10 najboljih pjesama Davida Guette

0

Francuz David Guetta ima toliko hitova da je napraviti Top 10 gotovo nemoguć zadatak

 

10. WITHOUT YOU

Feat. Usher (2011)

David Guetta osobno smatra ovu pjesmo svojim najboljim djelom, a Usher se bio toliko zaljubio u melodiju da je htio da pjesma izađe na njegovom albumu! Electro balada Without You, treći singl s Guettinog petog albuma Nothing but the Beat, je drugi najgledaniji Guettin spot na Youtubeu te najveći hit francuskog DJ-a u SAD-u.

 

 

9. SWEAT

Feat. Snop Dogg (2011)

Veliki reper je krajem 2010. godine izbacio singl Wet sa svog 11. po redu albuma Doggumentary. Manje od godine dana kasnije, francuski genijalac izbacuje remix pod nazivom Sweat. Guettina verzija, koja je u Wet ukomponirala Don’t You Want My Love grupe Jomanda se pokazala većim hitom od originala!

 

 

8. LOVERS ON THE SUN

Feat. Sam Martin (2014)

Pjesma inspirirana glazbom iz spaghetti westerna (video je također napravljen u tom stilu) dolazi s Guettinog posljednjeg albuma Listen, a na njoj gostuje američki pjevač i skladatelj Sam Martin. Ljubitelji glazbe će u pjesmi sigurno prepoznati utjecaj švedskog glazbenika Aviciija koji je na ovoj pjesmi zajedno s Guettom radio kao producent.

 

 

7. LOVE IS GONE

Feat. Chris Willis (2007)

Jedna od starijih, još uvijek popularnih Guettinih pjesama je i singl s njegovog trećeg albuma Pop Life. Druga Guettina pjesma koja je ušla u Top 10 je koristila sample koji je kasnije korišten i u pjesmama  I Gotta Feeling grupe The Black Eyed Peas i Gettin’ Over na kojoj se također pojavljuje Chris Willis. U spotu se pojavljuje glumica Kelly Thiebaud.

 

 

6. WHERE THEM GIRLS AT

Feat. Nicki Minaj & Flo Rida (2011)

Danas dobro poznata pjesma prvotno je snimljena 2010. godine samo s vokalima Flo Ride, ali je nakon snimanja Guetta pokazao pjesmu Minaj koja je pristala snimiti i svoje vokale, pa je kao takva izašla na albumu Nothing but the Beat. Zanimljivo, pjesma je na kraju izbačena ranije nego je planirano jer su a cappella verziju ukrali hakeri

 

 

5. TITANIUM

Feat. Sia (2011)

House, pop i urban dance balada je snimljena početkom 2011. a na pjesmi je gostovala Mary J. Blige, ali na Guettinu nesreću prste su ponovo umiješali hakeri, pa je Guetta odlučio vokale zamijeniti onima australske pjevačice Sia. Titanium je prvo izdan za digitalno downloadiranje, da bi nakon toga izbačena i kao četvrti singl s izvrsnog Nothing but the Beat.

 

 

4. GETTIN’ OVER YOU

Feat. Chris Willis, LMFAO & Fergie (2010)

Kada se na pjesmi okupi Dream Team u sastavu Guetta, Willis, Fergie, will.i.am i LMFAO zna se da će rezultat biti hit. Pjesmu je prvo trebao snimiti will.i.am, ali je naknadno odustao pa je umjesto njega upao LMFAO, a Gettin Over You je snimljena za Guettin album One Love. Zanimljivo, ova je pjsema bila prvi broj jedan na domaćem terenu – francuskim top listama!

 

 

3. THE WORLD IS MINE

Feat. JD Davis (2004)

Iako snimljena 2004. godine kao treći sinlg sa drugog Guettinog albuma Guetta Blaster, trebalo je proći tri godine da The World is Mine pohara top listama, i to nakon što je reizdana zajedno s Love Don’t Let Me Go kao singl za američko tržište. Pjesma inače koristi sample iz pjesme Someone Somewhere in Summertime Simple Mindsa.

 

 

2. SEXY BITCH

Feat. Akon (2009)

Jedna od najpoznatijih Guettinih pjesama je definitivno Sexy Bitch (ili Sexy Chick kako je bio pristojniji naslov). Napravljena u suradnji sa senegalsko-američkim glazbenikom Akonom, nastala je nakon što je sam Akon (oduševljen pjesmom When Love Takes Over) prišao Guetti sa željom da surađuju. Guetta je iznajmio studio u Londonu i pjesmu su snimili za samo jednu noć!

 

 

1.WHEN LOVE TAKES OVER

Feat. Kelly Rowland (2009)

Nakon što je čula Guettu kako na svom nastupu svira instrumentalnu pjesmu, Kelly Rowland se toliko zaljubila u melodiju da je nagovarala Guettu da joj da da snimi vokale i doradi pjesmu. Guetta je srećom popustio i rezultat svega je po mnogima najbolja Guettina pjesma! When Love Takes Over je izbačena kao prvi singl s albuma One Love.

 

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Recenzija serije: Archer

Animirana serija Adama Reeda nam donosi tajnog agenta kakvog do sada nismo vidjeli   Jedan od najčešćih snova muškaraca, pogotovo u vrijeme odrastanja, je biti ...