10 najboljih baseball igrača

0

Jučer je počela nova MLB sezona, a ukoliko želite početi pratiti baseball, prvo bi trebali upoznati ovih 10 imena

 

1trout

MIKE TROUT

Los Angeles Angels

Iako mu je prošla sezona bila lošija nego prethodne dvije, Trout je svejedno bio toliko dobar da bude proglašen MVP-jem AL konferencije! Trout je, kako bi ponovo vratio brojke na vrhunski nivo, naporno trenirao tijekom pauze, pa ne bi bilo iznenađenje da bude proglašen i najkorisnijim igračem ove sezone. Već ga i onako smatraju jednim od najboljih mladih igrača svih vremena!

 

2kershaw12

CLAYTON KERSHAW

Los Angeles Dodgers

Prvi igrač u povijesti koji je potpisao ugovor koji mu u prosjeku donosi preko 30 milijuna dolara godišnje se Dodgersima zahvalio tako što je prošle godine imao svoju najbolju godinu u karijeri! Kershaw je postao elitni bacač, a od prve sezone u karijeri bilježi samo napredak, pa se svi pitaju može li 27-godišnjak ove sezone još i bolje?

 

3mccutchen

ANDREW MCCCUTCHEN

Pittsburgh Pirates

Sve do posljednjeg trenutka igrač Piratesa je bio u konkurenciji za MVP-a NL konferencije, a isto se očekuje i ove godine. McCutchen je u najboljim godinama (28), a prošle godine je pkazao veliku stabilnost i strpljenje, što je rezultiralo odličnim brojkama. Kao i Kershaw, i McCutchen iz sezone u sezonu ostvaruje napredak u igri, stoga bi ovo mogla biti njegova najbolja sezona.

 

4posey

BUSTER POSEY

San Francisco Giants

Posey možda više nikada neće ponoviti nevjerojatnu sezonu 2012. u kojoj je osvojio i naslov MVP-ja, ali čak i unatoč tome, još je uvijek dovoljno dobar da bude jedan od najboljih igrača lige. Prošle sezone je imao 22 home runa, ali još važnije je da je u udaranju bio pefektan. Navući Poseya da zamahne na krivu loptu je gotovo nemoguće…

 

5stanton

GIANCARLO STANTON

Miami Marlins

Kada se nekoga plati rekordnih 325 milijuna dolara za 13 sezona, očigledno je riječ o posebnom igraču. I jest, jer iako Stanton sigurno nije najbolji, jest jedan od najboljih. Prošle godine je ovaj 25-godišnjak predvodio ligu s 37 home runova, a iskazao se i u ostalim statističkim kategorijama. Najbolje od svega – mlad je s još puno mjesta za napredak!

 

6hernandez

FELIX HERNANDEZ

Seattle Mariners

Jedan od najboljih bacača u ligi je u svojoj 29. godini, i pitanje je vremena kada će dotaknuti svoj zenit, međutim stručnjaci smatraju da to neće biti ove sezone. Hernandezova karijera je briljantna te je jedan od najboljih u ligi po izbačenim igračima, kao i bacač s najmanjim brojem home runova protiv njega.

 

7lucroy

JONATHAN LUCROY

Milawaukee Brewers

Jonathana Lucroya su često označavali precijenjenim, ali je prošle sezone, kada je bio jedan od kandidata za titulu MVP-a, pokazao da je sve fama oko njega opravdana. Lucroy je predvodio ligu s 53 doublesa (direktna optrčavanja do druge baze), te je pokazao da je jedan od najboljih ofanzivnih hvatača u ligi. Može li ove godine ponoviti brojke?

 

8donaldson

JOSH DONALDSON

Toronto Blue Jays

Kada je 2013. godine Donaldson eksplodirao svi su mislili da je bila riječ o slučajnosti, da bi igrač Toronta brojke prošle sezone ne samo ponovio, nego i poboljšao. Donaldson je ušutkao kritičare s 29 home runova, te se pokazao kao jedan od najboljih obrambenih igrača na trećoj bazi u cijeloj ligi. U najboljim je godinama (29).

 

9kluber

COREY KLUBER

Cleveland Indians

Od 2013. sezone do danas Kluber napreduje nevjerojatnom brzinom, a drugi dio sezone je odigrao možda i najbolje od svih u cijeloj ligi. Nagrada za MVP-a je izostala, ali je zato nagrađen nagradom za najboljeg bacača American League konferencije. U drugom dijelu sezone je bio toliko briljantan da su protivnici osvajali samo 1,7 poena na njegova bacanja!

 

10gomez

CARLOS GOMEZ

Milwaukee Brewers

Carlos Gomez ne samo da je prilično dobar u udaranju (23 home runa prošle sezone) već je posljednje dvije sezone jedan od najboljih igrača lige u ukradenim bazama, ali i najcjenjeniji igrač na centralnom terenu. Iako mu udaranje nije perfektno kao kod većine igrača s ove liste, obrambene sposobnosti su njegova najjača strana.

 

Foto via MLB, Fox Sports

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Recenzija: Utrka života

Formula 1 je konačno stigla na veliko platno Howardovom adrenalinskom rekonstrukcijom rivalstva Laude i Hunta   Formula 1 je jedan od najuzbudljivijih, najadrenalinskijih i najglamuroznijih ...