iako vjerojatno nikada nećete imati dovoljno novaca za kupovinu jednog od ovih odijela, dobro je znati tko su najekskluzivniji proizvođači odijela

 

Iako je činjenica da odijelo ipak ne čini čovjeka, ozbiljan muškarac će znati koje su prednosti dobrog odijela. Odijela su kod muškaraca simbol poslovnosti, moći, pa čak i bogatstva, a ujedno su i pravi magnet za žene, jer ljepši spol muškarce u odijelima pronalazi seksipilnim. Danas vam stoga donosimo 10 marki čija su odijela poznata kao posebno kvalitetna.

 

STUART HUGHES

Daleko najkvalitetnija, ali i najskuplja, odijela dolaze iz Manchestera a šivana su od najfinije i jedinstvene kombinacije svile, vune i kašmira. Razlog njihove skupoće leži u činjenici da su do sada proizvedena samo tri primjerka jer je za proizvodnju svakog odijela potrebno gotovo tisuću sati rada, a u njih se ušije čak i 500 dijamanata od pola karta. Ako vas zanima cijena pojedinog odijela odgovor je – 892.500 dolara!

 

BROOK’S BROTHERS

Cijena od „samo“ 15.000 dolara, prema cijeni odijela Stuarta Hughesa, izgleda kao sitnica. A za tu cijenu ćete dobiti izuzetno kvalitetno odijelo ručno šivano prema vašim mjerilima. Ime Brook’s Brothers je poznato po kvaliteti i glamuru, stoga svi vlasnici ovih odijela mogu biti sigurni da su dobili kvalitetu jednaku cijeni.

 

ERMENEGILDO ZEGNA

Talijani su poznati po lijepim dizajnima, a iz Italije, točnije iz gradića Trivero, stiže ugledna marka sa stogodišnjom tradicijom – Ermenegildo Zegna. Nastao je kao obiteljski posao obitelji Zegna, a već četvrta generacija ove obitelji održava tradicionalni luksuz i osjećaj za vrhunsku mušku modu. Odijela se izrađuju po mjeri a na raspolaganju je preko 700 materijala.

 

ALEXANDER AMOSU

Odijela britanskog dizajnera Alexandera Amosua prelaze cijenu od 100.000 dolara, najviše iz razloga što se u njihovoj izradi koriste najskuplji materijali, te po potrebi i dijamanti. Amosu za svoja odijela koristi isključivo qiviuk – najskuplju vunu za svijetu, koja se kombinira s egzotičnom pašminom neprocjenjive vrijednosti.

 

DORMEUIL

Još jedan od najskupljih i najekskluzivnijih brendova u svijetu muške mode je i britanski Dormeuil čija su odijela napravljena od posebnog materijala koji je poznat pod nazivom Vanquish II, uz dodatnu kombinaciju pašmine i qiviuka. Cijena ovih odijela je jedva nešto malo manje od 100.000 dolara, a godišnje se proizvede samo 300 odijela.

 

BRIONI

U proizvodnji Brionievih odijela se koristi kombinacija qiviuk, pašmina te vicuna, tj. skupocjena vuna koja se dobiva od dlake južnoameričke deve. Cijena ovog vrhunski kvalitetnog odijela iznosi 43.000 dolara, a godišnje ih se proizvede samo 100 komada. Stručnjaci ih smatraju najboljim omjerom uloženog i dobivenog.

 

WILLIAM WESTMANCOTT

Britanac William Westmancott je krojač ekskluzivnog londonskog Saville Rowa, a poznat je i kaotvorac vrhunskog odijela ‘The Ultimate Bespoke’. Ovo odijelo se radi od tradicionalne britanske tkanine, odnosno vrste tvida. Za izradu svakog odijela je potrebno preko 200 sati rada, a rezultat je izuzetno kvalitetno odijelo.

 

KITON K-50

Ova ručno izrađena odijela se rade isključivo po mjerama svakog kupca, zbog čega su tako i omiljena. Talijan Enzo D’Orsi je kreator, a za izradu svakog odijela, koje kasnije savršeno pristaje svakom kupcu, je potrebno 50-tak sati rada, a konačna cijena odijela koje se radi od kombinacije vune merino ovce i drugih skupih materijala, je 60.000 dolara.

 

WILLIAM FIORAVANTI

Dizajner William Fioravanti je autor odijela Bespoke, poznatog po luksuzu te savršenom prijanjanju pri svakog kupca. Preko 200 različitih materijala, u kombinaciji s 30-godišnjem iskustvom, rezultiralo je fantastičnim odijelima koja su američkog Talijana gurnuli u sam vrh proizvođača luksuznih odijela. Njegovi klijenti su uspješni biznismeni, ali i poznate osobe i filmske zvijezde.

 

DESMOND MERRION

Još jedan britanski krojač koji radi u londonskom SavilleRowu je i čuveni Desmond Merrion, tvorac nekih od najskupljih odijela na svijetu. Jedno od onih pristupačnijih, ali i nevjerojatno kvalitetnih, je Desmond Merrion Supreme Bespoke koje se prodaje po cijeni od 47.500 dolara. Desmond Merrion brend je izuzetno cijenjen i omiljen među bogatom klijentelom.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments