10 autobiografija koje bi trebali pročitati

0

biografijabranson2

RICHARD BRANSON – LOSING MY VIRGINITY

Sir Richard Branson je čovjek kojeg je nemoguće ne voljeti. Netipični poslovni čovjek koji je od studenta koji je krenuo u biznis s pločama postao milijarder, jednostavno mora imati zanimljivu životnu priču koja je, zajedno s poslovnim savjetima, opisana u ovom fenomenalnom štivu.

 

biografijamandela

NELSON MANDELA – LONG WALK TO FREEDOM

Prema malo kojem čovjeku je svijet osjećao, i još uvijek osjeća, kao prema Nelsonu Mandeli. Čovjek koji je dobar dio svog života proveo u zatvoru, ali unatoč tome nije izgubio snagu duha niti svoja uvjerenja, zaslužuje divljenje. Ova knjiga može služiti samo kao inspiracija.

 

biografijarichards

KEITH RICHARDS – LIFE: KEITH RICHARDS

Jedna od najvećih misterija jest to kako je Keith Richards uopće živ? Nakon svih drogiranja, pijanki i uživanja života punim plućima, legendarni gitarist i u svojim 70-tim još uvijek jednako praši. Njegova životna priča je nešto što se jednostavno mora pročitati.

 

biografijasmith

PAUL SMITH – HELLO, MY NAME IS PAUL SMITH

Britanski dizajner je jedan od najpoznatijih ljudi u svijetu mode koji se specijalizirao za mušku modu i krojenje odijela. A koliko može biti zanimljiv svijet mode, i koliko je iskrivljeno mišljenje, o muškim dizajnerima, možete saznati iz ove knjige.

 

biografijaagassi

ANDRE AGASSI – OPEN: AN AUTOBIOGRAPHY

Američki tenisač je bio jedan od najomiljenijih tenisača svih vremena, ali je kod nekih taj image okaljao izdavanjem autobiografije, samo zato što je bio – iskren. Ova knjiga tako otkriva da svijet tenisa i nije tako čist kao što se želi prikazati.

 

biografijahemengway

ERNEST HEMINGWAY – A MOVEABLE FEAST

Ova biografija, izdana posthumno, sadrži zapise koje je sam Hemingway pisao o svom najranijem djetinjstvu, vremenu provedenom u Parizu, susretima s Pablom Picassom i F. Scottom Fitzgeraldom, ako i Europi nakon rata.

 

biografijabrando

MARLON BRANDO – BRANDO: SONGS MY MOTHER TAUGHT ME

Marlon Brando je jedan od najpopularnijih glumaca svih vremena – žene su htjele biti s njim, a muškarci su htjeli biti on. U ovoj biografiji Brando priča o svojim teškim počecima kao glumac, odlučnosti da uspije i vezama.

 

biografija12god

SOLOMON NORTHUP – TWELVE YEARS A SLAVE: TRUE STORY

Oskarovac 12 godina ropstva je bio itekako mučan film koji vas nije mogao ne dirnuti, koliko god bili „tvrdi“. Ali, ono što je najgore u cijeloj priči jest to da je snimljena prema istinitoj priči SolomonaNorthupa. Priča koja vas nikako neće ostaviti ravnodušnim.

 

biografijamosley

MAX MOSLEY – FORMULA ONE AND BEYOND: THE AUTOBIOGRAPHY

MaxMosley je tijekom svoje karijere, zbog svojih ideja, bio prilično kritizran, da bi se danas pokazalo da je u svojim predviđanjima bio točan. Mosely u biografiji otkriva kako se sport mijenjao tijekom vremena, ujedno nam otkrivajući kako svijet Formule 1 funkcionira.

 

biografijashurchill

SIR WINSTON CHURCHILL – MY EARLY LIFE

Jedan od najpoznatijih političara svih vremena je čovjek koji je zaslužan što je Velika Britanija izašla iz Drugog svjetskog rata kao pobjednik. Iako u ovoj knjizi ne opisuje sve kroz što je prolazio u ratu, već se fokusira na svoj djetinjstvo, školu i vojnu karijeru, priča je još uvijek fascinantna.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Novi atraktivni Rolex Yacht Master

Rolex je iskoristio Baselworld kako bi predstavio novu verziju Yacht Mastera   Iako je Baselworld završio, dojmovi oko satova predstavljenih na najvažnijem događaju godine se ...