10 najboljih Transformera

0

Kao uvod u četvrti nastavak filmskih Transformera donosimo vam 10 najboljih Transformera iz svih franšiza

 

„Megatron nije ni najpametniji, niti najmoćniji Decepticon, ali je toliko zastrašujuć da je nedodirljiv na mjestu vođe robota kojima je cilj vladati svemirom“

 

Prowl

10. PROWL

Autobot koji se pretvara u policijski automobil, i to onaj cool američki, mora privući pažnju. Naravno, kao pravog policajca Prowla zanima samo pravda i provođenje zakona, a zbog toga što se vodi logikom, a ne osjećajima, moglo bi ga se opisati kao robotski ekvivalent Mr. Spocku. Prowl je ujedno izvrstan taktičar, ali ga nažalost do sada nismo imali prilike gledati u filmskim verzijama.

 

Jazz

9. JAZZ

Jazz je možda i najcoolerskiji Autobot kojemu ime itekako odgovara osobnosti (ako roboti mogu imati osobnost). Jazz je ljubitelj glazbe i modernog slanga, te ostaje cool i u najnapetijim situacijama. Stoga je u borbama pravi Primeov robot od povjerenja. Nažalost, već u prvom filmu ga Megatron raznese u komadiće, što je prava šteta, jer ga više nećemo moći gledati – osim u starim epizodama animirane serije.

 

7-Devastator

8. DEVASTATOR

Bonecrusher, Hook, Long Haul, Mixmaster, Scavenger i Scrapper su konstruktori koji će napraviti sve što je Decepticonima potrebno, ali ovih šest robota se može zajedno spojiti u zastrašujućeg Devastatora, najvećeg i najrazornijeg Transformera, koji će porušiti sve što Decepticoni požele! Iako se Decepticon imena Devastator pojavio u prvom filmu, pravi Devastator se pojavljuje tek u nastavku.

 

07Ironhide

7. IRONHIDE

Prava radilica Autobota, koja se pretvara u pick-upa, je pravi veteran koji je prošao baš sve borbe u Transformerovim franšizama. Robot, koji je dobio ime prema seriji Ironside, se pojavljuje u sva tri filma ali izgleda da mu je uvijek namjenjena tragična sudbina – bilo u animiranom filmu Transformeri: Film, ili trećem nastavku igrane verzije, Transformeri: Tamna strana Mjeseca.

 

06Shockwave

6. SHOCKWAVE

Svima koji nisu upuznati sa crtanom serijom ovaj moćni Decepticon je bio nepoznat sve do Tamne strane mjeseca, iako je prvotno planirano da se pojavi već u prvom filmu. Shockwave je svojevrsna Megatronova desna ruka i daleko najpametniji od svih Decepticona. Robot koji se pretvara u laserski top, će unatoč tome što bi bio idealan vođa negativaca, uvijek ostati vjeran svome šefu Megatronu, čak i kada ga ovaj nepravedno optuži za neuspjeh.

 

05Bumblebee

5. BUMBLEBEE

Uz Optimus Primea, Bumblebee je omiljeni Autobot, a ne treba puno za zaključiti zašto. Bumblebee je najmanji od Autobota, samim time najbliži ljudima i pogotovo djeci koja su ga obožavala. Maleni i hrabri Autobot je prvotno bio VW buba, da bi u filmskoj verziji dobio mišiće i postao moćni Chevy Camaro. Baš kao i Starsream, i Bumblebee se pojavljuje u svim verzijama Transformera, pa će tako biti i u najnovijem filmu.

 

04Megatron

4. MEGATRON

Megatron nije ni najpametniji, niti najmoćniji Decepticon, ali je toliko zastrašujuć da je nedodirljiv na mjestu vođe robota kojima je cilj vladati svemirom. Ujedno je glavni negativac u gotovo svim reinkarnacijama Transformera, pa tako i filmova, a u Doba izumiranja se vraća kao svoja još veća i opasnije prijetnja – Galvatron. Još samo da se može pretvoriti u nešto coolerskije od pištolja vjerujemo da bi bio na vrhu ove liste.

 

3Soundwave1

3. SOUNDWAVE

Soundwave je definitivno jedan od najoriginalnijih Transformera koji su se ikada pojavili. Cool zbog svog glasa, ali još više zbog kazeta (zvuči kao da govorimo o nečemu iz razdoblja prije nove ere) koje se mogu pretvarati u toliko različitih malih robota, Soundwave je brzo postao jedan od najopasnijih, i najupečatljivijih, negativaca u originalnoj seriji. Svoju premijeru na filmskom platnu imao je u Osveti poraženih.

 

2Starscream

2. STARSCREAM

Megatron je možda vođa Decepticona, ali Starscream je njihova najveća zvijezda. Daleko više cool od Megatrona, jer se pretvara u borbeni zrakoplov, Starscream je prava lisica koja će učiniti sve ne bi li zbacio Megatrona s vrha i zauzeo njegovo mjesto. I iako nikada ne uspije, nikada ne bude ni kažnjen. Starscream je toliko omiljen da se pojavljuje u baš svakoj reinkarnaciji Transformera, uključujući i prva tri filma iz nove franšize.

 

1Optimus-Prime

1. OPTIMUS PRIME

Zahvaljujući tome što se pretvara u ogromnog kamiona, Optimus Prime je daleko najprepoznatljiviji Transformer od svih. Posljednji od originalnih 13 Transformera je među Autobotima ono što je Yoda u Ratovima zvijezda – vođa s jakim osjećajem za pravdu koji će sve napraviti da zaštiti ljude i svoje Autobote. Koliko je ovaj lik popularan, i omiljen, najbolje govori podatak da je njegova smrt u Transformer: Film, animiranom filmu iz 1986. godine, jedan od najvećih šokova u povijesti filma.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Bentleyev EXP 9F luksuzni SUV

Ponuda luksuznih SUV-ova sve je veća, a priključio se i Bentley svojim prekrasnim „terencem“   „Ovaj luksuzni SUV će imati V12 motor s 600KS, a ...