10 najboljih filmskih parova

0

Kult vam donosi 10 najboljih filmskih parova koji su se ikada pojavili na filmskom platnu

 

„Kakav film može biti nego dobar kada jedan lik ne čuje a drugi ne vidi?“

 

hansolo

10. HARRISON FORD I CHEWBACCA

Ratovi zvijezda

Simpatični krijumčar i njegov wookie kopilot omiljeni su likovi originalne trilogije Ratova zvijezda. Harrisona Forda je ova uloga lansirala u zvijezde a Chewbacca… pa on… je ostao Chewbacca.

 

toystory

9. TIM ALLEN I TOM HANKS

Priča o igračkama

Kauboj Woody i astronaut Buzz Lightyear su igračke koje, nakon početnog neslaganja, postaju pravi prijatelji koji prolaze kroz svakakve probleme tijekom tri nastavka. Oprezni kauboj i hrabri astronaut su pravi primjer buddy – buddy likova.

 

weddingcrashers

8. VINCE VAUGHN I OWEN WILSON

Lovci na djeveruše

Dva odvjetnika za razvode, John Beckwith i Jeremy Grey imaju zanimljiv hobi – upadaju nepozvani na vjenčanja kako bi zavodili djevojke. Odlična komedija sa zabavnim i smješnim scenama, i dva lika koja morate voljeti.

 

badboys

7. WILL SMITH I MARTIN LAWRENCE

Zločesti dečki

Marcus Barnett je obiteljski čovjek a Mike Lowrey vječni zavodnik koji uživa u samačkom životu. Oba dva su policajci u Miamiju koji usta nikada ne drže zatvorenima. Dva vrhusnka komičara, dva fantastična lika – film nije mogao biti nego pun pogodak.

 

shrek

6. MIKE MYERS I EDDIE MURPHY

Shrek

Zeleni mrzovoljni Ogr i magarac koji brblja, spoj nespojivog koji je od Shreka napravio super hit. Boljeg „glumca“ za glas magarca nisu mogli pronaći od Eddiea Murphya, a Myers se izvrsno uklopio davši Shreku škotski naglasak!

 

rushhour

5. JACKIE CHAN I CHRIS TUCKER

Gas do daske

Kada se na zajedničkom zadatku nađu inspektor Lee i detektiv James Carter dogodi se pravi sudar dvije različite kulture – misteriozni, disciplinirani i tihi Istok i brljavi, hedonistički Zapad. Majstor borilačkih vještina Chan i majstor riječi i brbljanja Tucker.

 

fightclub

4. EDWARD NORTON I BRAD PITT

Klub boraca

Što se dogodi kada bezimeni prodavač automobila, koji pati od nesanice, susretne razuzdanog Tylera Durdena? Hmmm, u jednom od najčudnijih filmova i filmskih parova Pitt i Norton su se tako idealno uklopili da ne možemo zamisliti nikoga drugoga.

 

nitividimniticujem

3. GENE WILDER I RICHARD PRYOR

Niti vidim niti čujem

Slijepac Wally Karew i gluhi Dave Lyons igrom slučaja ometu planove kriminalcima. Kakav film može biti nego dobar kada jedan lik ne čuje a drugi ne vidi? Još k tome, glumi ih fenomenalan komičarski dvojac Wilder i Pryor. Spomenimo da je u to vrijeme par koji čine bijelac i crnac bilo nešto jako neuobičajeno.

 

pulpfiction

2. JOHN TRAVOLTA I SAMUEL L. JACKSON

Pakleni šund

Jules Winnfield i Vincent Vega su dva plaćenika u crnim odjelima koji utjeruju dugove i vrijeme ubijaju dugotrajnim razgovorima. Posebno briljantan je bio John Travolta čija je karijera uskrsnula nakon ovog filma

 

smrtonosnooruzje

1. MEL GIBSON I DANNY GLOVER

Smrtonosno oružje

Rogr Murtaugh je vremešni policajac čija se mirovina bliži i koji voli sve raditi po pravilima. Martin Riggs je samac, veseljak koji obožava oružje, stalno upada u nevolje i baš ništa ne radi po pravilima. Oni su Danny Glover i Mel Gibson i daleko su najbolji i najzabavniji filmski par koji se ikada pojavio na velikom platnu!

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Zašto gledati Hell in a Cell?

Sedam zanimljivih borbi u večerašnjem wrestling PPV-u nudi puno zabave   „Pošto su sva tri para izuzetno neprijateljski raspoložena, očekuje nas pravi Hell in a ...