10 najboljih fiktivnih agenata

0

Osvojili su nas u filmovima, serijama i knjigama, i napravili su da posao tajnog agenta izgleda tako glamurozno

 

„Ethan Hunt izgleda kao da se Felix Baumgartner odlučio ostaviti svog posla i početi baviti špijunažom“

 

JohnnyEnglish

10.JOHNNY ENGLISH

Johnny English

Agent One britanske tajne službe je sve samo ne tipični tajni agent. Nije ubojit, ne zavodi niti izgleda kao njegov dosta poznatiji zemljak agent 007, ali je zato jednako učinkovit. Istina, English će porušiti sve pred sobom, sve će krenuti krivo, ali na kraju će ipak uspjeti riješiti problem!

 

SarahWalker

9.SARAH WALKER

Chuck

Agentica NSA i CIA-e zadužena za čuvanje Chucka Bartowskog u kojeg se kasnije i zaljubi. Sarah možda i nije najsavršeniji agent, ali Yvonne Strahovski izgleda tako dobro da jednostavno mora biti na ovoj listi. Tko još ne voli zgodne djevojke koje mogu isprašiti tur svima?

 

Nikita

8.NIKITA

Nikita

Počelo je s francuskim filmom, nastavilo se američkim remakeom, a završilo s kanadskom i danas američkom serijom o zgodnoj i ubojitoj agentici Section One, tajne agencije u koju je prisilno unovačena. Od svih Nikita mi, logično, izabiremo Australku Petu Wilson iz kanadske verzije.

 

EthanHunt

7.ETHAN HUNT

Nemoguća misija

Ethan Hunt izgleda kao da se Felix Baumgartner odlučio ostaviti svog posla i početi baviti špijunažom. Hunt trči po vlakovima, skače BASE skokove i izvodi vratolomije na motociklu. Jedina negativna strana je što mu bolje polovice često umiru.

 

AustinPowers

6.AUSTIN POWERS

Austin Powers

Izuzetno zabavni britanski agent MI5 koji svojim ljubavnim tepihom i pokretima, da ne govorimo mojom, baca pripadnice ljepšeg spola u trans. Žene su mu uvijek na prvom mjestu pa posao često baca u drugi plan, ali na kraju Powers ipak izvrši misiju!

 

JasonBourne

5.JASON BOURNE

Bourne serijal

Za razliku od većine agenata s ove liste, bivši CIA-in agent ne treba nikakve gadgete, pa čak ni oružje, da bi ubijao. Tko još osim Bournea treba samo knjigu da bi ubio? Svoj trening u CIA-i je, unatoč amneziji, odlično zapamtio što ga čini ubojitim protivnikom.

 

SydneyBristow

4.SYDNEY BRISTOW

Alias

Sydney Bristow, odnosno Jennifer Garner, je u Aliasu pokazala da i žena koja razbija protivnike, i služi se svim mogućim oružjem, može biti i ubojito opasna i ubojito seksi. A Alias ne samo da je odlična akcijska serija nego se u njoj Garner pojavljuje u svim mogućim fetish uniformama!

 

JamesBond

3.JAMES BOND

James Bond serijal

Kakva bi to lista bila bez najpoznatijeg od svih agenata – Jamesa Bonda? Možda će vas iznenaditi što nije na prvom mjestu, ali Bond je nekako previše mainstream, a i previše je samodopadan. Međutim, kako ne voljeti sve njegove djevojke i cool gadgete?

 

SterlingArcher

2.STERLING ARCHER

Archer

Da, i Sterling Archer je samodopadan, ali njega je nemoguće ne voliti upravo zbog toga. Njegovi „one-lineri“ i crni humor su legendarni, njegova glad za ženama veća nego i u Bonda, a njegov „puca mi za sve“ stav je čak šarmantan.

 

JackBauer

1.JACK BAUER

24

Zašto je agent CTU-a najbolji fiktivni agent? Zato što odbija igrati po pravilima, ne preza niti od mučenja da bi dobio informacije koje mu trebaju, u toku dana se odmetne barem dva puta, spreman je žrtvovati i sebe za pobjedu dobra. Jack Bauer je, po našem mišljenju, toliko cool da mu se nitko drugi ne može približiti na prvom mjestu!

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Michael Jackson: 10 najboljih pjesama

Jako je teško, gotovo nemoguće, izabrati najbolje pjesme legendarnog Michaela   „Iako su mnogi bili uvjereni da je Billie Jean posvećena djevojci koja ga je ...